Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Kuivapuristelaatat julkisivuihin

Julkisivulaatat kaikkiin projekteihin

Kuivapuristelaattojen laaja koko- ja sävyvalikoima antaa vapaat kädet suunnittelulle. ABL-Laattojen laajasta julkisivulaattojen valikoimasta löytyy tuhansia eri sävy- ja pintavaihtoehtoja. Kuoseja ja värejä voidaan räätälöidä myös projektikohtaisesti, joten julkisivusaneerauskohteiden ja uudisrakentamisen koviinkin vaatimuksiin on helppo vastata. 

Kuivapuristelaatta voidaan asentaa julkisivuun monella tapaa, myös taustatuulettuvana ratkaisuna. Laatoilla voidaan toteuttaa yksilöllisiä ja moderneja, eläväisen näköisiä julkisivuja yhdistelemällä eri laattakokoja. Suurimmillaan kuivapuristelaattaa saa koossa 1600x3200 mm ja kuivapuristelaattoja voidaan leikata kaikkiin kokoihin.  

Kuivapuriste julkisivulaatta: laaja skaala kokoja

 

Julkisivuihin soveltuvia kuivapuristelaattoja löytyy laaja valikoima pintojen ja kokojen puolesta: vakiokokoja alkaen 20x20cm aina 160x320cm asti, myös erikoiskoot ja leikkaukset onnistuvat projektikohtaisesti. Julkisivuun soveltuvien kuivapuristelaattojen paksuus on 3–30 mm. Kuivapuristelaattojen suuri kokovalikoima mahdollistaa erilaisten ladontakaavioiden käytön. Laatat voidaan asentaa pysty- ja vaakasuuntaisesti tai vaikka diagonaaliladonnalla. Samalla seinällä voidaan käyttää useita eri kokoja. Saumojen ei tarvitse kohdata vaan laatat voidaan latoa juoksevalla tai vapaalla limityksellä. Samassa ladonnassa on mahdollista asentaa laattoja vaaka- ja pystysuuntaisesti.

Kuivapuristelaatta julkisivureferenssimme Suomessa

TAYS F-rakennus, Tampere: Keraamiset suurlaatat Maximum Active, eri kokoja
Julkisivusaneerauskohde: TAYS
Julkisivusaneerauskohde: As Oy Pasinkartano
Kauppakeskus julkisivut suurlaatta: Kauppakeskus Ainoa
Kauppakeskus julkisivut suurlaatta: Kauppakeskus Valkea

Kuivapuristelaattojen kiinnitysjärjestelmät

Piilokiinnitys takakartioankkureilla on luotettava ja helppo tapa asentaa kuivapuristelaatat. Laatan taakse porataan erikoisporalla ankkurille reikä, johon tulevat laatan ripustukseen tarvittavat kiinnikkeet. Järjestelmä on testattu ja pitkään markkinoilla ollut julkisivulaatan kiinnitystapa. Sillä on pitkät käyttöperinteet ympäri maailmaa. Ankkurit mitoitetaan laatan ominaisuuksien ja rakennuksen vaatimusten mukaan jokaiseen kohteeseen. Mitoitukseen saa apua ABL-laatoilta.

 

Piilokiinnityksen plussat: Nopea asentaa. Yksinkertainen asennustapa. Voidaan käyttää eri kokoja ja juoksevaa saumaa. Kiinnitystapa soveltuu myös suurlaatoille. Laatan minimipaksuus 8mm.
Mihin urakiinnitys sopii: Urakiinnitystä käytetään 20–30mm paksujen laattojen kiinnitykseen. Paksummat laatat mahdollistavat kuivapuristelaattojen käytön myös kohteissa joissa on kovempaa mekaanista rasitusta. Varsinkin rakennusten maantasokerrokset voidaan päällystää kestävillä paksuilla kuivapuristelaatoilla. Laatan reunaan ajetaan ura, johon asennetaan kiinnitysprofiili. Urakiinnitys on piilokiinnitys, joka mahdollistaa laattojen saumaamisen.
Liimakiinnityksen plussat: Edullinen. Ohut rakennepaksuus. Suositellaan ohuille 3–8mm laatoille. Piilokiinnitys. Järjestelmässä voidaan käyttää eri kokoja ja juoksevaa saumaa. Liimakiinnitys soveltuu myös suurlaatoille.

 

Julkisivu kuivapuristelaatta värivalikoima

Oikea laattapinta viimeistelee näyttävän julkisivun. Matta laatta, karhea laatta, kiiltävä, hammaroitu, struktuuri, satiini laatta – kuivapuristelaattojen valikoimasta on helppo löytää juuri oikea viimeistely julkisivukohteeseen.