Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Top 12 –seinälaatat

17.11.2016

Kaakelit ovat tuttu näky keittiöiden ja kylpytilojen seinissä, mutta niiden käyttö seinälaattoina lisääntyy myös muualla kodin tiloissa. Samalla perinteisen suorakulmaisen laatan tilalle on tullut muita muotoja – sekä entistä suurempia kokoja. Mitä muuta suomalaiset suosivat nyt laatoissa?

Luonnonkivipintaiset laatat marmorista graniittiin tekevät taas paluuta seinille, tällä kertaa entistä taidokkaampina keraamisina jäljitelminä. Varsinkin suurlaatoissa luonnonkivikuoseja varioidaan nyt ennennäkemättömällä tavalla, jopa bookmatch-peilikuvasommitelmia toteuttaen, aidon marmorin tapaan. 

Modernia ilmettä suosiville uudet kolmiulotteiset laatat tarjoavat puolestaan mahdollisuuden tuoda eloa muuten ehkä minimalistiseen ja yksiväriseen sisustukseen. Vähintään yhtä mielenkiintoisia ovat erilaiset monikulmaiset laatat, joita on tullut markkinoille koko ajan lisää. Niiden avulla saadaan uudistettua perinteistä ruudukkoa, joka saumoista syntyy, kun  käytetään suorakulmaista laattaa. Suurlaattoja käyttämällä saumat voidaan piilottaa jo lähes kokonaan.

1. Equipe Scale -sarjan Fan

Kuka sanoi, että laatan pitäisi aina olla nelikulmainen? Ladontatapaa vaihtelemalla Equipe Scale -sarjan Fan-laatoista syntyy toinen toistaan mielenkiintoisempia kokonaisuuksia. Vaikkapa ripaus marokkolaisia muotoja, skandinaaviseen sisustukseen sopivilla sävyillä. 

2. FAP Lumina

Valon ja varjon leikki toteutuu hienosti FAP Ceramichen Lumina-sarjan kolmiulotteisissa, eri valkoisen sävyissä esiintyvissä upeissa laatoissa. Mallit Curve, Line ja Square, koot 25 x 75 ja 50 x 110.

Kuvassa FAB Lumina Line.

3. Supergres Visual Design

Supergresin Visual Design -kokoelma tarjoaa kauniin valikoiman suomalaisiin koteihin istuvia harmonisia värejä ja kuvioita, jotka korostavat tyylikkäästi muuta sisustusta. Koko 40 x 80.

Kuvassa valkoinen ja harmaa väri.

4. FAP Ceramiche Roma 

FAP Ceramichen Roma-sarja tuo seinille marmorin klassista ja uniikkia estetiikkaa, taitavina keraamisina jäljitelminä. Sarjaan kuuluu sekä kaakeleita että klinkkereitä, joilla saadaan tarvittaessa sisustettua kaikki huoneen pinnat yhteensopiviksi. Koot 25 x 75 ja 50 x 110.

Kuvassa väri Calacatta.

5. Equipe Magical

Kolmiulotteisista laatoista löytyy paikoitellen häkellyttävän näyttäviä muotoja. Equipen Magical-sarja on tästä hyvä esimerkki.

Kuvassa malli Magical Curve, White Matt, 15 x 15.

6. WOW

Lisää kolmiulotteisia muotoja, sekä rohkeita että hillittyjä, tarjoaa WOW designin mallisto. 

Kuvassa malli Fiore.

7. Casamood Neutra

Suurlaatoilla voi rakentaa upean seinän. Casamoodin Neutra-sarjassa on suurien kokojen lisäksi tarjolla myös erittäin hienoja sävyjä. Sarjasta löytyy myös kauniita mosaiikkeja helmiäissävyillä ja erilaisilla muodoilla.

Kuvassa väri Tortora.

8. Perinteinen kiiltävä, valkoinen laatta säväyttää tiililadontaan asennettuna.

Erilaista ladontaa saadaan entisestään korostettua, kun eri kokoja ja kiiltoja yhdistellään ja saumaväriä vaihdetaan. Koot 15 x 15 tai 20 x 20.

Seinässä malli Whiteline 20 x 50 leikatulla reunalla.

9. Equipe Rhombus

Equipen Rhombus-sarjan graafiset kuviot ja geometriset sommitelmat hivelevät silmää. 

Seinässä väri Black.

10. FAP Maku

Betonimaisen samettista pintaa, keraamisena. Sarjassa on myös näyttäviä koristelaattoja.

Seinässä mallit Maku Dark Matt ja Maku Dark Out. Lattiassa Maku Macromosaico Dark Out.

11. Equipe Carrara

Equipen Carrera-mallistossa luonnonkivikuosit ja erilaiset muodot - aina perinteisestä hexagon-kaakelista metro-laattaan - yhdistyvät taidokkaasti. Koko 7,5 x 15. 

Kuvassa Carrara 7,5 x 30.

12. Agrob Buchtal Craft

Aaltoilevaa kolmiulotteisuutta, vahvoissa maanläheisissä sävyissä, tarjoaa Agrob Buchtalin Craft-sarja. Eri kokoisissa laatoissa korostuu keramiikan käsityömäisyys ja kaunis rouheus.

Kuvassa malli Olive Green 6,2 x 25.