Keräilylista

5 tapaa käyttää keraamista laattaa ulkopinnoillaKiinnostuitko keraamisten ulkolaattojen mahdollisuuksista?

  • sovitaan tapaaminen ja esittely tuotteista
  • toimitamme mallipalat suunnittelijoille ympäri Suomen
  • Laita viestiä yrityspalveluumme tai lähimmälle projektimyyjällesi

Keramiikasta ulkopintoihin visuaalista vetovoimaa ja arvoa. Autamme löytämään parhaan ratkaisun projektisi yksilöllisiin vaatimuksiin: eri rakennusaikakausiin ja tyyliisuuntiin löytyy lukuisia vaihtoehtoja. Pyydä mallit ja esittely – pistä ABL-Laattojen laattatuntijat hommiin!

Keraamiset, visuaalisesti huolitellut pinnat parvekkeilla, terassilla, piha-alueella ja ulkorakenteissa lisäävät kiinteistön arvokkuutta ja vetovoimaa. Keraamisen laatan pitkäisyys ja vähäinen ylläpitotarve tuovat kustannustehoa.

Keramiikka on pitkän elinkaaren materiaali: 100% luonnonmateriaaleista valmistettu, tiiviiksi poltettu keraaminen laatta on ihanteellinen materiaali ulkopinnoille, joiden on kestettävä Suomen ankaria sääolosuhteiden vaihteluita ja ajan kulua. 

1. Sintrattu tiili ulkolaatoitukseen ja julkisivuun

Pihalle ja julkisivun pintaan soveltuu sintrattu tiili. Se eroaa perinteisistä tiilistä, koska se valmistetaan kuin keramiikka ja sillä on alhainen vedenimukyky (alle 1–5%). Saatavana useita erikoispintoja, -lasituksia ja -viimeistelyjä – tuote on projektivalikoimassamme, pyydä lisätietoa omalta projektimyyjältäsi.

2. Jatkumo tiloissa: Samasta laattasarjasta mattapintaa sisälle, karheita laattoja ulos

ABL-Laattojen laadukkaissa laattasarjoissa on huomioitu laatoitusten toiminnalliset vaatimukset eri tiloissa. Julkisessa ja yksityisessä rakentamisessa ulkotila voi olla lähes saumattomasti sisätilan jatke: samaa laatoitusta, joka on sisätiloissa R9-pintaista, voidaan laajentaa R11-pinnalla ulos terasseille, kuisteille, piha-alueille, portaikoille, kävelyteille ja ajoteille.

 

3.  Ulkorakenteiden pystypinnoille keramiikkaa

Muurit, aidat, aurinkosuojat –  keraamisia pintamateriaalivaihtoehtoja pystypinnoille löytyy runsaasti. Poimijat haluavat nostaa esiin Craft-laattasarjan, joka soveltuu sisä- ja ulkopinnoille. Projektivalikoimassamme olevassa sarjassa on 16 eri sävyä, tunnusomaista sille on eläväinen ja syväsävyinen lasitus. Laattaa on saatavana eri pintaprofiileilla: grooved, v-pointed, wave, double tip, sileä. Myös erikoiskappaleet viimeistelyihin.

Oikeanpuoleisen kuvan rakennusta kiertävä aurinkosuoja on toteutettu kustomoidulla keraamisella sauvalla.

4. Terrakotta-laatta hengittää

Terrakottalaatoitusta voi hyödyntää julkisilla alueilla (aukiot, kävelytiet, maisemoidut puistot). Heti asennuksen jälkeen pinnassa voi näkyä rengasefektejä tai alustasta johtuvaa tahrautumista, mutta ne haalistuvat vähitellen. Pintaa kannattaa pestä vedellä vuosittain, jotta siihen ei ala kerrostua likaa ja materiaali saa hengittää jatkuvasti.

Kun terrakottalaatta asennetaan rakennuksen jatkeeksi, esimerkiksi katetuille terasseille, katosten alle ja kuisteille, laatat on syytä suojata nousevalta kosteudelta käyttämällä riittävää salaojitusjärjestelmää. Ulkolattiaa voi ajoittain pestä soveltuvalla puhdistusaineella.

5. Kesäkeittiöön keraaminen custom-taso

Keraaminen taso soveltuu loistavasti pintamateriaaliksi kesäkeittiöön. Tiivis materiaali ei piittaa lämpötilavaihtelusta eikä ime itseensä vettä tai likaa. ABL Leikkaamo toteuttaa mittatilausratkaisuna tasot ja saarekkeiden verhoukset keramiikasta. Lue lisää täältä.

Mitä kannattaa huomioida ulkolaatoitusta suunnitellessa? Lataa opas alta.
Kiinnostuitko keramiikan mahdollisuuksista projektissasi? Ota projektipalveluumme yhteyttä ja pyydä meiltä mallit – autamme sinua onnistumaan projektissasi.

Katso myös nämä vinkit ulkolaatoituksista

Toimitilojen edustava ulkolaatoitus

Siltasairaalaan toteutettiin näyttävä kattoterassi keraamisilla laatoilla, terassitukijaloille asennettuna.  Katso referenssi.

Hulevedet hallintaan

Sopro Solitär F20 sauma-aineella asennat helposti ja kätevästi 20mm paksut keraamiset terassilaatat sidoksettomalla alustalla. Vettäläpäisevä rakenne auttaa hulevesien hallinnassa. Lue lisää.

Sesonkiterassi seisoo tassuilla

Kun 20mm terassilaatat on ladottu asennustassuille, terassi on helppo koota ja purkaa. Ravintolan kattoterassi, Apteekkari Sky, tarjoaa kesäkeitaan kuopiolaisille. Katso referenssi.

Suuret näyttävät terassilaatat

20 mm keraamiset ulkolaatat voi asentaa kelluvasti terassitassujen päälle – tämä mahdollistaa suurtenkin ulkolaattakokojen käytön, kun kaadot voi tehdä laattapinnan alapuolelle. Lue lisää.