ABL-Laattojen supersyksy ja uusi avaus: ABL Lab

23.08.2019

ABL-Laatat haluaa avata uusia näkökulmia keramiikkaan materiaalina. ABL Lab on uusi, ammattilaisille suunnattu showroom, joka avautuu Helsingin keskustaan. Avausnäyttely Epäsovinnainen-Sovinnainen esillä maanantaista 9.9. alkaen pitkälle syksyyn.  ABL Lab palvelee ammattilaisia arkisin klo 9-17 ja sopimuksen mukaan.

ABL-Laatat avaa Helsingin ytimeen uuden showroomin, joka palvelee arkkitehteja, suunnittelijoita ja muita yritysasiakkaita. Showroomin nimi ABL Lab kuvaa sen tarkoitusta: laboratoriossa yhdistellään ja testataan, tuodaan yllättäviä elementtejä yhteen ja katsotaan mitä niistä syntyy.

ABL Labin vaihtuvat ja teemoitetut näyttelyt, kuratoitu valikoima ja projektipalvelut antavat suunnittelijoille sitä mitä he jatkuvasti tarvitsevat: inspiraatiota ja uusia ideoita. ABL Labin avausnäyttely Epäsovinnaisen Sovinnaista pyrkiikin herättelemään, miten monin tavoin ja rohkeasti keramiikkaa voi yhdistellä. Epäsovinnaisen sovinnaista on esillä syksyn ajan.

 “Keraaminen laatta on elementti, jota eri tavoin käyttämällä ja yhdistämällä voi rakentaa mitä erilaisimpia asioita odottamattomiin käyttötarkoituksiin ja paikkoihin”, ABL Labin luova voima ja keramiikan trendiasiantuntija Maria Silvast hehkuttaa. 

ABL Lab osoitteessa Uudenmaankatu 4-6. Avausnäyttely Epäsovinnaisen Sovinnaista esillä 9.9. alkaen - ammattilainen, sovi tapaaminen!

ABL Lab Uudenmaankatu 4-6 HELSINKI

+3 tärppiä keramiikan supersyksyyn

ABL-Laattojen sydämessä on palo löytää jatkuvasti uutta. ABL Labin avautumisen lisäksi syksyn messut ja opiskelijayhteistyöt luotaavat suuntaa siitä, mihin keramiikka on menossa.

1. Dimensio - Keramiikan uudet ulottuvuudet näyttely 6.–15.9.

ABL-Laattojen ja Metropolian muotoilijaopiskelijoiden yhteisnäyttelyssä tarkastellaan ikiaikaista materiaalia tuoreella otteella. Keramiikasta syntyy orgaanista pintaa, pehmeyttä ja nerokkaita ratkaisuja ylijäämästä. Näyttely on osa Helsinki Design Weekin Room with a View -näyttelykokonaisuutta HDW:n päätapahtumapaikalla hulppeassa Erottajan palatsissa. Näyttelyn taustalla on oppimisprojekti, jossa muotoilija Pasi Kärkkäinen-Tunkelon kurssin aikana muotoilijaopiskelijat loivat ABL-Laatoille visioita siitä, miten keramiikkaa voitaisiin hyödyntää uusilla alueilla, ja kuinka muotoilulla voidaan luoda ja kehittää täysin uutta liiketoimintaa. Lue lisää näyttelystä>>

2. Vainunäyttely Signals 11.–15.9.

Keraamisen laatan lukuisat mahdollisuudet jälleen esillä yhdessä Habitaren mielenkiintoisimmista näyttelyistä! Trendianalyytikko Susanna Björklund ja muotoilija Sisse Collander kuratoivat ja toteuttavat Signals trendinäyttelyn, joka yhdistää uniikilla tavalla kansainvälisiä sisustuksen ja muotoilun tulevia trendejä sekä heikkoja signaaleita kuin myös laajempia yhteiskunnallisia ilmiöitä ja megatrendejä niiden takana. 

3. Uusi Habitarematerials 11.-15.9.

Habitarematerials on uudenlainen materiaalikirjasto Habitaressa, jossa kävijät pääsevät hypistelemään ja yhdistelemään erilaisia rakennus- ja pintamateriaaleja. Näyttelyn kuraattorit, NEMO arkkitehdit Jussi ja Maria Laine ovat suunnitelleet näyttelyyn kalusteen, joka toteutetaan suurlaatasta ABL-Leikkaamossa. Toimitamme näyttelyyn myös keraamisia laattoja laajalla skaalalla.

ABL-Laatat ja keramiikan uudet muodot esillä Design Weekillä, Habitaressa ja ABL Labissa.