Keräilylista

ABL – ympäristövastuullisuus toiminnassamme

ABL-Laatat Helsinki

Vastuu kestävästä kehityksestä on yritysten ja yhteisöjen käsissä. Materiaalintoimittajana ABL-Laatat haluaa toimia vastuullisesti ihmisten ja ympäristön näkökulmasta.

Yksi ABL-Laattojen tärkeimmistä arvoista on ihmisläheisyys – yrityksen perustamisesta alkaen. Huomioimme päivittäisessä toiminnassa henkilöstömme, asiakkaat ja yhteistyökumppanit. Haluamme varmistaa, että myymämme tuotteet ovat laadukkaita ja vastuullisesti tuotettuja, ympäristöarvojen mukaisia.

Teemme töitä keramiikan parissa, ympäristövaikutuksemme juontavat suurilta osin keramiikan valmistuksesta. Myyjänä ja maahantuojana ABL-Laatat kehittää jatkuvasti omien toimintatapojensa vastuullisuutta ympäristö ja ihmiset huomioiden. ABL-Laatat on Finnish Green Building Councilin jäsen.

ABL Investmentin aurinkovoimala sekä maalämpökaivosto ABL Siltamäen toimitiloissa. Sähköautoille sopivat latauspisteet Siltamäen toimistolla.

Omassa leikkaamotuotannossa käytettävä vesi sekä hukkamateriaali käytetään uudelleen tai kierrätetään mahdollisimman tehokkaasti. Kierrätämmme toimipisteillä käsiteltävät ja syntyvät jätteet.

Olemme valinneet logistiikkakumppanin ympäristöarvojen perusteella.

Mehiläisillä ja muilla pölyttäjähyönteisillä on suuri merkitys luonnon monimuotoisuuden ylläpitäjinä. ABL-Laattojen pihapesissä asuu 100 000 mehiläistä, jotka pölyttävät kasvukaudella 2 000 000 kasvia päivässä.

ABL-Laatat tekee hyvää yhteisöille – #ABLForGood! Jos sinäkin työskentelet rakentaaksesi parempaa maailmaa ja haluat tehdä hyvää tekevää yhteistyötä kanssamme, ota meihin yhteyttä ja kerro meille tuotelahjoitusta kaipaavasta projektistasi.

Tietoa ja ympäristönäkökulmia keraamisista laatoista

Materiaalin ominaisuudet

Keraamiset laatat on valmistettu hiekasta, maasälvästä ja savesta. Keramiikkaa on valmistettu vuosituhansien ajan samoista ainesosista ja hyödynnetty rakentamisessa lähes yhtä kauan.

Keraamisten laattojen elinkaari on pitkä, ne ovat hyvin kestäviä eivätkä vaadi ympäristöä saastuttavaa tai kuormittavaa huoltoa tai hoitoa. Keraamiset luonnonkivijäljitelmät (kuten marmorijäljitelmät) säästävät harvinaisia ja ehtyviä luonnonvaroja, vuoristoja, kiviesiintymiä ja perinnealueita, jos ne korvaavat luonnonkivien louhimisen ja kaivostoiminnan.

Keraamisille laatoille, kuten muille rakennusmateriaaleille, on vaikea laskea tarkkaa hiilidioksidipäästöä koko tuotteen elinkaaren ajalta. Suurin yksittäinen keraamisten laattojen ympäristökuormitus aiheutuu niiden valmistuksessa käytettävästä energiasta, siten ympäristökuormitus kaikilla keraamisilla laatoilla on lähes samansuuruinen.

95% laatoistamme valmistetaan EU:ssa

Suurimmaksi osaksi tuotteet valmistetaan Italiassa, Espanjassa ja Saksassa alan johtavilla tehtailla, joiden huipputekninen tuotanto-osaaminen ja sitoutuneisuus ympäristön kannalta kestävään toimintaan on saanut meidät valitsemaan juuri heidät yhteistyökumppaneiksemme.

