Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

ABL-Laatat toimittaa Hertsin keraamiset julkisivut

20.03.2019

Hert­sin jul­ki­si­vui­hin asen­ne­taan keraamisia julkisivulankkuja kol­mes­sa eri koossa. Kuva: L Arkkitehdit Oy.
Havainnekuva Lähipalvelukeskus Hertsin julkisivuista. Kuva: L Arkkitehdit Oy.

Lähipalvelukeskus Hertsiä varten räätälöidyt keraamiset julkisivut liittävät sen osaksi herttoniemeläistä kaupunkikuvaa. Agrob Buchtalin KeraTwin K20 -julkisivujärjestelmän toimittaa ABL-Laatat.

Vähittäiskaupan, palvelut ja palveluasumisen yhdistävän Hertsin julkisivujen asennus alkoi keväällä 2019. Hertsiin valittiin ABL-Laattojen toimittamaa KeraTwin K20 -julkisivulankkua kaikkiaan 10 000 m2.

KeraTwin K20 -järjestelmässä on valittavana suuri paletti kokoja, muotoja, pintoja ja värejä, sekä tuotteen projektikohtainen räätälöinti on mahdollista. Lähipalvelukeskus Hertsiin tuleva julkisivukeramiikka räätälöitiin juuri herttoniemeläiseen miljööseen ja kaupunkikuvaan sopivaksi. Hertsin korttelin suunnittelusta vastaa L Arkkitehdit.

”Keraaminen julkisivu nousi vaihtoehdoksi jo hankkeen alkumetreillä. Materiaalina se sopi asemakaavaan. Monitahoiseen kortteliin, jossa korkein kerrostalo on 20-kerroksinen, oli työteknisistä ja kustannussyistä helpointa toteuttaa julkisivut keraamisella lankulla”, kertoo pääsuunnittelija Harri Koskinen L Arkkitehdeilta.

Keramiikalla eläväinen julkisivu

Tiiliskivijulkisivujen kaupunginosaan nousevan Hertsin lasitetuissa keraamisissa julkisivulankuissa on eloisa erikoisväri.

”Julkisivuihin haettiin tiilipinnan elävyyttä ja ylipoltetun tiilen sävymaailmaa, jossa ruskean, punertavan ja oranssin sävyt ovat balanssissa. Tekniikka oli haastava, mutta printti löytyi tuotekehityksen tuloksena”, Koskinen toteaa.

ABL-Laatat toimittaa Hertsin keraamiset julkisivut. Kuva: L Arkkitehdit Oy.
Lähipalvelukeskus Hertsiin räätälöitiin miljööseen sopiva keraaminen julkisivu. Kuva: L Arkkitehdit Oy.

Valmistuttuaan Hertsin kortteli on Koskisen sanoin kuin viipaloitu suklaakakku, jossa vaaleat pinnat muodostavat sisustan, jota tumma keramiikka kuorruttaa. Hertsin julkisivuihin haluttiin myös pinnan muotojen elävyyttä, joten keraamisia lankkuja asennetaan kolmessa eri koossa: 200x1200mm, 300x1200mm ja 400x1200mm. ”Päädyimme lankkujen vaakasuuntaiseen asennukseen juoksulimityksellä. Tämä tuo julkisivuun ilmeikkyyttä.”

Lähipalvelukeskus Hertsi avautuu keväällä 2020, minkä jälkeen jatkuvat vielä asuintornien rakennustyöt. Hertsin korttelikokonaisuus on valmis kesään 2021 mennessä. Kiinnostuitko keramiikan mahdollisuuksista julkisivuprojektiisi? Ota meihin yhteyttä.

Lue lisää: Taustatuulettuva Agrob Buchtal KeraTwin K20 -julkisivujärjestelmä

ABL-Laatat: Keraamiset julkisivuratkaisut 2019 -esite