Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Tarinaa Poimintojen takaa

Pieni puheenvuoro tekijöiltä.

Poiminnat 2021 pukee haaveet, toiveet ja kaipuun sanoiksi, kuviksi ja laatoiksi. Pieni puheenvuoro tekijöiltä, kuinka tänä vuonna väristä ja ilosta löytyi vastavoimia tähän maailman aikaan.

ABL-Laatat Poiminnat 2021 Maria Silvast

Maria Silvast

M: ”Poimintojen vuodenkierto alkaa yleensä messuista – Tukholma, Milano, Cersaie. Viime vuonna kaikki kuitenkin pysähtyi. Oltiin ihan nollassa – tuleeko uutuuksia, tuleeko Poimintoja? Koko kone piti bootata. Piti löytää inspiraatio yleismaailmallisen sijaan sisältä ja siitä todellisuudesta, mitä elämme.”

E: ”Aluksi jopa mietimme, voiko Poimintoja edes julkaista tässä maailman tilanteessa. Kuitenkin värit, rohkeus ja ilo on juuri sitä, mitkä tuovat lohtua uutisvirran ja tilastojen keskellä. Aitous ja rosoisuus koskettavat. Anna-Stiina Korhosen kuvitustyyli tuntui juuri oikealta tähän aikaan. Tuntuu, että Poiminnoista tuli hyvin henkilökohtaista.”

L: ”Niinpä, tuntuu, että vaikka on oltu omissa oloissa, maailma on kokenut tämän kaiken yhdessä. Onko uutuuksissa helppoa nähdä viitteitä tästä ajasta?"

M: ”Niin, tänä vuonna Poiminnat on varmaan alastomin ikinä. Sen maailmat kumpuavat sisältä ja siitä, mitä kaikki ovat yhdessä kokeneet tänä aikana. Aitous ja kosketeltavuus on kuulunut normaaliin arkeemme. Kaipaamme aitoa asiaa ja oikeita tunteita. Kaikilla on kokemus kodin seinien sisältä. Kaikki ovat eristyksissä yhtä aikaa. Kaikilla on jaetut haaveet ja kaipuun kokemus tehdä jotain muuta ja olla jossain muualla. Ehkäpä sekin italialaisen tehtaan laattasarjan suunnittelija, joka piirsi italobaariin sopivat laatat, haaveili ravintolaillasta? Oli helppoa löytää tarinat ja sijoituspaikat uutuustuotteille.”

ABL-Laatat Digital Marketing Strategist Laura Kokko

Laura Kokko
ABL-Laatat Erika Forsman

Erika Forsman
L: ”Kyllä, näiden tarinoiden tekstit vaan kumpusivat jostain sisimmästä! Istuimme Marian kanssa ABL Labilla ja tarinan kaari alkoi syntyä, niistä tuli kohtauksia kotona, lentokentällä, hotellissa. Ehkä ne olivat omia unia, keskustelunpätkiä, toiveita siitä mitä voisi vielä jonain päivänä olla. Ja silti jotain vähän ristiriitaisen kiellettyä, kun nyt mitään ei saa tehdä. Oli upeaa nähdä, kun niistä syntyi Anna-Stiinan käsissä kuvia. Ja hei tämä on jo viides vuosi Poimintoja. On se huikeaa, että aina se vaan syntyy. Versioita on tehty kymmeniä ja kymmeniä, ideoita syntyy ja kuopataan.”

E: ”Tämä on ihan lempijuttuja vuodessa. Poiminnat rakentuu, muovautuu ja elää ihan viime metreille ennen painoa. Välillä tuskailemme ja meillä on Marian kanssa kollaaseista voimakkaat omat näkemykset, emme päästä itseämme ja toisiamme helpolla. Yleensä parhaat ideat syntyvät niistä väännöistä, kun käännämme asiat taittovaiheessa nurin ja sitten se vaan toimii.”

M: ”Sivuilla saa olla jotakin outoa ja vinksahtanutta. Pääasia, että se synnyttää tunteen.”

E: ”Tarkoitus on puhtaasti vaan tuoda inspiraatiota. Poiminnat saa herättää kaikenlaisia tunteita. Teemme nöyrällä mielellä Poimintoja ihmisille, jotka ovat värien ja materiaalien ammattilaisia. Jos heitä voi jotenkin auttaa inspiroitumaan ja meidän esitteen kautta syntyy ideoita, se on ihan parasta.”

Iloa, väriä, inspiraatiota sekä luovia lukuhetkiä teille toivoo Poiminnat tiimimme! Siirry esitteen selailuun tai klikkaa katsomaan Poiminnat 2021 laattoja tästä.

Maria Silvast, ABL projektipäällikkö, eli Poimintojen ”trendiguru”
Erika Forsman, ABL markkinointipäällikkö, eli ”esitteen kasaaja”
Laura Kokko, ABL Digital Marketing Strategist, aka. ”tekstinero”