Keräilylista

ABL Sockel System®

Rakennuksen sokkelin tai julkisivun verhous keraamisilla julkisivulaatoilla. ABL Sockel System® on taustatuulettuva ratkaisu ja helppo asentaa.

Onko suunnitteilla julkisivuremontti tai uudiskohteen pitkäikäinen ja näyttävä julkisivuratkaisu? ABL Sockel System® tuo julkisivurakentamiseen laajan valikoiman teknisesti korkealaatuisia julkisivulaattoja, jotka vakuuttavat ulkoasullaan ja käyttöominaisuuksillaan. Värien ja kokojen skaala mahdollistaa yksilölliset ja näyttävät julkisivuratkaisut.

Miksi valita ABL Sockel System® julkisivulaatta projektiisi?

ABL Sockel System® keraamiset julkisivulaatat ovat 20 mm paksuja, kiinnityskohdista valmiiksi uritettuja kuivapuristelaattoja. Teknisiltä ominaisuuksiltaan ne sopivat loistavasti sokkelin verhoiluun ja suomalaisiin vaihteleviin sääolosuhteisiin. Ne on poltettu korkeissa lämpötiloissa niin tiiviiksi, että ne ovat pakkasenkestäviä, palamattomia ja niissä on korkeat lujuusarvot. Julkisivulaattojen pintaan ei puske kalkkihärmää, joten sokkeli säilyttää ulkoasunsa vuosikymmenten saatossa.

Miksi valita ABL Sockel System® julkisivulaatta projektiisi?

Suunnittelun vapaus. Laaja valikoima erilaisia kokoja ja värejä antaa suunnittelijoille runsaasti vaihtoehtoja ja vapautta. Sokkelilaatat betoni, puu, graniitti, terrazzo ja kivikuoseilla. Lisäksi kohteisiin on mahdollista räätälöidä julkisivulaatat.

Säilyttää värinsä ja muotonsa. Sokkeliverhouksessa käytettävät julkisivulaatat ovat kuivapuristelaattoja. Valmistusprosessin kova poltto takaa, että sokkelilaatat ovat tiiviitä, pakkasenkestäviä, palamattomia ja niissä on korkeat lujuusarvot. Julkisivulaattojen pintaan ei puske kalkkihärmää, joten sokkeli säilyttää ulkoasunsa vuosikymmeniä.

ABL Sockel System® keraamiset julkisivulaatan tekniset ominaisuudet sopivat loistavasti Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin. Taustatuulettuva järjestelmä suojaa ja antaa rakenteiden hengittää.Seinärakenteiden ja julkisivupinnan väliin jäävä ilmapatja torjuu energiahukkaa pakkasilla ja pitää sisäilman miellyttävänä kesäkuumalla.

Säästää kuluja elinkaarella. Keraaminen julkisivujärjestelmä maksaa itsensä takaisin pitkäikäisenä ja helppohoitoisena ratkaisuna, sekä energiansäästönä lämmitys- ja ilmastointikuluissa.

Turvallisuus kärkenä. Keraamiset julkisivujärjestelmien paloturvallisuus on ensiluokkaista. Ne eivät syty palamaan, eikä niistä haihdu vaarallisia kemikaaleja, mikäli kiinteistön sisällä palaa.

Sokkelilaatat leikataan projektiasi varten mittatarkkoihin kokoihin. Alla olevan vakiovärikartan lisäksi meiltä löytyy runsaasti vaihtoehtoisia malleja ja kuoseja, laita vain kysely niin etsitään juuri oikea sävy kohteeseesi!

20mm paksuiset julkisivulaatat saatavilla kokoluokissa: 30x60cm / 60x60cm / 40x80cm / 60x90 cm/ 45x90cm/ 40x120cm sekä 60x120cm. Myös jiirilaatat joka kokoon, sekä tietysti projektikohtaiset räätälöinnit mahdollisia.

