Keräilylista

Rokkipolvi Uima-altaat, Oulu

ABL-Laatat uima-allas asunto-osakeyhtiö Rokkopolvi Oulu

Oulun asuntomessujen 2005 kiinnostavimpiin kohteisiin kuului neljän asunnon yhtiö, As. Oy Rokkipolvi. Rokkipolven konseptissa yhdistyy yksilöllinen, laadukas asuminen ja ennakkoluuloton yhteisöllisyys. Rokkipolven talojen suunnittelijoina ovat oululaiset arkkitehdit Paavo Karjalainen ja Jussi Tervaoja.

Paavo Karjalainen valitsi kohteeseen runsaasti laadukkaita keraamisia materiaaleja. Arkkitehti SAFA Paavo Karjalaisella on vankka kokemus julkisten kohteiden suunnittelusta ja häntä arvostetaan erityisesti kylpylöiden osaajana.

Innovatiivisia ratkaisuja, laattaa uudella tavalla

Rokkipolven sisustuksessa laattaa käytettiin innovatiivisella tavalla. Kuivapuristelaatta antaa ilmettä sisätiloihin. Talon julkisivu on tumma ja luonnonläheinen värimaailma jatkuu sisätiloissa.

Suurikokoisista laatoista rakennettu seinäpinta on rauhallinen, silti eloisa. Laattaa on käytetty myös työhuoneen lattiassa, muuten lattiapinnat ovat parkettia. Pesutiloissa ja keittiössä on laatoitukseen käytetty laadukkaita Caesar-tuotteita ja  Evoluta-sarja.

Talot on suunniteltu neljälle hyvin myös keskenään viihtyvälle perheelle. Asukkaiksi on kaavailtu aikuisia perheitä, joiden lapset ovat jo omillaan. Kaikkien asukkaiden käyttöön, asuntoja täydentäviksi tiloiksi suunniteltiin reilut oleskelutilat keittiöineen.

Asuntokohtaisten saunojen rakentamisesta luovuttiin: asukkaiden käytössä ovat yhteiset saunatilat ja uima-allas. Uima-altaan laatoituksena on Agrob Buchtalin Chroma –sarja, kohdekäytössäkin suosittu ja kestävä.

Keraaminen julkisivu sopii pientaloon

Suunnittelijoiden persoonallinen kädenjälki näkyy talojen julkisivuissa, jonka materiaalina on keraaminen laatta. Luonnonkiveä muistuttava Agrob Buchtalin KeraTwin –julkisivu kestää hyvin ankaran ilmaston rasitusta, taustatuulettuva julkisivujärjestelmä estää kosteuden tiivistymisen talon rakenteisiin, rakenne hengittää ja talo pysyy terveenä. Hydrotect® -viimeistelty laatta on huoltovapaa.

Keraamisia julkisivuja on tähän asti pidetty lähinnä kerros- ja liiketaloihin sopivina, mutta Rokkipolvi osoittaa, että KeraTwin on tyylikäs ja toimiva valinta myös pientaloon.

Rokkipolven julkisivu- ja sisustuslaatat on toimittanut ABL Finland Oy, joka on laadukkaiden italialaisten ja saksalaisten laattojen asiantuntija ja maahantuoja. Paavo Karjalainen on tehnyt yhteistyötä ABL Finland Oy:n kanssa jo vuosien ajan.