Keräilylista

Satoja vuosia kestävä suojakilpi – keraaminen julkisivuverhous

Kiinnostuitko keraamisten julkisivulaattojen mahdollisuuksista?

  • sovitaan tapaaminen ja esittely tuotteista
  • toimitamme mallipalat suunnittelijoille ympäri Suomen
  • Laita viestiä yrityspalveluumme tai lähimmälle projektimyyjällesiSään ääri-ilmiöt ja ilmastonmuutos koettelevat rakennettua ympäristöä monin tavoin. Rakennuksen ulkokuoren tehtävä on olla kahteen suuntaan suojakilpi: se tarjoaa suojaa säärasitusta vastaan ja pitää rakenteet terveenä.

Keraaminen laatta on savea, kvartsia ja maasälpää. Vaikka valmistustekniikat ovat varsin edistyksellisiä nykyään, niin se, että keramiikka on ollut koostumukseltaan samanlaista tuhansia vuosia, kertoo sen vahvoista suoja- ja kestävyysominaisuuksista. Luonnonmateriaalina keramiikka ei myöskään sisällä ympäristölle tai ihmisille vaarallisia ainesosia.

Kattolaatat vuodelta 1606

Keraaminen julkisivumateriaali pitää pintansa koko pitkän elinkaarensa, ja se kestää poikkeuksellisia sään ääri-ilmiöitä ja nopeaa lämpötilavaihtelua. Helteisen auringon UV-valo ei heikennä tai haalistuta materiaalin väriä. Keramiikka on laboratorioissa ja käytännön olosuhteissa testattu, eikä kovakaan pakkanen rapauta taikka riko laattaa.

Keraamisen julkisivun käyttöiäksi lasketaan tyypillisesti vähintään 100 vuotta.

Julkisivulaattavalmistajamme kertoi, että vuosia sitten heidän sisaryrityksensä, joka valmistaa keraamisia kattolaattoja, sai tilauksen kattotiilien uusimisesta: satoja vuosia vanhan saksalaistalon katto piti uusia, koska puusta valmistettu rakenne oli heikentynyt.
Vaikka katon pintamateriaali oli edelleen teknisesti hyvässä kunnossa, se haluttiin päivittää. Originaalit laatat olivat palvelleet 1600-luvulta saakka. Tässä kuva alkuperäisestä vuonna 1606 valmistetusta kattolaatasta, joka palveli yli 400 vuoden ajan ja kestäisi kyllä vielä toiset 400 vuotta.

Hengittävä suojaus torjuu energiahukkaa

Keraaminen suojakilpi suojaa rakennusta molemmista suunnista: taustatuulettuvasti ripustettu julkisivuverhous luo ilmapatjan seinärakenteiden ja julkisivupinnan välille. Tämä ratkaisu estää energiahukkaa kylminä päivinä ja säilyttää sisäilman miellyttävänä kesähelteillä. Taustatuulettuva järjestelmä varmistaa, että rakenne hengittää, kosteus poistuu hallitusti ja pysyy terveenä.

Keraamisissa julkisivuverhouksissa nähdään usein keraamisia julkisivusauvoja, jotka ovat paitsi rakennustaiteellisia, niillä on myös tärkeä tehtävä suojaavina ja viilentävinä elementteinä. Kun keraamiset sauvat tuodaan ikkunoiden päälle, saadaan luotua luonnollista aurinkosuojaa, joka vähentää sisätilojen viilentämisen tarvetta – tutustu esimerkiksi Ammattiopisto Liven ratkaisuun.

Huoleton ja helppo ratkaisu – ei töhryjä

Julkisivulaattojen huoltotarpeet ovat minimaaliset, joten kiinteistön ulkopintojen huoltotarve ja puhdistuskustannukset ovat vähäiset. Helppous ja käytännöllisyys rakennusten ylläpidossa tekee keramiikasta houkuttelevan vaihtoehdon.

Vaikka katutaide onkin upeaa, monissa paikoissa paikalliset graffitimaalarit aiheuttavat ei toivottuja yllätyksiä rakennuksen seiniin. Koska keraamisella laatalla on erittäin matala vedenimukyky, se estää spraymaalin imeytymistä laattaan. Laatta on helppo pestä eikä pintaa jää töhryistä haamua pesun jälkeen.

Julkisivulaatat voi käyttää uudelleen ja uudelleen

Julkisivulaatat asennetaan mekaanisella kiinnitysjärjestelmällä julkisivuun. Kiinnityksessä ei käytetä liimoja tai muita huoltoa vaativia osia. Rakennuksen elinkaaren päässä, julkisivu voidaan purkaa ehjänä ja asentaa sopivan kohteen löydyttyä suojaamaan seuraavaa rakennusta.

(Keraamisten julkisivulaattojen tiedot toimitti ABL-Laattojen myyntijohtaja Matti Halvari, satojen projektien kokemuksella.)

ABL-Laatat – tuotteet ja palvelut julkisivuprojektiisi

Loputtomasti suunnitteluun mahdollisuuksia. Suunnittelijana voit itse määrittää muodon, sävyn, pintakuvioinnin ja pintastruktuurin. Vain luovuus on rajana, mitä keramiikalla voi tehdä. Olipa kohteen vaatimuksena mosaiikki tai suurlaatta, löytyy ratkaisu: pienimillään laattakoko voi olla vain 25x25mm tai suurimmillaan jopa 1,6x3,2m. Paksuudet lähtevät 3mm – 150mm asti.

Tuotetuki. Saat meiltä avun ja asiantuntijan tuen kohteiden suunnitteluun ja tuotteiden valintaan. Varmistamme koko ketjun tilauksesta toimitukseen, että saat laadukkaat julkisivumateriaalit ja kaikki tarvikkeet. Järjestämme kaikkialla Suomessa työmaakoulutuksia ja perehdytyksen eri järjestelmiimme. Kokonaisvaltainen tuki varmistaa, että onnistut projektissasi. Saat meiltä tarvittavat detaljit, DWG-objektit ja BIM/CAD -mallinnukset.

Logistiikka. Logistiikka- ja varastointipalvelut helpottavat työmaan arkea, kun saat asennusvalmiita tuotteita niissä erissä kuin haluat, työmaakohtaisilla toimitusaikatauluilla.

Leikkaamo. Saat määrämittaan leikatut ja työstetyt keraamiset julkisivutuotteet sekä erikoiskappaleet juuri siinä koossa kuin haluat, valmiiksi työstettynä ja asennusvalmiina.