Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Tapiolan Ainoa häikäisee suurlaatoillaan

05.06.2017

Seinässä suurlaatta Oxide Nero 1*3m 3+

Kun lähdetään toteuttamaan uutta kauppakeskusta Tapiolan kaltaiseen, kulttuurihistoriallisesti merkittävään alueeseen, haasteet ovat erityisen suuret. Maineikkaan puutarhakaupunginosan arkkitehtoniset perinteet painavat puntarissa myös sisustusta suunnitellessa.

- Tapiola on ainutlaatuinen alue, jonka kehittämisessä on kunnia saada olla mukana. Se ansaitsee huolellista ja laadukasta suunnittelua. Yhdessä tilaajan kanssa olemme halunneet luoda laadukkaan ja modernin jatkumon Tapiolan historiaan, korostaa sisustusarkkitehti Pi von Pfaler arkkitehtitoimisto Sarcista. Toimisto on vastuussa sekä kauppakeskus Ainoan että sen yhteyteen valmistuvan uuden kaupunkikeskuksen suunnittelusta. 

Vastikään 2. vaiheeseensa edennyt Ainoa on erityinen hanke monessa muussakin mielessä.

- Länsimetron valmistuminen ja uusi bussiterminaali tekevät kauppakeskuksesta vilkkaan liikenteen solmukohdan. Tässä mielessä Ainoa toimii myös Tapiolan käyntikorttina, von Pfaler muistuttaa.

Aikaa ja kulutusta kestävät laatat

Kauppakeskustilan materiaaleja pohdittaessa ohjenuorana oli von Pfalerin mukaan tehdä ”klassisia valintoja, modernilla twistillä”. Laadulliset vaatimukset olivat korkealla, sillä kauppakeskus  - mukaan lukien Stockmannin uusi tavaratalo - ja uusi kaupunkikeskus ovat vilkkaine liikenneyhteyksineen vaativa kohde niin imagon, kulutuksen kuin myös ylläpidon näkökulmasta. Tämä ohjasi laattapinnan valintaa.

Lattiassa Floortech 3.0 60*60cm soft
Lattiassa Floortech 3.0 60*60cm soft

- Halusimme, että lattia on valoisa, luonnollinen ja riittävän elävä - sekä ilmeeltään että ylläpidollisista syistä. Vastaavasti kauppakeskuksen seinillä käytetyt Laminamin suurlaatat tuovat kiillollaan ja tummuudellaan ripauksen ylellisyyttä ja kontrastia tilaan. 

Laminamin suurlaattoja käytettiin myös yleisissä wc-tiloissa. Laattojen väri- ja kuosimaailmalla saatiin von Pfalerin mukaan saniteettitilojen ilmettä hienosti kohotettua ja muutettua samalla vähemmän ”kaakelimaisiksi”, yhtään kuitenkaan tinkimättä keraamisen laatan eduista.

Von Pfaler kehuu yhteistyötä ABL:n kanssa.

- Kaikki on sujunut ammattitaitoisesti, joustavasti ja mutkattomasti – ensiluokkaisesti.

Suurlaatat lisäävät mahdollisuuksia

Kuten monet muut suunnittelijat, myös Pi von Pfaler on ottanut markkinoille tulleet uudet suurlaatat ilolla vastaan.

- Ne ovat mielenkiintoinen uusi sektori laattamaailmassa. Suurlaattojen tarjonta laajenee huikeaa vauhtia ja niistä löytyy upeita pintoja ja värejä. Keraaminen pinta on myös vertaansa vailla kestävyydessään ja huolettomuudessaan. 

Seinässä suurlaatta Oxide Nero 1*3m 3+

- Nyt kun näin isoja pintoja on saatavissa vieläpä hämmästyttävän ohuina – ohuimmat vain 3 mm - ovat laatan käyttökohteetkin moninkertaistuneet ja ulottuvat julkisivuista kalusteisiin, von Pfaler lisää. 

Vaikka suurlaattojen työstö työmaalla saattaakin joskus aiheuttaa omat haasteensa, von Pfaler kertoo, miten asentajilta on tullut positiivista palautetta asennustyön nopeudesta ja myös ylläpidosta huolehtivat kiittävät huokoisten saumojen vähyyttä.