Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Suurlaatat

Keraamista pintaa jopa koossa 160 x 320 cm

Keraamiset suurlaatat ovat oikea ratkaisu, kun etsit helppohoitoista, kaunista, suurta ja yhtenäistä pintaa.

Mikä on keraaminen suurlaatta?

Keraaminen suurlaatta on nimensä mukaisesti kuin jättimäinen keraaminen laatta. Se on kooltaan suurimmillaan 160 x 320 cm tai vähintään 140 x 240 cm.
Keraamiset suurlaatat ovat paksuudeltaan 3-20 mm. Keraaminen suurlaatta on ympäristöystävällinen, huoltovapaa ja monipuolinen pintamateriaali niin julkisiin tiloihin kuin koteihinkin, se soveltuu niin sisäpinnoille kuin julkisivuunkin asennettavaksi.

LATAA TALTEEN ESITTEEMME: ABL-Laatat: Keraamiset suurlaatat
LATAA TALTEEN: Keraamisten suurlaattojen asennusohje

Keraaminen suurlaatta sopii julkisisten tilojen pintamateriaaliksi, myös julkisivuihin!
Keraaminen suurlaatta sopii julkisisten tilojen pintamateriaaliksi, myös julkisivuihin.

 

Keraamisten tasojen valikoima

Tule tutustumaan varastovalikoimaan myymälässämme Helsingin Siltamäessä. Alla näet varastovalikoimassamme tällä hetkellä olevat värit ja kuosit. Tasot ja pinnat leikataan 160x320cm kokoisesta aihiosta. Tuotannollisista syistä paloja ei voi kohdentaa kuviosta.

ABL-Laatat- suurlaatat varasto sävyvalikoima

pyydätarjous

Mihin keraamista suurlaattaa voi käyttää?

Keraamista suurlaattaa voidaan asentaa kaikille pinnoille: julkisivuihin, sisäseiniin, lattioihin, tasoiksi ja kalusteiden pinnaksi. Keraaminen suurlaatta sopii käyttötarkoitukseltaan kaikkialle, missä tarvitaan suurta yhtenäistä pintaa ja missä halutaan minimoida saumat. Suurlaattaa suositaan sisustuspintana esimerkiksi keittiötasoissa, keittiön välitiloissa, seinäpinnoissa ja kylpyhuoneen tasoissa.

Keraaminen suurlaatta sopii käyttöominaisuuksiltaan erinomaisesti korkeiden hygieniavaatimusten tiloihin pintamateriaaliksi, esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalle, oppilaitoksiin, hotelleihin ja ravintoloihin niin saleihin kuin ammattikeittiön puolelle.

Suurlaatta - referenssiprojekteja
Tuusulan asuntomessut - Lumitiikerin pinnat suurlaatalla
Espoo: Bussiterminaalin pinnat keraamisesta suurlaatasta
Tampere: TAYS F-rakennuksen julkisivut keraamisesta suurlaatasta
Tampere: Edustuskeittiö keraamisesta suurlaatasta
Helsinki: Ravintolan baaritiski keraamisesta suurlaatasta
Helsinki: Toimitilojen seinät keraamisesta suurlaatasta
Helsinki: Lounasravintolan saarekkeet ja seinät keraamisesta suulaatasta
Helsinki: Toimiston keittiösaareke keraamisesta suurlaatasta

Helsinki: Michelin-ravintolan keittiö keraamisesta suurlaatasta
Vantaa: Toimitilojen seinät ja ovien pinnoitukset keraamisesta suurlaatasta

 

Miten keraaminen suurlaatta on valmistettu?

Keraaminen suurlaatta on täysin puhdasta luonnonmateriaalia: savea, kvartsia ja maasälpää. Se on siis täysin samanlaisista aineksista valmistettu kuin muutkin keraamiset laatat. Keraaminen suurlaatta saapui markkinoille 2010-luvulla, uuden continua-valmistustekniikan mahdollistamana. ABL-Laatat oli ensimmäisenä tuomassa suurlaattoja Suomeen.

Suurlaatat valmistetaan puristamalla kahden sylinterin välissä ja polttamalla 1250°C lämpötilassa. Siksi laatasta tulee erittäin vahva, monikäyttöinen, erinomaisesti lämpöä, kylmää ja kosteutta kestävä.

Keraaminen suurlaatta 100x300mm Taysin F-rakennuksen julkisivussa.
Keraamista suurlaattaa taustatuulettuvana ratkaisuna Taysin F-rakennuksen julkisivussa.

Autamme suurlaattaratkaisujen suunnittelussa

Keraamisia suurlaattoja on nähtävillä ABL-Laattojen myymälässä ja showroomeilla, joissa tarjoamme suunnitteluapua ammattilaisille ja yksityisasiakkaille. Isoja keraamisia pintoja suunnittelevan kannattaa varata henkilökohtainen aika suunnittelupalveluun ja ottaa mukaan kuvat, mitat ja tiedot kalusteiden rungosta, altaista, hanoista ja muista läpivientejä vaativista varusteista.

Suunnittelijoille: Voit pyytää malleja tai esitteitä suunnittelutoimistollesi. Myyjämme toimittavat mielellään malleja ja esitteitä suurlaatoista, ja ovat apunasi projektissa. Autamme oikean laatan valinnassa ja suunnitteluprosessissa. Tarjoamme isompiin projekteihin myös on site -koulutuksia ennen töiden aloitusta. Suurlaattojen leikkaamopalvelut hinnoitellaan aina projekteittain. 

 

Metosin keittiön katseenvangitsijana keraaminen suurlaatta. Kuva: Riikka Kantinkoski. Materiaali Calacatta Black

Keraamisen suurlaatan asennus

Käyttökohdetta mietittäessä on hyvä tarkistaa yksittäisten suurlaattojen tekniset ominaisuudet, jotkin lasitukset tai muut erityisominaisuudet saattavat rajoittaa käyttökohteita.Suurlaatat asennetaan pinnoille yksi kerrallaan imukuppikehysten avulla. Suurlaatat ovat kokoonsa nähden kevyitä materiaaleina, mutta niiden kantamiseen on hyvä osallistua vähintään kaksi henkilöä, kun yksittäisen laatat koko ylittää 80x80cm. Suurlaatat voidaan asentaa lähes mille tahansa pinnalle, mutta pintojen tulee olla tasaiset ja suorat parhaimman lopputuloksen kannalta. Suurlaatat asennetaan seinä- ja lattiapinnoille tuplakiinnitysmenetelmällä, jossa laastia on sekä laatoitettavassa pinnassa että laatan taustassa. Lisäksi tuplakiinnityksessä tulisi huomioida, että kiinnityslaasti peittoaste olisi 100 %. Suosittelemme, että suurlaattojen asennus suoritetaan alan ammattilaisella. 
LATAA TALTEEN: Asennusohjeet keraamisille suurlaatoille

ABL-Laattojen kautta saa vuokrattua suurlaattojen asennusta varten tarvittavia työkaluja. Kysy lisää myyjältäsi!  Ota meihin yhteyttä

Katso Caesar-tehtaan video suurlaattojen työstämisestä sekä asentamisesta:

pyydätarjous