Keräilylista

Mitä kannattaa huomioida ulkolaattoja suunnitellessa? Lataa opas!

Piharakentamisessa kannattaa hyödyntää ABL-Laattojen keraamiset pihalaatat. Tutustu ABL pihalaattojen valikoimaan showroomeilla ja nettisivuillamme.

Keraamisen pihalaatan pintaan ei kerry likaa eikä se puske kalkkihärmää.

Onko piha-, parveke- ja terassilaattojen valinta ajankohtainen? Kun valitset pihalaatat, tutustu keraamisiin pihalaattoihin. Keraaminen pihalaatta kestää aikaa ja säävaihteluja. Lataa opas suunnittelun avauksi.

20 mm paksut pihalaatat voit asentaa irtolaattoina suoraan maan pinnalle. Terassin, pation ja pihan voi myös laatoittaa kelluvalla asennuksella tai sääolosuhteisiin sopivalla laastilla.

Keraamiset pihalaatat kes­tä­vät vuosikausia kauniina – pak­kasella ja paahteella, kovassakin käytössä, vuodesta toiseen. Keraamiset laatat kannattaa hyödyntää niin pihalla, parvekkeella kuin terassillakin.

Tutustu kattavaan pihalaatta, ulkolaatta, terassilaatta valikoimaan täältä >>

Betoni- tai ­ki­vi­laa­ttaan verrattuna ne ovat helppohoitoisia – niitä ei itse asias­sa tar­vit­se huol­taa lain­kaan, pelkkä pesu riit­tää ja ne säilyttävät ulkoasunsa vuodesta toiseen, haalistumatta. Ei myöskään harmia kalkkihärmästä.

 

20 mm paksut terassi- ja pihalaatat haastavat laittamaan perinteisen piha-, parveke- ja patiosuunnittelun kokonaan uusiksi.

Saatavana iso valikoima erilaisia karheuspintoja ja kuoseja: kun samasta sarjasta löytyy myös ohuempia sisätilan laattoja, voit helposti yhdistää olohuoneen ja terassin yhdeksi, isoksi tilaksi.

Keraamiset laatat parvekkeelle tai terassille

La­si­te­tuil­la par­vek­keil­la ja ul­ko­pa­tioil­la käy­te­tään eri­lai­sia keraamisia laat­to­ja, joten on tärkeää valita oi­kean­lai­nen, ominaisuuksiltaan kestävä laatta – ja oi­kean­lai­nen laasti, joka elää alus­tan mukana ja soveltuu läm­pö­ti­lan ja il­man­kos­teu­den muu­tok­siin.

Laatoitusvai­hees­sa pitää muista kaksi asiaa: tupla­kiin­ni­tys ja 100 %:n laas­ti­peit­to. Laasti levitetään sekä alustalle että laatan pohjaan, ja laas­tin pitää aina peit­tää laatta nur­kas­ta nurk­kaan.

Pihalaatat: Miksi valita keraaminen pihalaatta?

ABL-Laattojen valikoimasta löytyy 20 mm paksuja pihalaattoja, joita voi ha­lu­tes­sa latoa ir­to­laat­toi­na suo­raan nur­mi­kon, soran tai hiek­ka­pe­din päälle. Kelluvasti asennettuna pihalaattojen alle saa tekniikkaa piiloon.