  • 95 % tuotteistamme on valmistettu EU:ssa, suurimmaksi osaksi Italiassa, Espanjassa ja Saksassa alan johtavilla tehtailla, joissa valmistuksen laadukkuuteen panostetaan. Tämän etuna ovat muun muassa se, että tehtailla on oma raaka-aine hankinta sekä laadunvarmistus, jolla taataan tuotteiden korkea, tasainen laatu sekä luotettava saatavuus
  • EU:ssa valmistetuilla materiaaleilla on paitsi pienemmät kuljetuksen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt, niiden valmistajat ovat sitoutuneet EU:n yhteisiin ympäristö- ja eettisyysohjeisiin
  • Laattojen valmistajat pyrkivät hankkimaan kaikki tarvittavat raaka-aineet mahdollisimman läheltä tuotantolaitosta, sekä valmistamaan tuotteitaan mahdollisimman paljon uusiutuvasta materiaalista – myös kierrätysmateriaalia pystytään hyödyntämään laattasarjoissa enenevissä määrin
  • Laattojen valmistuksessa käytetty vesi kierrätetään tai puhdistetaan. Useissa eurooppalaisissa tehtaissa hyödynnetään uusiutuvaa energiaa, kuten aurinko- ja tuulivoimaa. Osa tehtaista myös kompensoi tuotannossaan syntyviä hiilidioksidipäästöjä esimerkiksi tukemalla hiilinieluprojekteja.

Yleistietoa sertifikaateista: LEED

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on kansainvälinen ympäristösertifiointijärjestelmä, joka arvioi rakennusten ja rakennusmateriaalien ympäristöystävällisyyttä ja energiatehokkuutta. Sertifikaatti myönnetään rakennuksille, jotka täyttävät tietyt kestävän kehityksen kriteerit, kuten energiatehokkuus, sisäilman laatu, veden käyttö ja materiaalien kestävyys.

Laatat, erityisesti keraamiset ja luonnonkivituotteet, voivat saada LEED-pisteitä, mikäli ne täyttävät tietyt ympäristönäkökohtia, kuten vähäpäästöisyys, kierrätettyjen materiaalien käyttö ja paikallisten materiaalien hankinta. LEED-sertifioidut laatat auttavat rakennusprojekteja saavuttamaan korkeampia pisteitä ja parantamaan rakennusten kokonaisvaikutusta ympäristöön.

Yleistietoa sertifikaateista: Greenguard

UL GREENGUARD -sertifikaatti on kansainvälisesti tunnustettu ympäristösertifikaatti, joka arvioi tuotteiden sisäilman laatua ja päästöjä. Sertifikaatti takaa, että tuote täyttää tiukat päästörajoitukset ja että se on turvallinen käyttää sisätiloissa. UL GREENGUARD -sertifiointi auttaa kuluttajia ja yrityksiä valitsemaan tuotteita, jotka edistävät terveellistä ja ympäristöystävällistä elinympäristöä.

UL GREENGUARD -sertifioidut tai UL GREENGUARD Gold -sertifioidut tuotteet voivat auttaa saavuttamaan pisteitä vakiintuneissa ympäristöystävällisissä rakennusluokituksissa, kuten LEED ja Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM).

Ympäristötuoteseloste – EPD

EPD (Environmental Product Declaration) on rakennusmateriaaleille tarkoitettu ympäristötuoteseloste, joka tarjoaa objektiivista ja vertailukelpoista tietoa tuotteen ympäristövaikutuksista. EPD perustuu elinkaariarviointiin (Life Cycle Assesment, LCA), joka arvioi tuotteen ympäristövaikutuksia sen koko elinkaaren ajan, aina raaka-aineiden hankinnasta tuotannon, käytön ja hävittämisen vaiheisiin. Laattavalmistajilla voi olla yhteinen EPD, mikäli heidän tuotteensa ovat riittävän samankaltaisia ja ne täyttävät samat ympäristönäkökohtat.

LCA-tutkimuksen tulokset ja muut edellytetyt tiedot kootaan EPD-raportointimuotoon. Hyväksytty riippumaton todentaja varmistaa EPD:n ennen kuin se rekisteröidään ja julkaistaan ​​kansainvälisessä EPD-järjestelmässä.