Keräilylista

Spathroom: kylpylämäinen kylpyhuone


#spathroom projekteissa
ABL-Laatat apunasi

  • Sovitaan tapaaminen – etsitään oikeat tuotteet projektiisi
  • Toimitamme mallipalat ja laattakansiot suunnittelijoille ympäri Suomen

Suunnitteletko kylpyhuonetta, joka huokuu rauhaa ja rentoutumista, aivan kuin astuisi luksus-spahan? Spathroom, spa-henkinen kylpyhuone luo tilaa aistielämyksille ja hyvinvoinnille – inspiroidu ABL-Laattojen referensseistä ja täydellisistä spathroom pinnoista.

 

1. Uniikit ratkaisut, kauniit yksityiskohdet ja rakennusajankohtaa kunnioittavat materiaalit

The Hotel Mariassa spa-kokemus alkaa jokaisesta huoneesta. Hotellin signature suiten kylpyhuoneessa on panostettu kauniisiin detaljeihiin – täällä kelpaa nauttia vaikka koko hotelliloma. Kohteen suunnittelija on Puroplan Oy.

  • Hotellin kylpyhuoneiden lattialaatoitus on täysin uniikki, kahdesta eri sävyisestä keraamisesta lattialaatasta leikattiin custom chevron-mosaiikki – suunnittelijan määrittelemässä koossa ja värissä. Kaikki valikoimassamme olevat laatat sekä luonnonkivet on mahdollista leikata siihen kokoon ja muotoon kuin haluat.

  • Rakennusperintöä ja alkuperäishenkeä kunnioittaen – ABL-Laatoilta löytyy aina eri tyylisuuntauksia ja aikakausia kunnioittavia laatoitusratkaisuja. Kohteen kylpyhuoneisiin toteutettiin räätälöidyt laattaboordit seinälaatoitukseen, jotka kunnioittavat alkuperäisrakentamisen ajankohtaa vuosilta 1885–1930. 

Alla olevat kuvat: ovaalin muotoinen amme ja harmaa marmorikuvioinen chevron junior suitesta, divaani ja kaksivärinen chevron-mosaiikkilattia The Hotel Maria signature suitesta.

2. Suuria, yhtenäisiä pintoja

Suurlaatat luovat spathroom-tunnelmaa, ne tekevät tilasta avaramman ja rauhallisemman. Visuaalinen rauha on tärkeä osa spa-tunnelman luomista – suurlaattojen suurempi pinta-ala tarkoittaa vähemmän saumoja, mikä luo yhtenäisen ja minimalistisen ilmeen. Suurlaattoja on saatavana paitsi useissa kivikuoseissa ja 3D-tekstuureissa, joissa on luonnonkiven tuntu. Voit valita juuri sen tyylin, joka parhaiten tukee toivomaasi spa-tunnelmaa. 

Oheiset graniittimaiset suurlaatat ovat Eco Hotel Amarilista, suunnittelu Archifaktur / Stefan Getta.

Plimatech-sarja on keskeisessä asemassa hotellin suunnittelussa, ja sävy Plimabeige on käytössä laajasti niin ulkotiloissa, portaikoissa, sauna- ja spa-alueella. Valintaperusteina oli Plima-graniittia muistuttava pintamuotoilu, myös keramiikan kestävyys, joka heijastaa hotellin ympäristötietoisia arvoja. Myös Nature Mood -sarjan suurlaattoja on käytetty hotellin kylpyhuoneissa, sävy Tundra esillä tässä. (Kuvalähde)

Hotellin sisätilat esittelevät Plimatech-kokoelman monipuolisuutta entisestään. Alueet kuten portaat, wc-tilat, rentoutumisalueet ja sauna on koristeltu Plimatechin erilaisilla muotoiluilla ja kokoilla, mikä osoittaa Florimin korkealaatuisen posliinikiven soveltuvuuden äärimmäisiin lämpötiloihin ja ainutlaatuisiin käyttötarkoituksiin.

