Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Omakotitalo Kauniaisissa

2020

Spa-tila nyt. Tehostelaatat WOW Mud

Spa-tila nyt. Tehostelaatat WOW Mud

Spa-tila alkuperäisenä.

Spa-tila alkuperäisenä.

Kylpyhuone nyt. Seinä- ja lattialaatat:  Floorgres Industrial Ivory

Kylpyhuone nyt. Seinä- ja lattialaatat: Floorgres Industrial Ivory

Kylpyhuone ennen muodonmuutosta.

Kylpyhuone ennen muodonmuutosta.

Sauna nyt. Seinä- ja lattialaatat:  Floorgres Industrial Ivory

Sauna nyt. Seinä- ja lattialaatat: Floorgres Industrial Ivory

Sauna ennen muodonmuutosta.

Sauna ennen muodonmuutosta.

Kun projekti alkoi, 1970-luvulla huolella rakennettu omakotitalo oli alkuperäisessä asussaan. Talon arkkitehtuurissa välittyy sekä sisällä että ulkona menneen ajan eleganssi, joka loi mielenkiintoisen pohjan suunnittelua varten. Toiminnallisuus ja talotekniikka vaativat huomattavaa modernisointia palvellakseen viisihenkisen perheen tarpeita. Kuinka yhdistää mennyt ja nykyaika luontevasti yhteen?

Kattavassa saneerauksessa kaikki talon tilat kunnostettiin täydellisesti – myös kaksi kylpyhuonetta, spa- ja saunaosasto sekä kaksi pienempää wc-tilaa. Suunnittelutyön tavoitteena oli löytää selkeä punainen lanka sisustukselle. 

"Kodin rauhoittava tunnelma inspiroi minua ja saman fiiliksen halusin säilyttää myös modernissa ilmeessä", suunnittelija Ilkka Palinperä kertoo.

Asukkaiden toiveena oli skandinaavinen ja nykyaikainen yleisilme unohtamatta talon 1970-luvun eleganssia. Heidän inspiroivat matkakokemukset toivat mukaan mielenkiintoisen aasialaisen vivahteen, jota voi parhaiten aistia alakerran spa-osastolla.

Spa-osasto valmiina (vas). ja oikealla tila ennen muutosta.

Vanhan saunaosaston seinät purettiin ja tilaohjelma toteutettiin uudelleen, jolloin spa-tilasta saatiin avara ja saunaa laajennettua. Saunatilalle tehtiin ikkuna, joka mahdollistaa luonnonvalon kulun viereisen takkahuoneen kautta tuoden lauteille lisävaloa.

Vanhempien makuuhuone uudistui niin toiminnallisesti kuin visuaalisesti. Alunperin vaate- ja kylpyhuoneet olivat omilla käynneillään huoneen vastakkaisilla laidoilla. Muutoksessa makuuhuonetilaa pienennettiin hieman, jolloin vaatehuonetila saatiin makuuhuoneen vasemmalle puolelle käytäväksi, josta on kulku suurentuneeseen kylpyhuoneeseen. 

Sisustuksen yhtenäinen ilme syntyi, kun talon kaikilla laatoitetuilla lattia- ja seinäpinnoilla käytettiin Floorgresin Industrial Ivory -laattaa naturale pinnalla. Kylpyhuoneiden ja wc-tilojen seinäpinnoilla käytettiin lisäksi tehostelaattoina WOW Designin Mud-sarjan eläväpintaisia laattoja. Samanlainen laatta toistuu talon kylpyhuoneissa ja wc-tiloissa eri sävyissä. Vanhempien kylpyhuone on vedenvihreä ja vastaavasti lasten kylpyhuone on hempeän roosa. Alakerran spa-tilassa harmaa laattapinta luo rauhoittavan ja rentouttavan tunnelman.

"Sisustuksesta syntyi kokonaisuus, joka ulottuu kaikkiin huoneratkaisuihin, kiintokalusteisiin ja yleisilmeeseen, ja jota ohjaa näkemykseni luoda tiloja ja esineitä elämää varten", suunnittelija kertoo.

"Suunnittelijan visio on saatettu erinomaisesti loppuun aina materiaalivalintoihin, työn toteuttajan valitsemiseen ja työn etenemisen valvomiseen lopputarkastukseen asti", asukkaat kiittelevät.

Vuosi: 2020
Kuvat: Vanessa Forstén
Suunnittelija: Sisustusarkkitehti Ilkka Palinperä, Studio Palinperä