Julkisivulaatat

Tutustu ABL-Laattojen keraamisiin julkisivuratkaisuihin.

Kevyt  ja kustannustehokas keraaminen laatta sopii julkisivuratkaisuksi niin uusiin kohteisiin kuin julkisivusaneerausprojekteihinkin. 

Keraaminen julkisivulaatta on helppo ja nopea asentaa myös vanhojen rakenteiden päälle. Keraamiset julkisivuratkaisut vastaavat tämän päivän ympäristövaatimuksiin sekä suunnittelun haasteisiin monipuolisuudellaan: värien, struktuurien ja muotojen skaala antaa arkkitehdeille suunnittelun vapauden. Keraamisten laattojen ulkoasua voi räätälöidä täysin projektikohtaisesti, mikä varmistaa, että vaativiakin julkisivusaneerauksia voidaan tehdä alkuperäistä ulkoasua kunnioittaen – tai luoda moderneja maamerkkejä täysin yksilöllisellä ulkoasulla. 

ABL-Laatat on toimittanut yli 300 000 m2 keraamista julkisivua Suomeen. Tutustu ABL-Laattojen julkisivureferensseihin. 

Taustatuulettuvat julkisivut: esteetön ilmankierto

Teknisesti kehittyneet, taustatuulettuvat keraamiset julkisivujärjestelmät suojaavat rakennusta ja parantavat sen energiatehokkuutta. Keraaminen julkisivu kestää Suomen haastavissa sääolosuhteissa vuosikymmeniä muuttumattomana ja on HT-titaanidioksidipinnan ansiosta huoltovapaa. 

Taustatuulettuvat julkisivujärjestelmät ovat kaksisuuntaisesti hengittäviä julkisivurakenteita. Taustatuulettuva julkisivujärjestelmä suojaa rakennuksen runkoa ulkoapäin tulevalta sateelta ja muulta kosteudelta, päästäen sisältä tulevan kondenssiveden haihtumaan aiheuttamatta kosteusvaurioita. Julkisivua kutsutaan taustatuulettuvaksi, kun seinärakenteen ja julkisivupinnoitteen väliin jää ilmapatja.

 

Ilmarako toimii tuuletushormin tapaan, jolloin ilmavirta on jatkuvasti liikkeessä. Vastaavaa tuuletusjärjestelmää on hyvin vaikea toteuttaa perinteisen, kiinteän seinärakenteen yhteydessä. Kun julkisivu suunnitellaan niin, että ilmankierto on esteetöntä, talon rakenteisiin tiivistyvä kosteus haihtuu nopeasti ja liikkuva ilmapatja estää sadeveden pääsyn runkorakenteisiin. Ilmakerros toimii samalla lämmöneristeenä. 

Itsestään puhdistuva julkisivu HT-pinnoitteella

Julkisivuvalikoimistamme löytyvät tuotteet on mahdollista saada myös HT Titaanidioksiini-pinnoitettuna. HT-pin­noi­te eh­käi­see ho­mei­den, bak­tee­rien ja muiden pie­ne­liöi­den kasvua. Se hel­pot­taa pinnan puh­dis­tus­ta ja pois­taa il­man­saas­tei­ta sekä hajuja si­sä­ti­las­ta. Pin­noit­tees­sa ti­taa­ni­diok­si­di (TiO2) pol­te­taan kor­keas­sa läm­pö­ti­las­sa liu­ke­ne­mat­to­mas­ti ja kes­tä­väs­ti laatan ke­raa­mi­seen pin­taan. Ku­lu­mat­to­ma­na ka­ta­ly­saat­to­ri­na se lau­kai­see eli­ni­käi­sen valon ak­ti­voi­man reak­tion (fo­to­ka­ta­lyy­sin) hapen ja il­man­kos­teu­den kanssa.
 

HT-pinnoite

Olemme apunasi kaikissa keraamisiin julkisivuratkaisuihin liittyvissä tarpeissa ja kysymyksissä, joten ollaan yhteyksissä.
Laadukkaiden tuotteidemme, hyvän palvelun sekä kilpailukykyisten hintojemme ansiosta olemme monen asiantuntijan ja ammattilaisen valinta keraamisissa julkisivuissa. Julkisivupalveluihimme kuuluvat: laaja laattakirjasto myymälässämme, suunnitteluapu, laskenta, yksityiskohtaiset arviot, työselitysmallit, asennustekniikkaneuvonta ja leikkauspalvelu. 

6 syytä valita keraaminen julkisivu

 

Julkisivuremontissa keraaminen julkisivujärjestelmä on helppo asentaa vanhojen rakenteiden päälle. Mikäli yksittäisiä laattoja täytyisi vaihtaa, on tämäkin helposti tehtävissä.

Taustatuulettuva järjestelmä antaa suojan joka säällä. Seinärakenteiden ja julkisivupinnan väliin jäävä ilmapatja torjuu energiahukkaa pakkasilla ja pitää sisäilman miellyttävänä kesäkuumalla. Rakennuksen sisältä tulevan kosteuden se haihduttaa ilmaan. Keraaminen julkisivu maksaa itseään pitkällä aikavälillä takaisin, sillä se on aikaa kestävä ratkaisu, huoltovapaa, ja säästää lämmitys- ja ilmastointikuluissa.

Melusaasteelta suojaava julkisivu lisää viihtyvyyttä sisätiloissa. 

Keraamisten julkisivujärjestelmien paloturvallisuus on ensiluokkaista. Ne eivät syty palamaan, eikä niistä haihdu vaarallisia kemikaaleja, mikäli kiinteistön sisällä palaa. Keraamiikka on luonnonmateriaali. Kaikki järjestelmän osat voi kierrättää. Lisäksi HT-pinnoitetut julkisivut ovat itsestään puhdistuvia eivätkä näin rasita ympäristöä pesukemikaaleilla.

Ota yhteyttä

Julkisivutuotteet