My Quote

ABL Sockel System – julkisivujärjestelmä joka kestää aikaa

Kiinnostuitko ABL Sockel Systemistä? Ota yhteyttä, niin etsitään julkisivuprojektiisi paras ratkaisu.

ABL-Laatat julkisivureferenssi: ABL Sockel System sokkelilaatat Vantaan kiulukujalla

Taustatuulettuvat rakenteet, pitkä elinkaari, kestävyys sekä näyttävä ulkoasu ovat ABL Sockel System julkisivujärjestelmän etuja. Vahvatekoiset 20mm paksuiset keraamiset julkisivulaatat ovat näyttävä ja arvoa antava julkisivuratkaisu.

ABL-Laatat on tuonut keraamisia julkisivuratkaisuja täydentämään 20 mm paksut, urakiinnityksellä asennettavat ABL Sockel System julkisivulaatat. Ne sopivat niin julkisiin rakennuksiin kuin asuntokohteisiinkin tuomaan sokkelikerrokselle – tai vaikka koko seinän mitalle – pitkäikäistä suojaa ja arvolle sopivaa näyttävyyttä.

Julkisivun sokkeleiden verhoukseen suunniteltu ABL Sockel System -järjestelmä kävi testattavana Tampereen yliopiston tutkimuslaboratoriossa iskulujuustesteissä keväällä 2021.

Teknistä suorituskykyä

Sokkeli kokee usein monenlaista rasitusta elinkaarensa aikana, mutta keramiikka kestää. Teknisessä suorituskyvyssään ABL Sockel System laatat soveltuvat hyvin käytettäväksi esimerkiksi sisäänkäynneissä ja julkisten rakennusten verhouksessa – ABL Sockel System järjestelmän 60x60cm kokoiset, 20mm vahvuiset julkisivulaatat saavuttivat korkeimman iskulujuusluokituksen.

Lataa tutkimusraportti: Julkisivujärjestelmien iskulujuustestaus – Tampereen yliopisto, rakennustekniikka, 2021

Miksi valita ABL Sockel System?

Suunnittelun vapaus. Laaja valikoima erilaisia kokoja ja värejä antaa suunnittelijoille runsaasti vaihtoehtoja ja vapautta. Sokkelilaatat betoni, puu, graniitti, terrazzo ja kivikuoseilla. Lisäksi kohteisiin on mahdollista räätälöidä julkisivulaatat.

Säilyttää värinsä ja muotonsa. Sokkeliverhouksessa käytettävät julkisivulaatat ovat kuivapuristelaattoja. Valmistusprosessin kova poltto takaa, että sokkelilaatat ovat tiiviitä, pakkasenkestäviä, palamattomia ja niissä on korkeat lujuusarvot.

ABL Sockel System® keraamiset julkisivulaatan tekniset ominaisuudet sopivat loistavasti Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin. Taustatuulettuva järjestelmä suojaa ja antaa rakenteiden hengittää. Seinärakenteiden ja julkisivupinnan väliin jäävä ilmapatja torjuu energiahukkaa.

Säästää kuluja elinkaarella. Keraaminen julkisivujärjestelmä maksaa itsensä takaisin pitkäikäisenä ja helppohoitoisena ratkaisuna, sekä energiansäästönä lämmitys- ja ilmastointikuluissa.