Suurlaatat

Keraamista pintaa jopa koossa 160 x 320 cm

Keraamiset suurlaatat ovat oikea ratkaisu, kun etsit helppohoitoista, kaunista, suurta ja yhtenäistä pintaa.

”Onpa ihana tämä marmoritaso” kuuluu ihastelevia huokauksia ABL-Laattojen myymälässä. Hämmästys on suuri, kun paljastuu, että taso onkin keraamisesta suurlaatasta, joka on lisäksi huokeampi ja huolettomampi materiaali kuin luonnonkivi, mutta tuntuma ja ulkonäkö ovat hyvin samankaltaisia.

Mikä on keraaminen suurlaatta?

Keraaminen suurlaatta on nimensä mukaisesti valtavan suuri keraaminen laatta. Se on kooltaan suurimmillaan 160 x 320 cm tai vähintään 140 x 240 cm. Keraamiset suurlaatat ovat paksuudeltaan 3-20 mm.
Lataa talteen esitteemme
 ABL-Laatat: Keraamiset suurlaatat 2018.

Mihin keraamista suurlaattaa voi käyttää?

Keraaminen suurlaatta sopii käyttötarkoitukseltaan kaikkialle, missä tarvitaan suurta yhtenäistä pintaa. Keraamista suurlaattaa voidaan asentaa seiniin, lattioihin, tasoiksi ja kalusteiden pinnaksi.

Suurlaattaa suositaan sisustuspintana esimerkiksi keittiötasoissa, keittiön välitiloissa, seinäpinnoissa ja kylpyhuoneen tasoissa. Julkisissa tiloissa sitä on käytössä esimerkiksi rakennusten julkisivuissa, sisätiloissa, kalusteiden pinnoissa, seinissä ja lattioissa.

Florim Marble Calacatta Velvet suurlaatta.
Keittiön taso ja välitila tehty Florim Mable Calacatta Velvet 12 mm suurlaatasta. 

Miten keraaminen suurlaatta on valmistettu?

Keraaminen suurlaatta on täysin puhdasta luonnonmateriaalia: savea, kvartsia ja maasälpää. Se on siis täysin samanlaisista aineksista valmistettu kuin muutkin keraamiset laatat. Keraaminen suurlaatta saapui markkinoille 2010-luvulla, uuden valmistustekniikan mahdollistamana. ABL-Laatat oli ensimmäisenä tuomassa suurlaattoja Suomeen.

Suurlaatat valmistetaan puristamalla 25 tonnin voimalla ja polttamalla 1250°C lämpötilassa. Siksi laatasta tulee erittäin vahva, monikäyttöinen, erinomaisesti lämpöä, kylmää, kosteutta ja taivutustakin kestävä. Sitä voidaan tarvittaessa asentaa hieman kaarelle viiden metrin säteellä.

Autamme suurlaattaratkaisujen suunnittelussa

ABL-Laattojen myymälässä ja showroomilla on nähtävillä Suomen laajin valikoima keraamisia laattoja. Myymälässä asiantuntijamme palvelevat ja tarjoavat suunnitteluapua ammattilaisille ja yksityisasiakkaille. Isoja keraamisia pintoja suunnittelevan kannattaa varata henkilökohtainen aika suunnittelupalveluun ja ottaa mukaan kuvat, mitat ja tiedot kalusteiden rungosta, altaista, hanoista ja muista läpivientejä vaativista varusteista.

Suunnittelijoille: Myyjämme toimittavat mielellään malleja ja esitteitä suurlaatoista, ja ovat apunasi suurlaattatoteutuksen suunnittelussa. Suurissa projekteissa tarjoamme mielellämme koulutuksia kohteessa ennen töiden aloitusta.

Keraamisen suurlaatan asennus

Käyttökohdetta mietittäessä on hyvä tarkistaa yksittäisten suurlaattojen tekniset ominaisuudet, jotkin lasitukset tai muut erityisominaisuudet saattavat rajoittaa käyttökohteita.Suurlaatat asennetaan pinnoille yksi kerrallaan imukuppikehysten avulla. Suurlaatat ovat kokoonsa nähden kevyitä materiaaleina, mutta niiden kantamiseen on hyvä osallistua vähintään kaksi henkilöä, kun yksittäisen laatat koko ylittää 80x80cm. Suurlaatat voidaan asentaa lähes mille tahansa pinnalle, mutta pintojen tulee olla tasaiset ja suorat parhaimman lopputuloksen kannalta. Suurlaatat asennetaan seinä- ja lattiapinnoille tuplakiinnitysmenetelmällä, jossa laastia on sekä laatoitettavassa pinnassa että laatan taustassa. Lisäksi tuplakiinnityksessä tulisi huomioida, että kiinnityslaasti peittoaste olisi 100 %. Suosittelemme, että suurlaattojen asennus suoritetaan alan ammattilaisella.

Katso Caesar-tehtaan video suurlaattojen työstämisestä sekä asentamisesta:

Tilaaminen

Pystyt tutustumaan suurlaattavalikoimaamme kotisivuiltamme laattapankista, tai myymälässämme. Voit myös pyytää malleja tai esitteitä suunnittelutoimistollesi. Autamme oikean laatan valinnassa ja suunnitteluprosessissa. Tarjoamme isompiin projekteihin myös on site-koulutuksia ennen töiden aloitusta. Suurlaattojen leikkaamopalvelut hinnoitellaan aina projekteittain. 

Alla näet varastovalikoimassamme tällä hetkellä olevat värit ja kuosit. Tasot ja pinnat leikataan 160x320cm kokoisesta aihiosta. Paloja ei kohdenneta kuviosta.


Suurlaatat