Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Makeimmat laatat

28.06.2016

Sekä Linnanmäen Caramelli Shopin että Kanniston leipomon uuden myymälän lattialaattojen värivalinnoissa oikeat sävyt löytyivät suunnittelijoiden ja ABL-Laattojen onnistuneen yhteistyön tuloksena. Kirkkaiden värien tai pastellisävyjen sijaan karkit ja leivokset saivatkin yllättäen seurakseen suklaanruskeaa ja harmaata – ja lopputulos on suorastaan herkullisen upea.

- Linnanmäen väellä oli alun perin ajatuksena, että karamellikaupan lattiat päällystettäisiin punavalkoisilla shakkiruuduilla. Tila asetti kuitenkin omat haasteensa, sillä talvisin se on kylmänä, eikä aluksi kaavailtu punainen laatta olisi kestänyt niin hyvin pakkasolosuhteissa, kertoo ABL-Laattojen Marika Lundberg suunnitteluprosessista.

Punaisen laatan tilalle löytyi kulutusta ja lämmönvaihtelua paremmin kestävä Caesarin Tecnolito-sarjan Chocolate, joka olikin nappivalinta, eikä pelkästään nimensä puolesta. Suklaanruskeat laatat tuovat hienoa tasapainoa sekä Caramelli Shopin että sen yhteydessä olevan Hattarakoulun muuten niin kirkkaille karkkiväreille.

Roosaa, harmaata ja leivoksia

Myös Kanniston leipomon uuteen myymälään Annankadulle kaavailtiin ensiksi aivan toisenlaista lattiaa.

- Sisustusarkkitehti My Degerthilla oli ajatus roosanvärisestä, lasitetusta laatasta. Se olisi kuitenkin toiminut huonosti myymälätilassa, jonne tullaan suoraa ulkoa. Niinpä lähdimme yhdessä etsimään muita, kulutusta paremmin kestäviä, vaihtoehtoja, Marika kertoo.

Lasitetun roosan tilalle löydettiin Marca Coronan Terra-sarjan läpivärjätyt, rustiikkiset vaalean- ja tummanharmaat laatat, joista sommiteltiin shakkiruutukuvio. Vaaleanpunaista ei kuitenkaan unohdettu, sillä Degerth siirsi sen myymälän lattialta kalusteisiin ja seinille.

Lopputulos on harmoninen ja houkutteleva.  Kauniin harmaat lattialaatat ja roosa sisustus yhdessä leivonnaisten kanssa miellyttävät niin silmää kuin makuhermojakin.

- Näin se usein menee. Suunnittelija tulee meidän luoksemme ajatuksen kanssa, josta on hyvä napata kiinni, ja yhdessä lähdemme hakemaan parasta mahdollista ratkaisua toteutukseen, ”jotain jännää”, kuten tässä tapauksessa. Hyvin siinä onnistuttiin, Marika kiteyttää.