Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Koti itämaisilla sävyillä ja skandinaavisella twistillä

28.03.2017

Millainen tulee kodista, johon päätetään yhdistää itämaiset sävyt ja skandinaavinen tunnelma? Persoonallinen ja lämmin, näillä sanoilla lähdettiin myös suunnittelemaan persoonallista kotia ripauksella luksusta.

vihreä mosaiikki kylpyhuoneessa: waterglass 43 Hemlock
mosaiikki: Waterglass 43 Hemlock

– Kaikissa tiloissa on lämmin tunnelma. Messinki, kupari ja aito puu olivat koko ajan suunnitelmissa mukana. Asiakas on asunut nuorena Lähi-Idässä, josta lämpimät värit ja rakkaus itämaisiin mattoihin antoivat tunnelman ja ideat sisustuksen lähtökohtiin. Kertoo kodin sisustuksen suunnitellut Päivi Himanen.

Laattojen ja muiden pintamateriaalien valintaa nopeutti asiakkaan selkeä ja vahva maku. Asiakas ja suunnittelija ovat myös tunteneet toisensa jo 15 vuotta, joten molempien tyyli ja maku olivat jo tiedossa. Miten valittiin kodin eri pinnat?

– Mosaiikit ja aidot kivipinnat olivat heti mielessä, mutta koska kuivapuristelaatat ovat helpompia hoitaa, päätimme heti, että lattiapintoihin ei käytetä luonnonkiveä. ABL:n valikoimista löysimme upeita laattoja, joiden ulkoasu ja tuntu on kivimäinen mutta asentaminen ja hoitaminen on huomattavasti helpompaa. Asiakkaan epä-skandinaavinen värimaku vaikutti myös kalusteiden valintaan. Tiloissa näkyvät kulta- ja messinki-esineet eivät saaneet inspiraatiotaan nykytrendeistä vaan Lähi-idän värimaailmasta. Päivi mainitsee.

suurlaattat ja mosaiikit kylpyhuoneessa
Suurlaatat seinissä: Stone Calacatta smooth 60x120cm, lattia: Rex Ardoise Blanc, mosaiikki: Iridium mosaic Mint 4

Mosaiikkien lisäksi tiloissa käytettiin myös suurlaattoja. Niihin päädyttiin ulkonäöllisistä syistä vaikka projektin myötä huomattiin, että ne saivat myös asentajilta kiitosta helposta asentamisesta. Saumojen vähäisyys ja suuri yhtenäinen pinta loivat modernin ja vaikuttavan lopputuloksen. Kodissa asuu myös lapsia, joiden vuoksi piti huomioida myös lattioiden liukuesteisyys pesutiloissa.

Mistä saada rohkeus ja varmuus käyttää voimakkaita värejä ja pintoja kodin sisustuksessa?

– Osa vahvoista väreistä mietitytti aluksi. Esimerkiksi vihreä mosaiikki oli sellainen, mutta lopulta se olikin juuri niin mystisen kaunis kuin olla saattaa. Myös kultamosaiikki, joka on asiakkaan mielestä jumalainen, osoittautui loistovalinnaksi lopulta. Rohkeus kannatti!

kultamosiikki
Mosaiikki: mosaic Gold 15x15

Mikä muu oli asiakkaan ja suunnittelijan mielestä onnistuneimpia asioita sisustuksessa?

- Tunnelma on tiloissa välillä pysäyttävän kaunis. Mosaiikit kimaltelevat yhdessä isojen mattapintojen rauhallisuuden kanssa. Säihke on hillittyä ja tunnelma taianomainen tilojen sisällä.

Katso lisää kuvia kodista referenssit-sivuiltamme

eteinen
Lattialaatta: Rex Ardoise Blanc 80x80