Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Laattojen ladonta - nappaa ideat ja mallit

29.06.2020

Kokosimme erilaisia laattojen ladontamalleja inspiraatioksi sekä suunnittelun tueksi. Lataa esite talteen!

Suoraladonta, tiililadonta tai kalanruotoladonta? Laatat voi latoa monella eri tapaa ja yhdistellä erilaisia ladontoja tilassa. Ota haltuun vinkit ja ideat laatoituksen suunnittelun tueksi. Lataa esite: Laattojen ladontamallit

Bejmat-sarjan käsityöläisperinnettä kunnioittavia laattoja voi yhdistellä mielikuvituksekkaasti.

Ladontaa miettiessä on hyvä huomioida, että laatan koosta ja ladontamallista riippuen kokonaispinta-alaan olisi hyvä laskea hukkaa mukaan n. 5-15%. Jos ladontamalli koostuu eri kokoisista laatoista, kannattaa tarkistaa, että laatat ovat saman paksuisia ja samaa kaliberia (kokoluokkaa) keskenään. Pyri yhdistelemään saman tuotesarjan laattoja harmonisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Myyjiltämme saat asiantuntevaa apua sopivan laatoitusratkaisun suunnittelussa!

Suora pystyladonta saa elävyyttä eri värejä, kiiltävää ja mattaa yhdistelemällä.

Huomioithan laatoitusmalleja suunnittellessasi, että laatan valmistuseräkohtainen muototoleranssi tulee ottaa huomioon. Muototoleranssi ei aina mahdollista toivotun limityksen toteuttamista. Standardin puitteissa oleva muototoleranssi ei ole tuotevirhe.

Koripunosta muistuttava ladonta.

Laatan toivotun limityksen soveltuvuutta laatoituskohteeseen voidaan arvioida mm. koelatomalla tasaiselle alustalle esim. kaksi laattaa vierekkäin tasalimityksin (votsi). Toista laattaa siirretään tasalimityksestä kohti puolen laatan juoksulimitystä (esim. 1/5-laatta, 1/4-laatta, 1/3-laatta). Kulloinkin muodostuva kahden vierekkäisen laatan välinen tasoero (hammastus) mitataan suorakulman ja rakotulkin avulla. Saatua lukuarvoa verrataan SisäRYL 2013 vaatimuksiin. Sen perusteella voidaan tehdä lopullinen päätös kohteessa käytettävästä limityksestä. Vaativissa kohteissa on suositeltavaa tehdä SisäRYL 2013 mukainen malliasennus.

LATAA TALTEEN: Ladontamallit