Keräilylista

Kylpyhuoneremontin 10 tärkeintä

Oletko rakentamassa tai remontoimassa? Varaa suunnittelupalaveri ja teemme sinulle reilun kokonaistarjouksen kaikista laatoista!

Kylpyhuonetta remontoidessa merkitystä on monella muullakin seikalla kuin laatan värillä. Listasimme 10 asiaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun kylppäriä laitetaan uuteen kuosiin.

1. Valitse laatat hyvissä ajoin 

Suunnittele uutta kylpyhuonetta rauhassa ja huolella. Tee päätös laatoista ajoissa ennen remontin alkamista. Suuresta varastovalikoimastamme huolimatta osa laatoista on tilaustuotteita.

2. Turvaudu ammattilaisen apuun

Valikoimamme on suuri ja sieltä on helpompi löytää oikeat valinnat, jos käytät suunnittelussa apuna ammattitaitoista myyjäämme tai sisustussuunnittelijaa.

3. Mieti lattiakaivon paikka

Pohjia suunnitellessa voi pohtia, pitäisikö viemäriä tai vesipisteitä siirtää. Jos lattiakaivo on seinän vieressä, voit käyttää suurempaa laattaa lattiassa. Isompi lattialaatta tarkoittaa vähemmän saumoja lattiassa. Oheisessa esimerkissä on käytetty 60x60cm kokoista lattialaattaa yhdistettynä linjalattiakaivoon.

4. Oikea laatta oikeaan paikkaan

Tarkista aina myyjältä laatan sopivuus suunniteltavaan tilaan. Lattialaatan pinta ei saisi olla liukas. Tähän on olemassa omat luokituksensa ja asiantuntevat myyjämme auttavat mielellään löytämään sopivat laatat. Muista myös, että kaikki laatat eivät sovi kaikille pinnoille. Lattialaatta käy tarvittaessa seinään, mutta kaikki seinälaatat eivät sovellu lattialla käytettäväksi. Myös helppohoitoisuutta kannattaa pohtia. 

5. Laatan koolla on väliä

Myös pieneen tilaa voi laittaa suurikokoista laattaa, jos mitoitukset sopivat yhteen eikä laattaa tarvitse leikata paljoa pienemmäksi. Miltä kuulostaisi kokonainen suihkuseinä yhdestä laatasta? Suurimmat saatavilla olevat laatat ovat tällä hetkellä 1,6 m x 3,2 m.

6. Valitse väri ja pinta tavoiteltavan tunnelman mukaan

Haluatko kylpyhuoneestasi raikkaan harmonisen vai ylellisen tunnelmallisen? Laatan väri ratkaisee. Tumma laatta tuo tunnelmaa ja vaalea on valoisan raikas. Myös laatan pinta vaikuttaa lopputulokseen. Tutustu myös huolella eri sävyvaihtoehtoihin. Valkoistakin on montaa eri sävyä.

7. Minkä värinen saumaus?

Saumauksen sävy kannattaa miettiä tarkkaan. Erivärinen saumaus voi olla tehokeino, ja toisaalta tummassa saumauksessa ei lika näy välttämättä yhtä hyvin. Myös saumauksen koko vaikuttaa paljon lopputulokseen.

8. Kiinnitä huomiota valaistukseen

Se, miltä laatta näyttää valmiissa kylpyhuoneessa, riippuu erittäin paljon valaistuksesta.

9. Ladontatapa vaikuttaa yleisilmeeseen

Perinteistä tasaladontaa, tiililadontaa – vai jotain ihan muuta? Laatan ladontatapaa kannattaa pohtia hetki. Tavallisista peruslaatoistakin saa mielenkiintoisen kokeilemalla uudenlaista ryhmittelyä.

10. Teetä laatoitustyö ammattilaisella

Anna urakoitsijalle aina myös tarkat ohjeet siitä, mitä tuotteita olet tilannut, jotta hän osaa tarkistaa laatat ennen asennusta.

Varaa ilmainen suunnittelupalaveri, niin am­mat­ti­tai­toi­set myy­jäm­me aut­ta­vat löytämään juuri ne oikeat laatat projektiisi.