My Quote

Sisustusmyyjien vinkit kodin laattojen valintaan

Millaista laattaa etsit?
Anna hakukoneita nopeampien
asiantuntijoidemme auttaa >>

Keraaminen laatta on kestävä valinta. Valitse pintamateriaaleja, joita rakastat ja löydä oma tyylisi yllättävistäkin inspiraation lähteistä. Ota haltuun sisustusmyyjiemme vinkit laattojen valintaan.

Suuren laattavalikoiman äärellä rakentajalle tai remontoijalle saattaa tulla hämmennys, mutta se vaihtuu nopeasti oivallukseen siitä, mikä omaan kotiin sopii.

Suunnittelupalaveriin kannattaa valmistautua miettimällä, mikä on kodin tyylin punainen lanka. Me etsimme sen mukaiset ratkaisut."
– Katarina, ABL-Laattojen sisustusmyyjä

 

ABL-Laattojen kokeneiden ja asiantuntevien sisustusmyyjien vinkkejä kuuntelemalla alkaa inspiraatio ja sisustuksen punainen lanka hahmottua helposti: Pinterestiä ja Instagramia selailemalla saa kiinni erilaisista suuntauksista, ja omasta elämäntyylistä, pukeutumisesta, harrastuksista ja mieltymyksistä löytyy juuri itselle sopivin ratkaisu – olkoon se koiraperheen valinta laatoittaa kaikki lattiat tai vaikka kilpikonnaa varten suunnitellut portaat.

 

”Vaihtoehtoja katselemalla ja niistä inspiroitumalla oma tyyli avautuu, ja alkaa hahmottua, millaisen tunnelman haluaa pinnoilla tuoda kotiinsa”

Persoonalliset laatat jokaisen budjetilla

Suomalaiset ovat rohkaistumassa sisustajina, ja ikuisten harmaiden ja valkoisten laattojen rinnalle etsitään yksilöllisempiä vaihtoehtoja. Laadukkaita keraamisia laattoja löytyy jokaisen rakentajan ja remontoijan budjetille, kaikista hintaluokista.

Rakentajalle hyvä vinkki on, että pintamateriaalit kannattaa pitää mielessä budjetoidessa koko ajan. Valitsemiaan laattoja kun jokainen katselee kotonaan päivästä toiseen ja ne herättävät parhaimmillaan onnen tunteen vielä vuosienkin päästä. Rakentaja ja remontoija joutuu puntaroimaan, kannattaako siinä kohtaa pihistellä vai panostaa.

Pinnat kannattaa pitää mielessä pitkin matkaa, sillä ne ovat näkyvillä aina. Jokaisella rakentajalla on varaa persoonallisiin valintoihin. Kokonaisuus ratkaisee – osaan tiloja voi valita perustuotteita, ja panostaa puolestaan joihinkin pintoihin vähän enemmän. Pienilläkin jutuilla voi saada ylellisen ja näyttävän kokonaisuuden.

”Ripauksena ja mausteena voi sisustusmateriaaleihin ottaa mukaan rohkeampiakin laattoja. Jos haluaa kokonaisuudesta hillityn, voi näitä persoonallisia ja rohkeita valintoja tehdä pienempiin tiloihin”, sisustusmyyjä Anu rohkaisee.

Nämä asiat ratkaisevat laattojen valinnassa

Kun valitsee tulevaan taloonsa laattoja, kannattaa huomioida käytännöllisyys, pintojen muodostama värimaailma, laattojen pintakäsittely ja mitoitus, jotta laatat saadaan hyödynnettyä järkevimmällä ja tehokkaimmalla tavalla tilassa. ABL-Laatat auttaa määrälaskelmien teossa, mutta asiakkaalla on niistä lopullinen vastuu.

”Urakoitsijan täytyy tarkistaa huolella mitat, ettei tule yllätyksiä. On tärkeää huomioida, että laatta on tilaan oikeanlainen mitoitukseltaan ja ominaisuuksiltaan, että se kestää esimerkiksi työstöt, jos halutaan vaikkapa linjalattiakaivo kylpyhuoneeseen”, muistuttaa Marika.

Kun oikean tuntuiset tuotteet on löydetty, ABL-Laatoilta saa mukaan mallipalat, joita voi käydä sovittamassa kodin pinnoille. Omalta sisustusmyyjältä saa tekniset tiedot, tuotetuen ja kokemuksesta kumpuavan varmistuksen siitä, mikä ratkaisu toimii minkäkin tyyppisiin projekteihin.

”Ehkä pienestä mallipalasta ei voi vielä kuvitella kokonaisuutta, mutta kun sen näkee esimerkiksi referenssikuvina toteutuneista ratkaisuista, se vahvistaa omaa näkemystä. Me autamme hahmottamaan kokonaisuuden, siinä syntyy varmuus laattavalinnoista”, Marika B. kertoo.