Keräilylista

Henri Forsman siirtyy ABL-Laattojen toimitusjohtajaksi

  • ABL-Laatat on perustettu vuonna 1998. Myymme ja maahantuomme keraamisia laattoja sekä luonnonkiviä. Oma leikkaamo.
  • Täysin kotimaisessa omistuksessa oleva perheyritys
  • Työllistää 36 ihmistä
  • Liikevaihto 14,3 m€ (2019)
ABL-Laatat Helsinki

Henri Forsman on ABL-Laattojen uusi toimitusjohtaja, joka luotsaa kasvavaa suomalaista perheyritystä uusille vuosikymmenille. Forsmanin perheyrityksessä vetovastuu siirtyy uudelle sukupolvelle, kun isä Ralf Forsman keskittyy jatkossa johdon sparraajan ja hallituksen puheenjohtajan rooliin.

Yrittäjäperheessä kasvanut ja ABL-Laatoilla työuraa monessa roolissa tehnyt Henri Forsman (vas. kuvassa) ottaa toimitusjohtajan tehtävät vastaan tammikuussa 2020. Hän tuntee laattojen kotitalon ja tekijät, ja haluaa säilyttää perheyrityksen arvopohjan, jonka päälle luodaan uutta kasvua.

– Koko rakennusala on murroksessa ja markkina muuttuu seuraavien vuosien aikana. Meidän on tärkeää olla edelläkävijä ja jatkaa kasvun tiellä. Laadukkaat ja ekologiset tuotteet, pitkäaikaiset yhteistyökumppanit ja palvelujemme, kuten leikkaamomme kehittäminen, tukevat tätä tavoitetta, ABL-Laattojen toimitusjohtaja Henri Forsman maalaa suuntaviivoja.

Kankeat hierarkiat eivät kuulu ketterään ja uutta luovaan yritykseen. Johtajana Henri Forsman kokee tärkeäksi työyhteisön osallistamisen päätöksenteossa. Uusi toimitusjohtaja ei ole ABL-Laattojen ainut uusi nimitys, sillä yritys sai myös myyntijohtajan talon sisältä, kun Matti Halvari projektimyynnistä astui tehtävään.

Ammattilaisten kumppani

Globalisaation vastavoimana ABL-Laatat haluaa vaalia yhteisöllisyyttä ja aitoa kumppanuutta. Perheyritys on enemmän kuin perhesiteet, samaan suurperheeseen kuuluvat läheisesti ABL-Laattojen bisneskumppanit tehtailla ympäri Eurooppaa sekä kotimaiset arkkitehdit, suunnittelijat ja rakennuttajat. Asiakkaat voivat jatkossakin luottaa siihen, että ABL-Laattojen palvelut, tuotteet ja ratkaisut ovat saatavilla tuttuun ja turvalliseen tapaan.

– Samat arvot, sitoutuneet tekijät ja sama yhteisöllisyys pysyvät. Olemme nyt ja jatkossakin suomalainen perheyritys, ja minusta on tärkeää lisätä kotimaisia työpaikkoja.

 

Henri Forsman muistelee pilke silmäkulmassa, kuinka hän pienenä poikana istui isänsä työhuoneen tuolilla ja tuskin jalat ylsivät maahan, kun kravattikaulainen pikkupoika uhmakkaasti totesi vievänsä vielä isänsä paikan.

Hymyillen hän toteaa, että kyllä isäkin saa vielä jäädä taloon. Kun laattabisneksen grand old man, Ralf Forsman, voi antaa vetovastuun pojalleen, hän saa keskittyä johdon sparraamiseen sekä hallituksen puheenjohtajan rooliin.