Keräilylista

Boutique Hotel Sandsund, Tampere

Siniset onyx-laatat / ABL-Laatat

Vuonna 1912 rakennettu Villa Sandsund on säilyttänyt viehättävän sielunsa, ja keväällä 2023  se muuntautui eksklusiiviseksi boutique hotelliksi. Keraamiset näyttävät laatat ovat ABL-Laattojen tilausvalikoimasta. Hotellin uudistuneen ilmeen suunnittelusta vastasi Suunnittelutoimisto Nádor + Nádor.

Villa Sandsundin omistajat ihastuvat tunnelmalliseen arkkitehti Birger Federlen suunnittelemaan mansadrikattoiseen kartanoon. He päättivät tuoda arvorakennuksen vanhaan loistoonsa. Villa Sandsund palvelee nyt seitsemän huoneen uniikkina putiikkihotellina, jossa jokainen huone tarjoaa yksilöllisen kokemuksen sisustusmateriaaleja myöten. Villan alkuperäiset kaakeliuunit ja muut upeat jugend-ajan yksityiskohdat on säilytetty alkuperäistä rakennusajankohtaa kunnioittaen. 

ABL-Laattojen näyttävät jättimäiset Onyx-laatat valittiin sviitteihin sävyissä blue, pink ja ivory sekä koossa 60x120cm. Hotellin vastaanottotiskin kansi sekä ruokailuhuoneen senkin kansi ovat keraamista suurlaattaa, ja ne on leikattu muotoon ABL Leikkaamossa.