 

ABL Sockel System® laattojen kokotaulukko
  30x60cm 60x60cm 40x80cm 60x90cm 45x90cm 40x120cm 60x120cm
betoni_03 x x          
betoni_05 x x          
betoni_07 x x          
graniitti_05 x x   x      
graniitti_06 x x   x      
graniitti_07 x x   x      
graniitti_08 x x         x
kivi_01 x x         x
kivi_02 x x         x
kivi_05 x x   x      
kivi_07 x x     x    
kivi_10 x x     x    
kivi_11 x x     x    
terrazzo_04 x x       x  
terrazzo_05 x x         x
terrazzo_07             x
terrazzo_08             x
terrazzo_09             x
puu_01           x  
Asennus suoraan betoniseinän päälle

ABL Sockel System® asennus – tapa 1: suoraan betoniseinän päälle

Asennus rankajärjestelmään

ABL Sockel System® asennus – tapa 2: asennus rankajärjestelmään

Jiiratut laatat sokkelin kulmiin

ABL Sockel System® - kulmalaatat jiirattuna

Asennus suoraan betoniseinän päälle

Tässä asennustavassa vaakakiskot kiinnitetään suoraan rakenteisiin, jotta sokkelilaatat saadaan erittäin lähelle runkoa. Seinän ja laatan väliin jäävä etäisyys on pieni, seinästä laatan pintaan vain 40–50 mm. Asennuksessa käytetään välikkeitä (5mm) ja/tai vaakakisko rei´itetään, jotta mahdollinen vesi pääsee poistumaan ja sokkelin tuulettuvuus on riittävä. Vaakakisko tulisi rei´ittää 500mm välein (reikä halkaisijaltaan ø 10mm).

Uritetut kuivapuristelaatat kiinnitetään alumiiniseen, mustaksi anodisoituun vaakakiskoon liu´uttamalla tai ripustamalla. Laattojen saumaväli tulisi olla minimissään 4 mm. Laatat saumataan elastisella sauma-aineella. Pystysaumoja tulisi jättää auki, mikäli asennus ulottuu maantason alapuolelle, jotta varmistetaan taustatuulettuvuus. Jokaisen laatan alapintaan sivellään asennusliimaa vähintään 1 cm levyinen palko. Huomioi, ettei liimaus pääse tukkimaan kiskon rei’ityksiä. Rakennesuunnittelija tarkistaa projektikohtaiset kiinnitykset ja liitokset.

Asennus rankajärjestelmään

Tämä asennustapa mahdollistaa lämmöneristyksen käyttämisen rakenteessa. Rankajärjestelmä on taustatuulettuva: etäisyys seinästä laatan pintaan on järjestelmäkohtaisesti 70–500 mm.Rangan vaakakisko rei´itetään, jotta mahdollinen vesi pääsee poistumaan ja sokkelin tuulettuvuus paranee. Vaakakisko tulisi rei´ittää 500mm välein (reikä halkaisijaltaan ø 10mm).

Uritetut kuivapuristelaatat kiinnitetään alumiiniseen vaakakiskoon liu´uttamalla tai ripustamalla. Laattojen saumaväli tulisi olla min. 8 mm. Laatat saumataan elastisella sauma-aineella. Pystysaumoja tulisi jättää auki, mikäli asennus ulottuu maantason alapuolelle, jotta varmistetaan taustatuulettuvuus. Jokaisen laatan alapintaan sivellään asennusliimaa vähintään 1 cm levyinen palko. Huomioi, ettei liimaus pääse tukkimaan kiskon rei’ityksiä. Rakennesuunnittelija tarkistaa projektikohtaiset kiinnitykset ja liitokset.

Jiiratut laatat sokkelin kulmiin

ABL Sockel System® julkisivulaatat saat jiirattuna. Julkisivuun asennettavan kulmalaatat voidaan jiirata joko lyhyeltä tai pitkältä sivulta riippuen niiden asemointitavasta. Toteutamme jiirilaatat kaikkiin laattakokoihin ja sävyihin.