Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Kylpyhuoneremontin 10 tärkeintä

10.08.2016

Kylpyhuonetta remontoidessa merkitystä on monella muullakin seikalla kuin laatan värillä. Listasimme 10 asiaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun kylppäriä laitetaan uuteen kuosiin. Tutustu myös myyjiemme vinkkeihin: näin valitset laatat kotiisi.

Tiesitkö: meiltä saat neuvontapalvelua myös etänä ja logistiikkakumppaniltamme saat lisäpalveluna laatat vaikka kotiin kannettuna!

1. Valitse laatat hyvissä ajoin 

Suunnittele uutta kylpyhuonetta rauhassa ja huolella. Tee päätös laatoista ajoissa ennen remontin alkamista. Suuresta varastovalikoimastamme huolimatta osa laatoista on tilaustuotteita.

2. Turvaudu ammattilaisen apuun

Valikoimamme on suuri ja sieltä on helpompi löytää oikeat valinnat, jos käytät suunnittelussa apuna ammattitaitoista myyjäämme tai sisustussuunnittelijaa.

3. Mieti lattiakaivon paikka

Pohjia suunnitellessa voi pohtia, pitäisikö viemäriä tai vesipisteitä siirtää. Jos lattiakaivo on seinän vieressä, voit käyttää suurempaa laattaa lattiassa. Isompi lattialaatta tarkoittaa vähemmän saumoja lattiassa. Alla olevassa esimerkissä on käytetty 60x60cm kokoista lattialaattaa yhdistettynä linjalattiakaivoon.

ABL-Laatat kylpyhuone 10 tärkeintä
Villa Vinkkelin suihkutiloihin valittiin 60x60cm lattialaatat ja linjalattiakaivo. 

4. Oikea laatta oikeaan paikkaan

Tarkista aina myyjältä laatan sopivuus suunniteltavaan tilaan. Lattialaatan pinta ei saisi olla liukas. Tähän on olemassa omat luokituksensa ja asiantuntevat myyjämme auttavat mielellään löytämään sopivat laatat. Muista myös, että kaikki laatat eivät sovi kaikille pinnoille. Lattialaatta käy tarvittaessa seinään, mutta kaikki seinälaatat eivät sovellu lattialla käytettäväksi. Myös helppohoitoisuutta kannattaa pohtia. 

5. Laatan koolla on väliä

Myös pieneen tilaa voi laittaa suurikokoista laattaa, jos mitoitukset sopivat yhteen eikä laattaa tarvitse leikata paljoa pienemmäksi. Miltä kuulostaisi kokonainen suihkuseinä yhdestä laatasta? Suurimmat saatavilla olevat laatat ovat tällä hetkellä 1,6 m x 3,2 m.

Seinässä Florim Magnum Statuario. Lattiassa Rex Decò Wood Black.

6. Valitse väri ja pinta tavoiteltavan tunnelman mukaan

Haluatko kylpyhuoneestasi raikkaan harmonisen vai ylellisen tunnelmallisen? Laatan väri ratkaisee. Tumma laatta tuo tunnelmaa ja vaalea on valoisan raikas. Myös laatan pinta vaikuttaa lopputulokseen. Tutustu myös huolella eri sävyvaihtoehtoihin. Valkoistakin on montaa eri sävyä.

7. Minkä värinen saumaus?

Saumauksen sävy kannattaa miettiä tarkkaan. Erivärinen saumaus voi olla tehokeino, ja toisaalta tummassa saumauksessa ei lika näy välttämättä yhtä hyvin. Myös saumauksen koko vaikuttaa paljon lopputulokseen.

ABL-Laatat kylpyhuoneremontti 10 tärkeintä
Villa Vinkkelin lattiasaumauksiin valittiin Sopron saumavärit ABL-Laatoilta sekä Glitter Gold tehokeinoksi.

8. Kiinnitä huomiota valaistukseen

Se, miltä laatta näyttää valmiissa kylpyhuoneessa, riippuu erittäin paljon valaistuksesta.

9. Ladontatapa vaikuttaa yleisilmeeseen

Perinteistä tasaladontaa, tiililadontaa – vai jotain ihan muuta? Laatan ladontatapaa kannattaa pohtia hetki. Tavallisista peruslaatoistakin saa mielenkiintoisen kokeilemalla uudenlaista ryhmittelyä. Löydät varastoesitteestämme ideoita ladontamalleiksi.

ABL-Laatat kylpyhuoneremontti ideoita
WOW Mud mahdollistaa monenlaiset ladonnat.

10. Teetä laatoitustyö ammattilaisella

Anna urakoitsijalle aina myös tarkat ohjeet siitä, mitä tuotteita olet tilannut, jotta hän osaa tarkistaa laatat ennen asennusta.

Varaa ilmainen suunnittelupalaveri projektiisi. Am­mat­ti­tai­toi­set myy­jäm­me aut­ta­vat Sinua ky­sy­myk­sis­sä­si. 

(Juttua on päivitetty 12/2019)