Anna meidän helpottaa työtäsi!

Anna meidän helpottaa työtäsi!
Kerro millaista laattaa etsit ja me etsimme sen sinulle puolestasi. 
Laita meidät töihin puolestasi


Palvelumme sekä etänä, että normaalisti turvaohjeita noudattaen.
Saavuthan luoksemme vain jos tunnet olosi terveeksi. Meidät saat kiinni abl@abl.fi ja puhelimitse (09) 350 8700

ABL-Laatat pop-up Helsinki Design Weekillä

16.08.2018

ABL-Laatat avasi pop-upin Helsinki Design Weekin ajaksi. Esillä ovat kokoelmien kauneimmat kivet ja keraamiset laatat. Näyttely inspiroi näkemään luonnonmateriaalin monet mahdollisuudet. Tule tapaamaan meitä Uudenmaankadun pop-upiin!

Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali, joka järjestetään syyskuussa 2018 jo kolmannentoista kerran. Tänä vuonna meillä on kunnia olla osa tapahtumaa: Helsinki Design Weekin aikaan tuomme kokoelmiemme kauneimpia kiviä ja keraamisia laattoja nähtäville Helsingin ytimeen. ABL-Laatat pop-up avattiin Uudenmaankatu 4-6, ja se on avoinna 4.9.-14.9.2 arkisin 10-16 kaikille kivistä ja keramiikasta kiinnostuneille.

Näyttelymme on koonnut ABL-Laattojen Maria Silvast, jonka erikoisalaa ovat keramiikan uusien suuntausten tunnistaminen ja valikoiman kuratointi suomalaiseen makuun.

”Suomessa suuntaus on menossa siihen, että kunnioitetaan sisustettavan tilan alkuperäisen rakentamisajankohdan mukaista tyylisuuntaa materiaalivalinnoissa”, Silvast kertoo.

Inspiroidu materiaalien mahdollisuuksista

Savesta valmistetut keraamiset laatat ovat puhtaita luonnontuotteita. ABL-Laattojen pop-upissa näkyy materiaalin luonnonkauneuden kunnioittaminen: keramiikan luonne, terrakotta ja iättömän kauniit luonnonkivet ovat löytäneet uusia muotoja.

Näyttelyn ikkunan teemana ovat rauniot, jotka on rakennettu savisen rosoisista keraamisista tilanjakajista - vaikka materiaali on rustiikkisen rosoista, palojen muotoilu on hyvinkin modernia. Sen juurella kasvaa sienimetsä, eli muotoilija Pasi Kärkkäinen-Tunkelon suunnittelemat, luonnonkivestä valmistetut Fungi-tatit sekä Boletus-kantarellit.

”Kiviä ja laattaa ei tarvitse ajatella yksiulotteisina, vaan niistä on mahdollisuus muotoilla mitä vaan. Sienillä halusimme inspiroida suunnittelijoita ja sisustajia miettimään näitä materiaaleja muutenkin kuin perinteisinä tasoina ja laattoina”, vinkkaa Silvast.

Näyttelyyn on koottu ajankohtaisia värimaailmoja havunvihreästä, okrasta ja terrakotasta – nämä värit ovat hiljalleen ottamassa jalansijaa perinteisiltä mausteväreiltä mustalta ja harmaalta. Väreinä kaikki kolme istuvat hyvin ja tutusti suomalaiseen sielunmaisemaan.

Esillä on tietysti ABL-Laattojen parhaita poimintoja Tuotenostomme vuodelle 2018 -julkaisusta, jonka yritys kuratoi ja toteuttaa itse. ABL-Laatat välittää laattoja 50 maailman johtavalta tehtaalta, ja julkaisuun on koottu niiden ajankohtaisimmat, skandinaaviseen makuun sopivat laatat ja värimaailmat.

Pidämme ABL-Laatat pop-upia Uudenmaankatu 4-6:ssa ajalla 5.9.-14.9.2018. Pop-upissa voit tulla juttelemaan asiantuntijoidemme kanssa ja inspiroitumaan kauniista luonnonmateriaaleista - kivistä, keramiikasta ja upeista kukkainstallaatioista. Tulehan käymään!

Yleisölle avoimet ovet:

Ke 5.9. 13-16
To 6.9. 10-16
Pe 7.9. 10-16
Ma 10.9. 10-16
Ti 11.9. 10-16
Ke 12.9. 10-16
To 13.9. 10-16
Pe 14.9. 10-16


 

Helsinki Design Week järjestetään 6.–16.9.2018. Lue lisää Helsinki Design Weekistä.