Keräilylista

ABL-Laatat mukana Habitare 2023 messuilla

 

ABL-Laatat on mukana Yhdessä/Together -teemanäyttelyssä,
jonka löydät Messukeskuksen osastolta 6B2.

 

ABL-Laatat on mukana luomassa yhteistä tilaa Habitaren uutuusnäyttelyssä Yhdessä/Together. Suurlaattojen verhoamassa tilassa voi hengähtää hetken, aistia materiaalien luomaa tunnelmaa ja omaa olemista suhteessa tilaan.

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare 2023 järjestetään 13.–17.9. Messukeskuksessa. Vuoden 2023 teema on Yhdessä / Together, joka kertoo paitsi tarpeesta tuntea yhteenkuuluvuutta, myös velvollisuudesta pitää luonnosta ja toisistamme huolta, yhdessä. Studio Plentyn Kirsikka Simbergin ja Anna Pirkolan suunnittelemassa näyttelyssä nähdään ABL-Laatoilta keraamista suurlaattaa kalusteissa ja pinnoissa.

Materiaalina keraaminen suurlaatta

Keramiikan huikeat käyttöominaisuudet, jättimäisiksi kasvaneet mittasuhteet ja rajattoman kekseliäs visuaalisuus tekevät siitä mielikuvitusta kutkuttavan pintamateriaalin suunnittelijoille ja kodin sisustajille.

Yhdessä/Together teemanäyttelyn tilaan valittiin keraaminen suurlaatta ABL-Laattojen uudesta Nature Mood -sarjasta sävyssä Rainforest.
Ja kun puhutaan suurlaatasta, niin sitä tämä jättiläinen todella on. Kokoluokat alkavat 600x1200mm ja 800x1800mm aina 1200x2800mm saakka. Mattapintainen comfort ja glossy tuovat luonnollisen laattasarjan kivikuosit kauniisti esille. Paksuudet: 6mm ja 9mm. 

Tuotestandardi: SFS-EN 14411 BIa UGL: lasittamaton porcellanato, ja se sopii teknisiltä ominaisuuksiltaan niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin vaaka- ja pystytasoon asennettuna.

Ympäristösertifikaatit

Nature Mood tukee vastuullista yhteisyyden teemaa. Laattasarja on LEED-sertifioitu. Laattavalmistajat voivat saada LEED-luokituksen tuotteilleen, mikäli niiden painosta 40% on kierrätettyä materiaalia. Nature Mood -sarjalla on myös Greenguard-sisäilman laadunvarmistusohjelman myöntämä Greenguard Gold -sertifikaatti.

 

Custom made pinnat ja kalusteet ABL Leikkaamosta

Keraamista suurlaattaa voi hyödyntää pintamateriaalina niin seinissä, lattioissa kuin kalusteiden ja rakenteiden verhoilussa. ABL Leikkaamo on erikoistunut keramiikan työstöön ja tuntee sen muotoiluominaisuudet jo vuosien kokemuksella.

ABL-Laattojen valikoimassa olevia keraamisia laattoja voi työstää ABL Leikkaamossa haluttuihin mittoihin, muotoihin ja kokoihin, ja esimerkiksi Habitareen toteutettiin podium-kaluste ja portaikko suurlaatalla verhoiltuna. Leikkaamme ja työstämme luonnonkiviin ja keramiikkaan jiiraukset, upotukset, läpivientireiät, viisteet ja kulmapyöristykset. Leikkaamostamme löytyy vuosien saatossa karttunutta artesaanitaitoa sekä jiirauskone,
CNC-kone ja vesileikkurit.

Käsistämme valmistuu mm. yli tuhat keraamista tasoa vuodessa. Valmistamme keramiikalla ja luonnonkivellä verhottuja kalusteita ja pintoja mm. hotelleihin, toimitiloihin, ravintoloihin ja yksityiskoteihin. Keraamisilla tasoillamme on Avainlippu merkkinä kotimaisesta työstä.

Miksi keraaminen suurlaatta on huikea materiaali?

  • KESTÄVÄ: Edes UV-säteet ja kemikaalit eivät vaikuta keramiikan ulkoasuun vuosien saatossa. Poltettu tiiviiksi 1250 °C, joten kestää pakkasta ja kuumuutta, sekä rasitusta, leikkaamista ja työstöä. Korkea murtolujuus. Ihanteellinen materiaali, kun kaiken pitää olla ehdottoman puhdasta – ei juurikaan saumoja.  Pinta on tiivis, hygieeninen ja helposti puhdistettava. Vain 0,5% veden imukyky

  • JOKA KOHTEESEEN: laaja valikoima värejä ja kuoseja, leikattavissa eri muotoihin ja kokoihin, mikä tarjoaa suunnitteluun paljon mahdollisuuksia. Keramiikka on
    huoleton materiaali, jolla voidaan korvata luonnonkiven käyttöä sillon, kun aidon kiven käyttö ei sen käyttöominaisuuksien puolesta ole mahdollista. Keraamista suurlaattaa voi asentaa rakennusten julkisivuihin, tutustu ABL-Laatat referensseihin

  • LUONNOLLINEN: Suurlaatan raaka-aineet ovat savea, kvartsia ja maasälpää. Sisäilmaystävällinen rakennus- ja sisustusmateriaali, josta ei haihdu VOC-yhdisteitä tai päästöjä käytössä. Keramiikan päällä on turvallista käsitellä elintarvikkeita ja valmistaa ruokaa. Materiaali on myös täysin kierrätettävissä rakennusteollisuuden raaka-aineiksi.

Yllä olevat kuvat ovat Yhdessä-näyttelystä, kuvat: Katri Kapanen.

Nature Mood -sarjaan voi tulla tutustumaan tarkemmin ABL-Laattojen myymälässä sekä yritysasiakkaamme ABL Lab ja Tampereen showroomeilla. Keraaminen suurlaattasarja on tilausvalikoimamme tuote, hintatiedustelut suoraan ABL-Laattojen asiakaspalvelusta ja myymälästä.