Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Julkisivun sokkelikerros viimeistelee koko yleisilmeen

23.04.2021

Korjausrakentamiseen erikoistunut arkkitehti Paula Markkula lukee keraamisten julkisivuratkaisujen vahvuudeksi taustatuulettuvat rakenteet, pitkän elinkaaren, helppohoitoisuuden sekä näyttävän ulkoasun. Uudet Sockel System julkisivulaatat antavat rakennukselle arvokkaan loppusilauksen.

”Keramiikka julkisivumateriaalina on hyvä, kestävä ja helppohoitoinen. Taustatuulettuvat järjestelmät tekevät siitä soveltuvan materiaalin korjausrakentamiseen. On tärkeää, että rakenne on taustatuulettuva, jotta kosteuden hallinta saadaan toteutettua varmasti ja luotettavasti” Paula Markkula, arkkitehti SAFA, toteaa.

Markkulan turkulainen AD.CE Suunnittelu Oy arkkitehtitoimisto on erikoistunut rakennusten ja julkisivujen korjaussuunnitteluun sekä kiinteistökehitykseen ja -jalostukseen. Markkulan suunnittelemista korjauskohteista yli viidessäkymmenessä on keraamiset julkisivut.

LATAA ESITE: ABL SOCKEL SYSTEM >>

Suuret pinnat keräävät kiitosta

Ikiaikaisesta materiaalista, keramiikasta, on jalostunut monipuolinen rakennuselementti julkisivusuunnitteluun. Ulkoasu, muodot, kokoskaala, pintakäsittelyt ja värit ovat ottaneet valmistusmenetelmien kehittymisen myötä jättiloikan. Tätä nykyä keraamiset lankut ovat kooltaan jopa 60x180cm ja kuivapuristelaattojen aihiokoot peräti 160x320cm. Suurenevat pinnat mahdollistavat hyvinkin näyttävät julkisivut.

”Aiemmin laattakoot olivat 30x60cm, mikä teki ulkoasusta ruutumaisen. Kasvaneesta laattakoosta tulee positiivista palautetta. On hyvä, että laatan kokoa on pystytty kasvattamaan, eri pituuksia voidaan yhdistellä ja laattajaot on helppo suunnitella korjattavan rakennuksen elementtien ehdoilla”, Markkula sanoo.

ABL-Laattojen keraamisilla julkisivutuotteilla verhottu Itäinen Pitkäkatu 9 -kiinteistö Turussa.
Itäinen Pitkäkatu 9, Turku. Sokkelilaatta antaa arvokkuutta kiinteisön yleisilmeelle.

Arvokkuutta sokkeliin

ABL-Laatat on tuonut keraamisia julkisivuratkaisuja täydentämään 20 mm paksut ABL Sockel System julkisivulaatat. Ne sopivat niin julkisiin rakennuksiin kuin asuntokohteisiinkin tuomaan sokkelikerrokselle – tai vaikka koko seinän mitalle – pitkäikäistä suojaa ja arvolle sopivaa näyttävyyttä.

”Sokkelikerroksen ulkonäöllä on merkitystä. Sokkelikerros on se, mikä hahmotetaan talosta ensimmäisenä. Se huomataan varsinkin keskusta-alueiden kaduilla kävellessä. Sokkeli luo arvokkuutta ja korjausrakentamisen kohteissa se viimeistelee koko yleisilmeen.”

Sokkeli kokee usein monenlaista rasitusta elinkaarensa aikana, mutta keramiikka ei piittaa sateesta, lumesta, kemikaaleista tai UV-säteilystä.

 ”Keraaminen sokkelilaatta on varsin hyvä tuote. Laatan vesitiiviydellä on merkitystä sokkelissa, jotta saadaan kestävä rakenne. Pitkä elinkaari, kestävyys ja helppohoitoisuus ratkaisevat. Keraamisia laattoja ei tarvitse huoltaa, vaan ne pärjäävät omillaan. Korkeintaan pesu silloin tällöin riittää.”

Tutustu ratkaisuihin: ABL Sockel System® julkisivulaatat – sokkelin verhous keraamisilla julkisivulaatoilla