Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

Cersaie-messut näyttävät laatta-alan suunnan

12.10.2016

Italiassa syyskuun lopulla järjestettävillä laatta-alan suurimmilla messuilla käydään perinteisesti haistelemassa alan uusimpia tuulia. Myös ABL-Laatat kävi Bolognassa etsimässä uusia laattoja valikoimiinsa.

Yksi Cersaie-messuilla esiin nousseista ilmiöistä oli tekstiiliä jäljittelevä pinta keraamisissa laatoissa. Näytteillä oli paljon laattoja, joissa oli käytetty selkeää viivastoa ja kangasmaista kuositusta.  Yksivärisen tekstuurin lisäksi laatoissa on nyt geometrisiä muotoja, klassisia ruudukoita ja raitaa, hyvinkin mattomaisella ulkoasulla.

Useat tehtaat esittelivät myös kohokuviollisia seinälaattoja. Pariisin metroasemilta tuttua fasettireunaista laattaa on jo nyt nähty paljon keittiöissä ja kylppäreissä, ja sen rinnalle on nousemassa uudentyyppisiä kolmiulotteisia kaakeleita eri muodoissa. Tarjolla on niin modernia kuin klassistakin suuntausta. Erityisen kiinnostavaksi kolmiulotteiset laatat tekee se, miten erilaisia pintoja ja kuvioita niiden avulla voidaan asettelun ja valaistuksen avulla luoda. Sama muoto tekee erilaisen kuvion, kun se asetellaan eri tavalla. Näin saadaan aikaan erilaisia ja vaihtelevia pintoja. 

Selkeä tuleva suuntaus on myös se, että keramiikan annetaan näyttää – keramiikalta. Tätä trendiä edustavat mattapintaiset ja perinteiset klinkkerit sekä kiiltävät ja rosoiset kaakelit krakeloidulla tai aaltoilevalla pinnalla.

Kuusikulmaiset laatat valloittivat markkinat jo pari vuotta sitten ja nyt tehtaat tarjoavat lisää tavallisesta poikkeavia muotoja. Messuilla oli esillä erikokoisista ja -mallisista kolmi- ja nelikulmaisista laatoista rakennettuja seinäpintoja, joiden toteuttaminen onnistuu täälläkin – ABL:n laattaleikkaamossa pystytään leikkaamaan tilauksesta mitä tahansa muotoa keramiikasta.