Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Keramiikka valtaa terassit ja pihat

12.05.2016

Mitäs jos et laittaisikaan pihamaallesi betonilaattaa? Suomen ilmasto on haastava, se tiedetään, mutta moni ei ehkä tiedä sitä, että ympäristöystävälliset ja tyylikkäät keramiikkalaatat kestävät pakkasta, sään vaihtelua ja kovaa kulutusta jopa paremmin kuin betoni- ja luonnonkivilaatat. Sen lisäksi ne ovat huomattavasti helpompia hoitaa – niitä ei itse asiassa tarvitse huoltaa lainkaan, pelkkä pesu silloin tällöin riittää. Siinä missä huokoinen betoni puskee kalkkia ulos, sammaloituu ja imee likaa, keramiikkalaatta säilyy samannäköisenä vuodesta toiseen, eikä edes haalistu helottavassa auringossa. Varsinainen ihmelaatta siis. Keramiikkalaatat ovat esteetikon unelma ja mikä parasta, yllättävän helppoja asentaa.  

Laatta ja laasti olosuhteiden mukaan

Keramiikkalaattoja asentaessa pitää aina ottaa olosuhteet huomioon. Lasitetuilla parvekkeilla ja ulkopatioilla käytetään erilaisia laattoja, joten tärkeintä on muistaa valita oikeanlainen laatta – ja oikeanlainen laasti.

Keramiikkalaatan kanssa tulee aina käyttää muodonmuutoskykyistä laastia, joka elää alustan mukana ja sopeutuu hyvin lämpötilan ja ilmankosteuden muutoksiin. Laastitusvaiheessa pitää muista kaksi asiaa: tuplakiinnitys ja 100 %:n laastipeitto. Toisin sanoen, sekä laatta että pohja laastitaan, ja laastin pitää aina peittää laatta nurkasta nurkkaan, paljaita alueita ei saa jäädä.

Irtolaattoina pihamaalle

Tätä helpommaksi ei laattojen asentamista enää voi tehdä. Uudet, 20 mm paksut laatat voidaan halutessa latoa irtolaattoina suoraan nurmikon tai hiekkapedin päälle.  Alustan valmistelu ennen latomista ja se on siinä. Uskomatonta? Niin meidänkin mielestämme.

Kelluvalla asennuksella johdot piiloon

Paksut, 20 mm:n keraamiset laatat pystyvät muuhunkin kuin toimimaan irtolaattoina tai laastin kanssa käytettynä kestämään yllään jopa auton painon. Erityisten asennustukien avulla laatat voidaan parvekkeilla ja terasseilla asentaa kelluvana, jolloin pohjan ja laatan väliin jäävään ilmatilaan saadaan esimerkiksi ulkovalojen johdot ja muu tekniikka kätevästi piiloon. Korkeussäädettävien ja nivellettyjen asennustukien avulla laattoja voidaan helposti asentaa myös epätasaisille ja viettäville alueille. Niiden ansiosta on myös mahdollista käyttää isompaa laattaa sellaisissakin paikoissa, joissa tarvitaan kaadot. Perinteinen 30x30 tekeekin jo kovaa vauhtia tilaa 60x60-kokoa oleville laatoille myös parvekkeilla.