Keräilylista

Kylpyhuoneiden suuri muodonmuutos, Helsinki

ABL-Laatat - referenssit - kph - värikäs merellinen lasten kylpyhuone

Helsinkiläisen perheen kodissa myllerrettiin kaikki pinnat putkiremontin myötä. Kuvat ennen ja jälkeen paljastavat kylpyhuoneiden huikean muutoksen. 

Sisustussuunnittelija Laura Ratia sai pöydälleen mieluisan haasteen. Helsinkiläisen perheen koti oli menossa putkiremonttiin ja kaikki pinnat haluttiin uudistaa. Asiakkaan keräämistä inspiraatiokuvista, toiveista ja ajatuksista suunnittelija nivoi kokonaisuuden, johon asukkaat ihastuivat.

– Suunnittelussa lähdin liikkeelle tunnelmasta, mikä tilaan halutaan luoda. Aikuisten kylpyhuoneesta haluttiin ajaton, ylellinen, tyylikäs ja kotoisa. Ajatuksena oli ’Artek with a twist’”, Ratia kertoo.

Ideoita merelliseen kylpyhuoneeseen

Lasten kylpyhuoneeseen haluttiin tuoda väriä. Sen tunnelmasta tuli merellinen, pehmeä ja leikkisä – sellainen kuin turkoosi meri on pilvisenä päivänä. Inspiraationsa ja tunnelmansa Ratia ammentaa suunnitteluun kaikkialta arjen ja elämän piiristä – vaikkapa keväiseltä pyörälenkiltä merenrantaan, tai osuvasta vaatekappaleiden väriharmoniasta.

Oikeat tuotteet helsinkiläisperheen kylpyhuoneiden pinnoille löytyivät ABL-Laatoilta. Helsingin Siltamäessä sijaitseva showroom ja myymälän laattakirjasto ovat luotu suunnittelun työkaluiksi. Täällä Ratia istui alas yhdessä ABL-Laattojen Maria Silvastin kanssa ja kävi läpi referenssikuvat. Laattakirjaston kymmenistä hyllymetreistä löydettiin mielenkiintoisia yhdistelmiä eri kokoja, värejä ja muotoja, joiden mallipalat päätyivät suunnittelupöydälle.

– Kävimme valintoja läpi yhdessä asiakkaan kanssa, loin molempia kylpyhuoneita varten erilaisia maailmoja. Aikuisten kylpyhuoneen lattiaan valittiin kolmesta vaihtoehdosta ihana Jasba Loop pennimosaiikki, joka sattui olemaan minunkin suosikkini.

– Lasten kylpyhuoneeseen valittiin puolestaan Gradient Crayon -muotolaatat. Näiden pariksi valittiin seiniin ja lattiaan tavallinen 10x10 valkoinen mattalaatta.

Ratia kertoo, että laattaladonnat suunniteltiin ja toteutettiin suurella tarkkuudella, ja lopputulos onkin sen arvoinen. Valmistuttuaan molemmat kylpyhuoneet, kuten koko kaunis asunto, ihastuttivat asukkaita. Rohkeat ja raikkaat valinnat tekevät asunnosta kodin.

Aikuisten kylpyhuone: Lattiassa Jasba Loop pyöreä mosaiikki 2cm, väri: Night, kiiltävä.
Seinälaattana Pure White 6x24cm, valkoinen matta.

Lasten kylpyhuone: Merellinen seinälaatta Gradient Crayon blue matt 4,3x24,3cm.
Seinä- ja lattialaattana Object Color II 10x10 valkoinen matta.