Ke­rAion

Tutustu ABL-Laattojen keraamisiin julkisivuratkaisuihin.

KerAion

KerAion®, keraamisten julkisivuratkaisujen klassikko, on ollut käytössä jo vuosikymmenten ajan ympäri maailmaa. Keraamisen materiaalin tunnettujen hyötyjen lisäksi tämän järjestelmän etuna on ennen kaikkea kehittynyt tekniikka: KerAion®-julkisivut ovat standardien ja virallisten hyväksyntöjen mukaisia ja käytännössä rajattoman käyttöikänsä ansiosta myös erittäin taloudellisia. Tasapainoisen värivalikoiman, erilaisten muotojen ja projektikohtaisen erityistuotannon ansiosta ne antavat myös suurikokoisille rakennuksille yksilöllisen ilmeen. Nelikulmaiset suurlaatat koossa 60x60cm-120x120cm ja 8mm paksuiset laatat tarjoavat paljon erilaisia suunnittelullisia mahdollisuuksia.
Muita järjestelmän etuja:

  • paljon erilaisia kokoja aina suurkokoihin 120x120cm asti
  • suuri valikoima värillisiä lasitteita HT-pinnoitteella
  • vuosikymmenten aikana kehittynyt tekniikka
  • erittäin stattiinen laatan pienen painon vuoksi

KerAion muodot

KerAion koot


Sävykartta, myös erikoissävyjä saatavilla.
Värivalikoima tarjoaa paljon suunnittelullista vapautta: Se perustuu värisuunnittelija Peter Zoernackin kehittämään SpectraView-värijärjestelmään, joka sisältää yhdeksän yhteensopivaa väriperhettä ja useita kontrastivärejä.

KerAion sävytKerAion®-laatat voidaan asentaa joko näkyvällä tai piilokiinnityksellä. KerAion®Quadro, jonka pintapaino on 18,5 kg/m2 ja paksuus 8mm, asennetaan joko puristimilla (vakiokoossa 60x60cm ja 60x90cm) tai laatan kannatinprofiilin avulla (koot 60x120cm, 90x90cm, 90x120cm ja 120x120cm). KerAion®K8 (vakiomitat 60x60cm, 60x90cm, 90x90cm), jonka paksuus on myös 8mm ja paino 18 kg/m2, kiinnitetään hakaskiinnityksellä. Kaikkiin muotoihin on saatavana varmuusteipit, jotka asennetaan jo tehtaalla laatan taakse ja jotka estävät suurten laattakappaleiden putoamisen, jos laatta vaurioituu. KerAion® Quadro piilokinnatin- ja piilokannatinprofiilikiinnityksellä (laatan koon mukaan) on oikea valinta arkkitehdeille, joille erityisen tasainen saumaus on tärkeää. Lisäksi järjestelmän etuna on, että julkisivulaattojen heikentyminen alileikkausankkurien vuoksi vältetään. KerAion® K8 näkyvällä hakaskiinnityksellä, jossa kiinnikehuulet sovitetaan keraamisen laatan väritykseen, sen sijaan tarjoaa muita etuja: ennen kaikkea nopean asennuksen harkituilla järjestelmäkomponenteilla. Lisäksi alusrakenteessa voidaan käyttää metallin lisäksi myös puuta.

KerAion K8 A) hakaskiinnitys B) piilokiinnitys

KerAion K8 hakas- ja piilokiinnitys

Kuvat

Aineistot