 

3. Mosaiikkeja ja suuria kokoja

Näin harmonisessa ja rauhoittavassa kylpyhuoneessa silmä lepää. Kylpyhuoneen seinä- ja lattialaatoiksi valittiin valkoista travertiinia kuvaava keraaminen laattasarja, Unique Travertine. Kuopiolaisen omakotitalon spa-osastolla tämä rauhallinen ja vaalea kivimäinen laatta pääsee oikeuksiinsa suurina kokoina – 60x120cm – sekä pieninä mosaiikkeina, ja vein cut, ancient ja minimal -pinnoilla. Yhtenäinen ilme syntyy yhdistelmällä suurta kokoa pieneen mosaiikkiin – laadukkaista laattasarjoistamme löytyy aina kokojen skaalaa pienistä mosaiikeista suurlaattoihin.

Kodin spa-osasto tarjoaa rentouttavan ja rauhoittavan ympäristön, jossa voit paeta arjen kiireitä ja hemmotella itseään. Kuvan privaatin spa-osaston laataksi valittiin travertiinikuvioinen Unique Travertine vaaleassa sävyssä ja erilaisilla leikkauksilla. Kohteen suunnitteli Aare Visuals. Kohde sai kunniamaininnan kansainvälisessä Emilgroup Project Awards -kilpailussa 2023.

 

4. Luonnonkiven luksusta

ABL Leikkaamo valmistaa luonnonkivestä tasoja ja verhoiluja esimerkiksi pesu- ja kylpyhuonetiloihin ja kalusteisiin. Kivinen tasopinta
kestää hyvin kosteutta ja kulutusta. Kivitason kanssa on kuitenkin huolehdittava pinnan puhtaudesta, pinnalla olevat tahrat ja kaatuneet nesteet tulee pyyhkiä pinnasta heti. 

Luonnonkivi soveltuu erinomaisesti lämmitetyn lattian päällysteeksi hyvän lämmönjohtavuutensa ansiosta. Kivi myös varastoi lämpöä suhteellisen hyvin ja luovuttaa lämmön tasaisesti.

Luonnonkivi on kaunis ja ylellinen materiaali, ja meiltä saat tuotetuen ja neuvot onnistuneeseen asennukseen ABL tekniseltä tukitiimiltä. Lataa Sopro tuoteopas, meillä on valmiit järjestelmät luonnonkivien kiinnitykseen.

ABL:n taidokkaat poimijat etsivät valtavasta valikoimasta elementit, joilla taiotaan spa-tunnelmaa esimerkiksi hotellihuoneeseen tai kotikylpylään. ABL PRO palvelu- ja tuotekokonaisuuden avulla laatoittaja luo hienostuneen ja kestävän toteutukseen – rakastamme erikoislaatoituksia, ja meillä on sinulle työkalut ja ratkaisut pohjatöistä pintaviimeistelyyn niin keraamisilla suurlaatoille, mosaiikeille kuin luonnonkivillekin.

Näin onnistut

ABL-Laattojen tekninen tiimi sparraa sinut onnistumaan urakassa. Saat oikeat pro-tason rakennuskemiantuotteet, neuvonnan, työtapaselosteet. Tiimimme varmistaa myös paikan päällä, että tekijät saavat työmaakoulutuksen tuotteisiin.

Sopro tarjoaa suuren valikoiman tuotteita ja järjestelmiä ammattilaisille betonin korjaamiseen, tasoittamiseen, vedeneristämiseen ja laatoittamiseen sekä saumaamiseen.

Laatoittaminen on taitolaji. Seuraa ABL PRO yhteisöä Instagramissa ja tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisenä koulutuksistamme. Järjestämme jatkuvasti koulutuksia eri teemoista, joilla ylläpidät ja kasvatat ammattitaitoasi.

Alan paras työjälki vaatii parhaat työkalut. ABL PRO myymälästä Raimondin laadukkaat ja innovatiiviset laatoitustarvikkeet, koneet ja työkalut.