fiandre

Lattialaatat

Suuri ja monipuolinen valikoima lattialaattoja  nopeasti varastosta tai kattavasta tilausvalikoimasta.

 

Valikoimistamme löydät Suomen laajimman valikoiman erilaisia lattialaattoja jokaiseen kotiin ja kohteeseen. Lattioihin voidaan valita lattiohin soveltuvat klinkkerilaatat, porcellanatolaatat, märkäpuristelaatat sekä muut lattiaan sopivat laatat ja mosaiikit. Hyvä nyrkkisääntö on, että lattialaatan voi laittaa seinään, mutta seinälaattaa ei voi asentaa lattiaan. Laatan soveltuvuuden kohteeseesi saat parhaiten ottamalla meihin yhteyttä tai kysymällä suoraan myyjiltämme. Voit myös varata ajan ilmaiseen suunnittelupalaveriin tai selailla valikoimaamme laattapankissa sekä tulla käymään laattamyymälässämme.

Katso suosituimpia lattialaattoja sivun alareunasta.

Klinkkerilaatat kuuluvat valmistustapansa mukaan kuivapuristelaattoihin ja ne voivat olla lasitettuja tai lasittamattomia. Lasittamattomat klinkkerilaatat voivat olla kiiltäväksi hiottuja, mattapintaisia tai pinnaltaan karheaksi muotoiltuja. Ominaisuuksiltaan ne soveltuvat useimmat hyvin lattian pintamateriaaliksi, mutta niitä voidaan myös käyttää seinässä.

Porcellanatolaatat kuuluvat valmistusmenetelmänsä mukaan myös kuivapuristelaattoihin. Nämä laatat ovat sintraantuneita ja siten tiiviitä laattoja. Näiden laattojen vedenimukyky on alle 0,5 %, joten ne ovat aina pakkasenkestäviä. Porcellanatolaattoja valmistetaan lasitettuina ja lasittamattomina. Pintavaihtoehtoja on paljon. Tämän tyyppisiä laattoja tehdään mosaiikista aina suurlaattoihin asti. Porcellanatolaatalle ei ole käyttörajoituksia, tuote soveltuu erinomaisesti kovalle kulutukselle altistuville pinnoille.

Märkäpuristelaatat valmistetaan ns. perinteisellä tavalla eli puristamalla massa suulakkeen läpi haluttuun muotoon. Tämä mahdollistaa laatan muotoilun. Valmistukseen käytettävä raaka-aine on yleensä luonnosta saatavaa savea. Laatat voidaan valmistaa lasitettuina tai lasittamattomina. Valmistustavasta johtuen ne eivät ole yhtä mittatarkkoja kuivapuristelaatat. Märkäpuristelaattoja voi käyttää missä vain, mutta niiden ominaisuudet on kuitenkin hyvä tarkistaa valmistajalta.

Lasitetut laatat jaotellaan lasitteen käyttökestävyyden mukaan eri luokkiin. Nämä lasitteen kulutuskestävyys luokituksen ( PEI – luokitus ) jaot antavat suositukset laattojen käytöstä. Laatan symbolit ja soveltuvuus voidaan tarkistaa katalogeista tai kysymällä myyjältä.

Varaa aika suunnittelupalaveriin

Katso seinälaattoja laattapankista

Lattialaatat