Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Itselle tehty talo

13.09.2016

Kun taloa lähdetään tekemään vain ja ainoastaan omaan käyttöön, miettimättä hetkeäkään sen mahdollista jälleenmyyntiä, voi toteuttaa hurjimmatkin unelmansa. Haaveista tinkimättä. Näillä periaatteilla syntyi Taija ja Jukka Österin upea kivitalo Vantaan Seutulaan.

- Lähtökohta oli heti alusta alkaen se, että itsellehän me tätä teemme, emme jollekin Penalle, Taija Öster kuvailee talon syntyprosessia.

Tulijan huomio kiinnittyy ensimmäisenä talon valoisuuteen ja avaruuteen, korkeaan huonekorkeuteen – ja yläkerroksen avoimesta tanssi- ja kuntoilutilasta alas olohuoneeseen roikkuvaan kiipeilyköyteen. Käytetäänkö sitä, oikeasti? 

- Totta kai käytetään, aina välillä, afro- ja streetdancea harrastava Taija toteaa ja havainnollistaa kuvaajan pyynnöstä, kuinka yläkerrokseen kipuaminen pitkin köyttä sujuu. Aika helposti.

Toivuttuaan riippuköyden aiheuttamasta alkuhämmennyksestä tulija huomaa, että asunnossa on avaruuden ja kaikkialta tulvivan valon lisäksi jotain muutakin erikoista. Laattoja, paljon laattoja. Österit ovat rohkeasti käyttäneet laatoitusta kaikilla lattiapinnoilla, makuuhuone mukaan lukien. Laattaverhoilun ovat saaneet myös yläkerroksiin vievät kierreportaat – ja iso osa seinistä.

- Laatat olivat meille tyylikkäin ja käytännöllisin ratkaisu. Etenkin kun tämä Ötökkä pyörii täällä päivät pitkät, Taija osoittaa pariskunnan lemmikkiä, kreikankilpikonnaa, jolle on rakennettu jopa pikkuruiset omat laattarappuset, joita pitkinä eläin pääsee kätevästi olohuoneesta korotetulla tasolla olevaan avokeittiöön. (Ötökkä ja söpö portaikko esiteltiin aiemmassa artikkelissa).

Alusta loppuun itse suunniteltu

Omaa sukellusalan yritystä pyörittävä pariskunta suunnitteli talonsa pienempiä yksityiskohtia myöten  itse. Se, että aiempaa kokemusta aiheesta ei ollut, ei Östereitä jarruttanut.

- Teimme omat piirustukset ja sen jälkeen Planialla ammattilaiset piirsivät ne puhtaaksi. Ja sitten toteuttivat, Taija kuvailee prosessia.

Siitä, että Österit eivät ole rakentamisen asiantuntijoita, oli Taijan mukaan oma etunsa suunnittelussa.

- Sen ansiosta meitä ei rajoittanut yhtään mikään! Jos joku sanoi, että ei tuo toimi, ei noin voi tehdä, niin mehän vaan totesimme, että katotaan, Taija nauraa.

Talo onkin täynnä erikoisia yksityiskohtia, joista iso pyöreä ikkuna on yksi. Talosta löytyy myös paljon vinoja seiniä ja muun muassa sauna, jonne noustaan pesuhuoneesta kierreportaita pitkin ja jota ei ole suljettu ovella. Erikoisesta ratkaisusta huolimatta lämpö kuulemma pysyy hyvin löylyhuoneessa  sisällä.

Kun taloa lähdettiin suunnittelemaan, tärkeimpänä ajatuksena Östereillä oli se, että  ahdasta ei saisi olla, ei missään. Tuo tavoite on toteutunut hienosti. Koko rakennus tuntuu olevan täynnä valoa ja tilaa -sekä pilkahduksia turkoosista ja sinisestä. Rakas sukellusharrastus näkyy siis myös sisustuksessa. Ei ole epäilystäkään mikä on tämän parin lempiväri.