Omakotitalon kylpyhuone - Helsinki

2018

Sisustusarkkitehti Laura Räihä suunnitteli helsinkiläiselle kivitalovalmistaja-Kotitehtalle eleettömän tyylikkät kylpytilat. Tila tuli isolle perheelle käyttöön ja kaiken piti olla hyvin toimivaa ja käytännöllistä tinkimättä kuitenkaan tilan visuaalisuudesta.

Asiakas oli hyvin ihastunut marmoriin, joten tilassa käytettiin hyvin aidon oloista FAP Roma Imperiale Matt -marmorijälijitelmälaattaa lähes kaikissa seinissä. Osa seinistä jätettiin kokonaan valkoisiksi, sillä marmoripintaa ei kuitenkaan haluttu tilaan liikaa. Asiakkaat vierastivat aluksi harmaan savulasin tuomista väliseiniin, mutta pitivät kovasti lopputuloksesta, jossa lasin harmaa korostaa kauniisti marmorin harmaita juovia.

Itse lattiaan haluttiin ehdottomasti jokin juju ja se päätettiin toteuttaa epätavallisella laattakoolla ja ladonnalla. Laatan pinta on sileä, mutta koska laattakoko, ladonta ja saumat tekevät kokonaisuutena pinnasta elävän, se ei ole liukas. Laatan harmaa sävy sopii hyvin savulasin ja marmorin kanssa yhteen.

Asunnon keittiötaso ja välitila - Helsinki