Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Uuden ajan klubitalo

29.08.2016

Pickala Golfin klubitalo avautui tänä kesänä täydellisesti uudistuneena. Tärkeässä roolissa rohkeassa muodonmuutoksessa ovat ABL:n uudet laatat.

Kun uudistusta lähdettiin suunnittelemaan, keskiössä oli ajatus siitä, että koska kyseessä on ulkoilmalaji, tulisi klubitalonkin olla suunniteltu ihmisille, jotka haluavat viettää aikaa ulkona.

- Siellä on joka puolella luontoa ja parhaat maisemat, joista pitäisi päästä nauttimaan myös kierroksen jälkeen. Halusimme rakentaa ravintolalle ison, eksklusiivisen terassialueen, jossa kaunista näkymää voi rauhassa ihailla, sateeltakin suojassa. Uudella designilla ja uusilla materiaaleilla tässä onnistuttiin, suunnittelija Samuli Hintikka dSign Vertti & Co:sta kertoo.

Uusilla materiaaleilla Hintikka viittaa laattoihin, joita käytettiin niin ulkoterassilla kuin myös sisällä klubitalossa.

- Halusimme pois komposiittimaailmasta ja päädyimme terassialueella isoihin, 2 cm:n paksuisiin keraamisiin laattoihin. Samalla kun ne toivat paljon puhdasta ja vaaleaa pintaa sekä freesiä ja modernia otetta alueelle, meille oli tärkeä tietää, että kyseiset laatat ovat materiaalina erittäin kestävä vaihtoehto. Ja tekniikka, jolla laatat ladotaan sellaisenaan suoraan hiekan päälle, oli jotain ihan uutta, Hintikka kehuu ulkotiloissa käytettyä Ceasar Emotions Trendy Black 75x75(x2) cm -laattaa.

Kalanruoto toimii aina

Sisätilojen lattiat haluttiin myös verhoilla laatoilla. Alkuperäisenä ajatuksena oli betonimainen laattapinta, mutta aika pian päädyttiinkin eri harmaan sävyistä rakennettuun, säväyttävään herringbone-kuvioon.

- Kalanruotohan on vanha perinteinen ladontatapa ja näillä sävyillä lopputuloksesta tuli todella hieno. Ja kun ottaa huomioon, kuinka kovalle kulutukselle lattia joutuu, tuo kuvio ja väritys antavat paljon anteeksi ja on käytössä helppohoitoinen. Lopputulos näyttää aina siistiltä ja se on tällaisessa tilassa erittäin tärkeää, Hintikka korostaa. 

Herkullista ja rentoa

Ravintolan seinätilojen ja tiskin laatoituksessa mentiin Hintikan mukaan ”ruoka edellä”. Koska kyseessä on tila, jossa vietetään paljon aikaa, haluttiin lopputuloksesta visuaalisesti kestävä – ja myös ruokahalua herättävä.

- Käyttämällä valkoista laattaa ja myös betonin sävyjä halusimme luoda hieman kauppahalli-tunnelmaa, viestiä puhtaudesta ja hyvästä ruoasta. Lopputulos on herkullinen ja rento, juuri kuten pitikin.

Wc-tilojen laatoituksessa taas tavoitteena oli palkita kävijää ylellisellä hotelli-tunnelmalla, ja siinäkin onnistuttiin.

Lajin ehdoilla

Pickala Golfin klubitalon kaksi vuotta kestänyt uudistusprojekti on Hintikan mielestä onnistunut esimerkki siitä, kuinka urheiluun liittyviä oheistiloja rakennettaessa pitäisi alusta lähtien ottaa laji mukaan suunnitteluun.

- On mentävä lajin ehdoilla ja mietittävä aina loppukäyttäjien tarpeita. Tarkoitus on rakentaa niin viihtyisiä tiloja, että kävijät haluavat mielellään viettää siellä aikaa muutenkin, jopa tulla varta vasten, vaikkapa pelkästään syömään.

Yhteistyö ABL:n kanssa sujui Hintikan mukaan koko projektin ajan erittäin jouhevasti.

- ABL:n väki osallistui suunnitteluprosessiin omilla ehdotuksillaan ja se palveluherkkyys, joka heillä on, on esimerkillistä. Kiireisissäkin tilanteissa he reagoivat aina välittömästi, ymmärtäen erinomaisesti sen hektisyyden, mitä tällaisissa hankkeissa välillä on, Hintikka kehuu.