Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Laattaideoita maailmalta

18.07.2016

Etelä-Eurooppa on matkailevan kodinsisustajan ja suunnittelijan loppumaton inspiraatiolähde, etenkin mitä laattoihin tulee. Italian ja Espanjan vuosisatoja vanha perinne luonnonkivien ja keramiikan käytössä tarjoaa runsaasti silmänruokaa sekä uusia ideoita laattojen käyttöön ja valintaan. Eikä ideoiden tarvitse jäädä pelkäksi haaveeksi - ABL-Laattojen valikoimassa on lukematon määrä vaihtoehtoja heille, jotka haluavat maustaa kotiaan eteläeurooppalaisella tunnelmalla. 

Marmori ja Italia kuuluvat yhteen. Maan marmorilouhokset ovat maailmankuulut ja monet arvostetuimmat kivet, kuten Carrara- ja Statuario-marmorit, ovat peräisin Italiasta. Marmoria on käytetty temppeleissä, palatseissa ja muissa julkisissa tiloissa aina antiikin ajoista lähtien ja marmorin kaunista pintaa näkee yhä joka puolella Italiaa.

Huokoinen luonnonkivi kun on, marmorin käytössä ja huoltamisessa saattaa olla haasteensa. Marmorin ylellisen tunnelman voi kuitenkin halutessaan saavuttaa myös helppohoitoisilla ja ekologisilla marmoria jäljittelevillä keraamisilla laatoilla. Tässä muutama esimerkki:

FAB Roma Calacatta

Rex I Bianchi Di Rex Calacatta Lucido

Lämmin terrakotta

Marmorin ohella Italian kaduilla, kodeissa ja kahviloissa ei voi olla törmäämättä savesta poltettuihin terrakotta-laattoihin, joita valmistetaan yhä monin paikoin samoilla, ikivanhoilla menetelmillä. Punertavissa maanväreissä hehkuvat terrakotta-laatat tuovat kodikkuutta tilaan kuin tilaan.

Terrakotan lämpimiä sävyjä ja rustiikkisuutta löytyy muun muassa näistä ABL:n laatoista: 

Fap Firenze Cuoio

Fab Creta Ocra

Ceasar Tecnolito Dakota Naturale 

Klassinen shakkiruutu

Klassisten pintojen tuominen omaan sisustukseen onnistuu helposti myös shakkiruutuisen lattialaatoituksen avulla. Esimerkiksi näillä laatoilla:

Caesar One One Ground ja One Gesso

Provenza Dust Sand ja Rust

Caesar Flow Coal ja Flight

Värikästä ja rohkeaa Espanjasta

Kirkkaat värit ja kuvioiden runsaus hurmaavat espanjalaisten tavassa käyttää laattoja. Myöskään mosaiikkilaattojen käytössä ei säästellä mielikuvitusta. Espanjalaisille mikään ei ole liian rohkeaa. 

Espanjalaista tunnelmaa saat kotiisi käyttämällä vaikkapa näitä värikkäitä, lasitettuja kaakeleita ja kuvioituja klinkkereitä:

Fap Firenze Deco Beige ja Grey

Marca Corona Terra Decor