Keräilylista

Poiminnat 2019 – tutustu uutuuslaattoihin

Millaista laattaa etsit? Ota meidät avuksi! Valikoimistamme löydät tuotteet kaikille pinnoille kaupallisista projekteista suomalaisiin koteihin ja julkisivuista uimahalleihin.

ABL-Laatat koostaa joka vuosi julkaisun jonne kerätään sen hetken puhuttelevimmat laattauutuudet.

Valikoimamme mielenkiintoisimmat keraamiset laatat, nostettuna tuhansien joukosta ja uusi Poiminnat 2019 -esitteemme.

Tällaisia teemoja Poiminnat 2019 esittelee.

Raaka - Alkulähde

Keramiikan vahva luonne ja puhdas luonnonmukaisuus korostuvat tämän teeman laatoissa.

Keramiikka on säilyttänyt ajattoman kauneutensa ja muuttumattoman ytimensä tuhansien vuosien ajan. Sen aitous, raakuus, rouheus ja mineraalinen värimaailma vetävät puoleensa. Voiko olla kauniimpaa, kuin keramiikan lohduttava maanläheisyys ja sen upeat luonnonpigmentit? 

Edelleen löytyy käsityötaitajia, jotka valavat käsin savesta puukehikkoihin keraamisia laattoja. Laattoja, joissa on tietyn alueen tunnistettava maa-aineksien sävy ja tyypillinen tuntuma. Tämä vuosituhansien mittainen traditio inspiroi keramiikan valmistajia edelleen. Heillä on menneen maailman viisaus ja tietotaito, jota he hyödyntävät tuottaessaan tämän päivän keramiikkaa.

Muunnelmia - Kokouma

Tähän sanapariin kiteytyy teema, johon kuuluvat uusimpien valmistusteknologioiden mahdollistamat keraamiset laatat. 

Suunnittelu- ja tuotantoteknologioiden avulla voidaan toteuttaa värejä, kuoseja muotoja ja pintakuvioita, jotka ovat keraamisia muunnelmia tutuista elementeistä kuten luonnonkivestä tai puusta. Muunnellun ulkoasunsa lisäksi niissä on myös käden tai jalan alla tuttua tuntumaa, ja kuitenkin kaikki keramiikan kestävimmät käyttöominaisuudet.

Keramiikka on ekologinen valinta, ja se perustuu uusiutuville luonnonmateriaaleille. Sen elinkaari on pitkä ja lopulta se voidaan kierrättää rakentamisen raaka-aineena. 

Kukoistus - Lempeys

Tähän teemaan on poimittu ihanan elämäniloisia ja rohkeita värejä sekä muotoja. Lempeiden pastellisten sävyjen rinnalle on nostettu kukoistavan vehreitä ja runsaita, viidakkomaisia värimaailmoja. Liikumme kohti iloisempaa, yksilöllisempää värimaailmaa ja rohkeutta.

Värien runsaus ottaa hiljalleen jalansijaa perinteisiltä hillityiltä pintamateriaalien väreiltä kuten mustalta, valkoiselta
ja harmaalta. Värit antavat energiaa ja herättävät hyviä tunteita – myötätuntoa, lempeyttä. Keraamisten laattojen leikkisät muodot yhdistettynä rohkeisiin väreihin antavat vapauden luoda juuri itseä puhuttelevia kokonaisuuksia.

Unohtumaton - Pysyvyys

Arkkitehtuurisen perinnön vaaliminen ja historian kunnioitus näkyvät keramiikassa. Aikakausien omaleimaisia tyylejä kunnioitetaan, ajaton kauneus ei katoa.

Kautta aikojen tietyt tyylisuunnat nousevat aina ajankohtaisiksi, uudestaan ja uudestaan. Aina on tarjolla materiaaleja, joilla voidaan toteuttaa tiloihin alkuperäistä rakennusajankohtaa kunnioittavaa pintaa. Arkkitehtuurin historiallisia helmiä on syytä vaalia.