My Quote

1970-luvun omakotitalo 2020-luvulle

Pintoja alkuperäistä rakennusajankohtaa kunnioittaen – kysy meiltä ratkaisua projektiisi.

Kun projekti alkoi, 1970-luvulla huolella rakennettu omakotitalo oli alkuperäisessä asussaan. Talon arkkitehtuurissa välittyy sekä sisällä että ulkona menneen ajan eleganssi, joka loi mielenkiintoisen pohjan suunnittelua varten. Toiminnallisuus ja talotekniikka vaativat huomattavaa modernisointia palvellakseen viisihenkisen perheen tarpeita. Kuinka yhdistää mennyt ja nykyaika luontevasti yhteen?

Kattavassa saneerauksessa kaikki talon tilat kunnostettiin täydellisesti – myös kaksi kylpyhuonetta, spa- ja saunaosasto sekä kaksi pienempää wc-tilaa. Suunnittelutyön tavoitteena oli löytää selkeä punainen lanka sisustukselle. 

– Kodin rauhoittava tunnelma inspiroi minua ja saman fiiliksen halusin säilyttää myös modernissa ilmeessä, suunnittelija Ilkka Palinperä kertoo.

Asukkaiden toiveena oli skandinaavinen ja nykyaikainen yleisilme unohtamatta talon 1970-luvun eleganssia. Heidän inspiroivat matkakokemukset toivat mukaan mielenkiintoisen aasialaisen vivahteen, jota voi parhaiten aistia alakerran spa-osastolla.

Vanhan saunaosaston seinät purettiin ja tilaohjelma toteutettiin uudelleen, jolloin spa-tilasta saatiin avara ja saunaa laajennettua. Saunatilalle tehtiin ikkuna, joka mahdollistaa luonnonvalon kulun viereisen takkahuoneen kautta tuoden lauteille lisävaloa.

Vanhempien makuuhuone uudistui niin toiminnallisesti kuin visuaalisesti. Alunperin vaate- ja kylpyhuoneet olivat omilla käynneillään huoneen vastakkaisilla laidoilla. Muutoksessa makuuhuonetilaa pienennettiin hieman, jolloin vaatehuonetila saatiin makuuhuoneen vasemmalle puolelle käytäväksi, josta on kulku suurentuneeseen kylpyhuoneeseen.

Sisustuksen yhtenäinen ilme syntyi, kun talon kaikilla laatoitetuilla lattia- ja seinäpinnoilla käytettiiin Industrial Ivory -laattaa naturale pinnalla. Kylpyhuoneiden ja wc-tilojen seinäpinnoilla käytettiin lisäksi tehostelaattoina Mud-sarjan eläväpintaisia laattoja. 

Samanlainen laatta toistuu talon kylpyhuoneissa ja wc-tiloissa eri sävyissä. Vanhempien kylpyhuone on vedenvihreä ja vastaavasti lasten kylpyhuone on hempeän roosa. Alakerran spa-tilassa harmaa laattapinta luo rauhoittavan ja rentouttavan tunnelman.

– Sisustuksesta syntyi kokonaisuus, joka ulottuu kaikkiin huoneratkaisuihin, kiintokalusteisiin ja yleisilmeeseen, ja jota ohjaa näkemykseni luoda tiloja ja esineitä elämää varten,suunnittelija kertoo.

– Suunnittelijan visio on saatettu erinomaisesti loppuun aina materiaalivalintoihin, työn toteuttajan valitsemiseen ja työn etenemisen valvomiseen lopputarkastukseen asti, asukkaat kiittelevät.