Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Enemmän kuin liiketuttavia

05.12.2016

30 vuotta liiketuttavina, 30 vuotta hyvinä ystävinä. ABL-Laattojen toimitusjohtajan Ralf Forsmanin ja Agrob Buchtalin aluepäällikön Rolf Kleblin vuosikymmeniä kestänyt ystävyys sinetöitiin heti tuttavuuden alussa 80-luvun puolessavälissä, kun miehet pakkasivat bussin laatoilla ja suuntasivat auton nokan kohti pohjoista.

- Teimme bussilla viikon kestävän roadshown Pohjois-Suomessa, pysähtyen eri kaupungeissa ja järjestäen hotelleissa laattaseminaareja arkkitehdeille, Ralf muistelee yhteistyön alkuaikoja.

- Ja minulla oli yksi toive, kun starttasimme matkaan: että näkisin matkan aikana edes yhden hirven, Rolf nauraa.

- Mutta ne roadshowt olivat iso menestys! Väkeä riitti, tupa oli aina täynnä, saksalainen lisää, pohtien samalla, että tänä päivänä moinen tuskin enää onnistuisi. Työ on kaikilla muuttunut hektisemmäksi ja aika on kortilla, myös arkkitehdeillä.

Saksalainen laattavalmistaja Agrob Buchtal, jonka palveluksessa Rolf Klebl on työskennellyt koko työuransa, vuodesta -78 lähtien, on alusta saakka liittynyt hyvin olennaisesti ABL-Laattojen syntyhistoriaan. Saksalaistehtaan nimestä juontavat jopa yrityksen alkukirjaimet. Buchtal on yhä yksi ABL:n tärkeimmistä laattatehtaista uima-altaiden ja julkisivujen saralla. Kuluneiden vuosikymmenien aikana Rolf on laattaedustajana seurannut läheltä suomalaisyrityksen kasvua piskuisesta kolmen työntekijän perheyrityksestä kymmeniä ihmisiä työllistäväksi laatta-alan johtavaksi toimijaksi Suomessa. Samalla on lujittunut myös näiden kahden melkein kaiman ystävyyssuhde.

Perhe on ykkönen

Kun Rolfilta ja Ralfilta kysyy, mikä heitä työn ohella yhdistää, vastaus tulee viipymättä: samat arvot. 

- Meille molemmille perhe on aina tärkein, se menee kaiken muun edelle, miehet toteavat.

Lasten ollessa pieniä perheet vierailivat paljon toistensa luona. Monet ovat ne kerrat, kun koko porukka on kokoontunut saman ruokapöydän ääreen, niin Suomessa kuin Saksassa. Nyt kun kaikki viisi lasta ovat jo aikuisia, yhteisiä kokoontumisia on vähemmän, mutta yhteys on säilynyt yhä. Etenkin, kun Ralfin lapset Henri, Maria ja Erika ovat tulleet mukaan perheyhtiön toimintaan. 

Rolf Klebl on iloinen siitä, että seuraava sukupolvi on innolla mukana jatkamassa ABL:n perinteitä. Perheyhtiöt alkavat olla harvinaisuuksia, myös tällä alalla, ja se on Rolfin mielestä valitettavaa.

- Isoissa firmoissa harvemmin edes tapaan ylimpiä johtajia. ABL:llä taas ei ole hierarkiaa lainkaan ja päätöksiä tehdään todella nopeasti, hän kehuu.

Suuri Suomi-fani

Pohjoismaat vastuualueenaan Rolf Klebl käy Suomessa noin 2 kertaa vuodessa. Yli 30 vuodessa miehestä onkin tullut varsinainen Suomi-asiantuntija – ja myös suuri Suomen ystävä.  Vaikka hieman hitaasti lämpeneviä ja lähestyttäviä ehkä olemmekin, listaa Rolf erinomaisten arkkitehtien lisäksi lukuisia asioita, jotka tekevät maastamme ainutlaatuisen.

- Luonto, järvet, sauna, kalastus, rentoutuminen nuotiotulen ääressä – nautin suunnattomasti tuosta kaikesta. Eikä näitä asioita tarvitse edes kovin kaukaa kaupungista lähteä hakemaan, kaikki löytyy läheltä. 

Täyttäessään 40 vuotta Rolf Klebl sai Ralf Forsmanilta lahjaksi vaellusretken Lappiin. Sen jälkeen miehet ovat kerran vuodessa viettäneet pitkän viikonlopun patikoiden joko Suomessa tai Saksassa. Aina välillä myös kalastellaan. Niin sinäkin päivänä, kun tätä haastattelua tehtiin. Juttuhetkemme päätyttyä ABL-Laattojen neuvottelutiloissa Kirkonkyläntiellä miehet suunnistivat kiireen vilkkaa kalareissulle Tammisaaren. Veikkaanpa, että perillä saunakin laitettiin lämpiämään.