Keräilylista

Poiminnat 2020 esittelee keramiikan suuntaukset

Millaista laattaa etsit? Ota meidät avuksi! Valikoimistamme löydät tuotteet kaikille pinnoille kaupallisista projekteista suomalaisiin koteihin ja julkisivuista uimahalleihin.

ABL-Laatat - Poiminnat 2020 esittelee keramiikan uutuudet

Poiminnat 2020 on tutkimusmatka keramiikan mahdottoman mielenkiintoiseen maailmaan, ja se nostaa esiin ajankohtaisimmat tuotteet neljän eri teeman kautta. 

Poiminnat 2020 -esitteen tunnelmakuvissa keramiikka vapautuu kokonaan fyysisistä rajoitteistaan ja taipui mitä erilaisempiin muotoihin. Katsojalle annetaan vapaus nähdä tuotteet muina kuin yksiuloitteisina laattoina. Aistia niiden värit, tunnelmat, kuvioinnit ja erilaisten sävyjen luomat maailmat. Laattoja eri tavoin käyttämällä ja yhdistämällä voi rakentaa mitä erilaisimpia asioita mitä odottamattomimpiin käyttötarkoituksiin ja paikkoihin. 

– Poiminnat 2020 on näkemykseni siitä, mitkä ovat keramiikan mahdottoman mielenkiintoisen maailman suuntaukset. Näissä tuotteissa kiteytyy olennaisia teemoja tästä ajasta. Myös keramiikka heijastaa ajankohtaisia ja yhteiskunnallisia asioita, jotka läpileikkaavat maailman tilaa, vapaa-aikaamme, työtä, muotia, taidetta ja päivittäisiä puheenaiheita – asioita, joista keskustelen luovien ja näkemyksellisten ihmisten kanssa, joiden kanssa minulla on valtava etuoikeus tehdä tätä työtä, ABL-Laattojen oma trendiguru Maria Silvast kertoo.

– Yhtenä nostona luonnonvara- ja ilmastokeskustelu koskee vahvasti keramiikkaa, joka on ekologinen ja kestävää kehitystä tukeva tuote. Tulevaisuudessa on jännittävää nähdä, korvaako keramiikka taidokkailla luonnonkivijäljitelmillä ja yhä suurenevalla koollaan luonnonkivien käytön. Kuluneen 15 vuoden aikana, jonka olen tehnyt töitä keramiikan parissa, on tapahtunut suuri murros: on häkellyttävää nähdä, kuinka ikiaikainen materiaali keramiikka muotoutuu jatkuvasti kehittyvien valmistusmenetelmien ansiosta mitä uskomattomampiin muotoihin, kokoihin ja pinnoiksi. Alan seuraaminen on edelleen mielenkiintoista.

– Tämän esitteen tekeminen on maailman ihaninta. Rakkaudella olen poiminut tähän tuotteita, jotta tästä tulisi työkalu juuri sinulle. Tämä kuratoitu valikoima edustaa tuotteita, jotka koemme tähän maailman aikaan parhaiten istuviksi. Enkä halua julistaa, että nämä ovat ne ainoat oikeat tuotteet – haluan tarjota ajattelemisen aihetta ja lähtökohtia, jotta inspiroidut ja löydät sitä, mikä puhuttelee sinua.

PaahdePoltteisen punainen, hehkuva kekäle. Armottoman auringon keltainen,
tomuava maa. Helteisen päivän väreilevä ilma, joka pysähdyttää hetkeen
ja avaa aistini ympäröivälle maailmalle. Tunnen lämmön, näen
paahteisia värejä ja maistan makuja.

Peilaus

Heijastamme sitä, mitä ympärillämme on. Nähdä itsensä ja tila juuri sellaisena kuin se on: jokainen on erityinen, jokainen on yksilöllinen. Kaikki ansaitsevat tulla nähdyksi ja arvostetuksi omana itsenään – nähdyksi ympäristössään, nähdyksi muiden silmissä. Jokainen löytää oman paikkansa ja hetkensä.

MystisyysSelittämätön voima, joka puskee tunteet pintaan: tämä koskettaa
minua, tämä on ihana, tämä kuohauttaa. Ennustamaton ja määrittelyjä
pakeneva voima jossain, joka johdattaa meitä ratkaisuihin ja valintoihin.
Ei kenties usko johonkin tiettyyn, meitä suurempaan, mutta luottamus
siihen, että kaikella on tarkoituksensa.

Rytmi

Tunne turvallisuudesta asuu arkirutiineissa, tietyissä kaavoissa ja toistossa. Se ei ole missään tasaista tylsyyttä vaan sellaista lempeää elämän ja asioiden järjestystä, joka jäsentää kaiken sekasorron ja kaaoksen. Soljuvaa rytmiä.

Jatkuvasti kehittyvät valmistusmenetelmät tuovat suunnittelupalettiisi keramiikan mitä moninaisimmissa muodoissa, yhä suurenevina kokoina ja erilaisina pintoina. Toivomme, että tämä esite inspiroi sinua työssäsi ja innostaa kokeilemaan keramiikan uusia käyttötapoja.

Poiminnat jatkuu esitteen lisäksi showroomeissamme sekä somessa. Sukella sisään! @abllaatat #poiminnat2020

ABL-Laattojen Maria Silvast on asiantuntija ja intohimoinen keramiikan tutkimusmatkailija. ”Onhan se hullua olla niin kiinnostunut keramiikasta, että vapaa-ajallakin valan saviastioita.”