Showroomimme ja myymälämme ovet jälleen auki 18.5 alkaen

Myymälämme, varastomme sekä leikkaamomme palvelevat jälleen normaalisti!
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Kaikki palvelumme ovat myös edelleen saatavina myös etänä. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi

 

Kuivapuristelaatat julkisivuihin

Julkisivulaatat kaikkiin projekteihin

Kuivapuristelaattojen laaja koko- ja sävyvalikoima antaa vapaat kädet suunnittelulle. ABL-Laattojen laajasta julkisivulaattojen valikoimasta löytyy tuhansia eri sävy- ja pintavaihtoehtoja. Kuoseja ja värejä voidaan räätälöidä myös projektikohtaisesti, joten julkisivusaneerauskohteiden ja uudisrakentamisen koviinkin vaatimuksiin on helppo vastata. 

Kuivapuristelaatta voidaan asentaa julkisivuun monella tapaa, myös taustatuulettuvana ratkaisuna. Laatoilla voidaan toteuttaa yksilöllisiä ja moderneja, eläväisen näköisiä julkisivuja yhdistelemällä eri laattakokoja. Suurimmillaan kuivapuristelaattaa saa koossa 1600x3200 mm.

Tutustu referensseihin: As Oy Pasinkartanon julkisivu saneerattiin, ja julkisivulaatoitus toteutettiin piilokiinnitysmenetelmällä.

Kuivapuristelaattojen ladonnat ja kokojen skaala

 

Kuivapuristelaattoja löytyy laajalla valikoimalla erilaisia vakiokokoja. Kuivapuristelaattojen paksuus on 3–30 mm. Vakiokokojen lisäksi projekteihin voidaan toteuttaa erikoiskokoja. Kuivapuristelattojen suuri kokovalikoima mahdollistaa erilaisten ladontakaavioiden käytön. Laatat voidaan asentaa pysty- ja vaakasuuntaisesti tai vaikka diagonaaliladonnalla. Samalla seinällä voidaan käyttää useita eri kokoja. Saumojen ei tarvitse kohdata vaan laatat voidaan latoa juoksevalla tai vapaalla limityksellä. Samassa ladonnassa on mahdollista asentaa laattoja vaaka- ja pystysuuntaisesti.

 

Kuivapuristelaattojen kiinnitysjärjestelmät

Piilokiinnitys takakartioankkureilla on luotettava ja helppo tapa asentaa kuivapuristelaatat. Laatan taakse porataan erikoisporalla ankkurille reikä, johon tulevat laatan ripustukseen tarvittavat kiinnikkeet. Järjestelmä on testattu ja pitkään markkinoilla ollut julkisivulaatan kiinnitystapa. Sillä on pitkät käyttöperinteet ympäri maailmaa. Ankkurit mitoitetaan laatan ominaisuuksien ja rakennuksen vaatimusten mukaan jokaiseen kohteeseen. Mitoitukseen saa apua ABL-laatoilta.

 

Piilokiinnityksen plussat: Nopea asentaa. Yksinkertainen asennustapa. Voidaan käyttää eri kokoja ja juoksevaa saumaa. Kiinnitystapa soveltuu myös suurlaatoille. Laatan minimipaksuus 8mm.
Mihin urakiinnitys sopii: Urakiinnitystä käytetään 20–30mm paksujen laattojen kiinnitykseen. Paksummat laatat mahdollistavat kuivapuristelaattojen käytön myös kohteissa joissa on kovempaa mekaanista rasitusta. Varsinkin rakennusten maantasokerrokset voidaan päällystää kestävillä paksuilla kuivapuristelaatoilla. Laatan reunaan ajetaan ura, johon asennetaan kiinnitysprofiili. Urakiinnitys on piilokiinnitys, joka mahdollistaa laattojen saumaamisen.
Liimakiinnityksen plussat: Edullinen. Ohut rakennepaksuus. Suositellaan ohuille 3–8mm laatoille. Piilokiinnitys. Järjestelmässä voidaan käyttää eri kokoja ja juoksevaa saumaa. Liimakiinnitys soveltuu myös suurlaatoille.

 

Näyttävät pinnat julkisivuihin

Oikea laattapinta viimeistelee julkisivun. Matta, karhea, kiiltävä, hammaroitu, struktuuri, satiini – kuivapuristelaattojen valikoimasta on helppo löytää juuri oikea viimeistely julkisivukohteeseen.