Takaisin ylös Takaisin
Tilaa uutiskirje

Suurlaatat

Keraamiset suurlaatat jopa koossa 320x160 cm


Yleistä

Suurlaatat ovat keraamisia laattoja, joiden koko yltää jopa 324x162cm asti. Eri paksuiset ja kokoiset laatat ovat koostaan huolimatta vahvoja ja kestävät jopa vähäistä taivutusta. Suurlaattoja voidaan käyttää seinä- ja lattiapinnoilla. Näyttävän pinnan luovat suurlaatat vähentävät myös leikkuun tarvetta sekä saumojen määrää ja tuovat uusia mahdollisuuksia sisustamiseen sekä rakentamiseen.

Kuten kaikilla keraamisilla laatoilla, myös suurlaattojen edut ovat niiden helppo puhdistettavuus ja kunnossapito, hyvä kestävyys, hygieenisyys, lämpötilojen kesto ja sopivuus ruokien käsittelyyn. Keraamiset laatat estävät myös erilaisten bakteerien sekä homeiden kasvun ja lian imeytymisen. Suuren kulutuskestävyyden ansiosta ne ovat suosittuja muun muassa pöytätasoina. Suurlaatat soveltuvat myös ulkokäyttöön ja niitä voidaan asentaa julkisivuihin. Asennuksen jälkeen suurlaatta on kestävä ja pysyvä vaihtoehto, se ei tarvitse erityistä huoltoa eikä sen väri tai ulkomuoto muutu ajan myötä. Se on myös kaunis ja monipuolinen pintavaihtoehto, jonka mahdollisuudet ovat laajat. ABL-Laattojen oma leikkaamo palvelee suurlaattojen työstöön ja leikkaamiseen liittyvissä tarpeissa. Mittatilauksena valmistuvat työstö sekä muut leikkuut tehdään tilaustyönä. Lisää leikkaamostamme voit lukea täältä.

Florim 12mm keraaminen suurlaatta
Florim 12mm keraaminen suurlaatta

 

Käyttökohteet ja asennus

Kaikki kohteet niin julkisista- kuin yksityisistä tiloista on mahdollista pinnoittaa suurlaatoilla. Suurlaatat kestävät myös lämpötilan vaihteluja ja niitä voidaan asentaa myös ulkotiloihin. Oikeilla työkaluilla suurlaattojen asennus ja työstö on helppoa. Ohuimmillaan suurlaattoja valmistetaan 3mm paksuudella ja paksuimmillaan 20mm. Käyttökohdetta mietittäessä on hyvä tarkistaa yksittäisten suurlaattojen tekniset ominaisuudet, jotkin lasitukset tai muut erityisominaisuudet saattavat rajoittaa käyttökohteita.Suurlaatat asennetaan pinnoille yksi kerrallaan imukuppikehysten avulla. Suurlaatat ovat kokoonsa nähden kevyitä materiaaleina, mutta niiden kantamiseen on hyvä osallistua vähintään kaksi henkilöä, kun yksittäisen laatat koko ylittää 80x80cm. Suurlaatat voidaan asentaa lähes mille tahansa pinnalle, mutta pintojen tulee olla tasaiset ja suorat parhaimman lopputuloksen kannalta. Suurlaatat asennetaan seinä- ja lattiapinnoille tuplakiinnitysmenetelmällä, jossa laastia on sekä laatoitettavassa pinnassa että laatan taustassa. Lisäksi tuplakiinnityksessä tulisi huomioida, että kiinnityslaasti peittoaste olisi 100 %. Suosittelemme, että suurlaattojen asennus suoritetaan alan ammattilaisella.

Katso Caesar-tehtaan video suurlaattojen työstämisestä sekä asentamisesta:


Suurlaatoista valmistettavat pöytätasot. Voit tilata kauttamme mittatilauksena keraamiset suurlaatat pöytätasoihin, kuten keittiön työtasoihin. Autamme sinua alusta asti laatan valitsemisesta tasojen suunnitteluun ja leikkuuseen asti. Kauttamme saatavana myös asennuspalvelu. Tasot suunnitellaan valmiiden mittojen pohjalta, jolloin asennus sekä tasojen työstäminen voidaan tehdä keittiöihin ja valittuihin kaappeihin sopivaksi.

Rex Magnum Classici di Rex Statuario
Rex Classici di Rex Statuario-suurlaatta

Tilaaminen

Pystyt tutustumaan suurlaatta valikoimaamme kotisivuiltamme laattapankista, tai myymälässämme. Voit myös pyytää malleja tai esitteitä suunnittelutoimistollesi. Myyjämme auttavat niin suurlaattojen valinnassa, asennuksessa että työstämisessä. Tarjoamme isompiin projekteihin myös on site-koulutuksia ennen töiden aloitusta. Suurlaattojen leikkuu- ja asennustyöt hinnoitellaan aina projekteittain. 

Ota yhteyttä!


 


 

 

Suurlaatat
fi en