Keräilylista

Mittatilauksena tehty: Piazza risteilyalukselle

Kiinnostuitko mittatilausratkaisun mahdollisuuksista? Ota yhteyttä ja kerromme lisää!

Ainutlaatuinen mittatilaustyö keraamisilla laatoilla toteutettuna.

Costa Smeralda on Costa Cruisesin lippulaiva, ja se rakennettiin Meyer Turun telakalla. Laivan italialainen design näkyy kaikessa. ABL-Laattojen kumppani Italiasta, Caesar toteutti ja toimitti mittatilaustyönä tehdyt lattialaatat, jotka muodostavat pyöreän piazzan keskelle risteilyalusta. Lattia koostuu 400 yksilöllisestä palasesta ja 2800 kaarevaksi leikatusta palasta kahdessa marmoriefektikuosissa: Anima Select Bianco Arabesco ja Anima Dark Emerador.

Kumppanimme CaesarTech auttaa suunnitteluyrityksiä, arkkitehteja ja yksityisasiakkaita luomaan tällaisia yksilöllisiä mittatilausratkaisuja keraamisesta laatasta ja yhdistämään niin esteettiset arvot kuin laattojen kestävät tekniset ominaisuudet. Costa Smeralda projektista keskusteli kanssamme CaesarTechin arkkitehti Nicola Zuccoli.

– Designin suhteen tämä oli rehellisesti sanottuna aivan ainutlaatuinen projekti. Teknisestä näkökulmasta tämä puolestaan on meille normi. Projektimenettelyt ovat avainasemassa, noudatamme tarkkoja askelmerkkejä. Jokainen yksityiskohta mietitään huolella, projektin budjetista ja laajuudesta huolimatta. CaesarTechille kustomointi ja mittatilausratkaisut ovat arkipäivää.

Paras ratkaisu löytyi laatoista

Costa Smeraldan kaikki kannet ja tilat on nimetty ikonisten italialaisten paikannimien mukaan. Pyöreä piazza sai nimekseen Trastevere. Se oli aluksi suunniteltu aidosta marmorista, mutta hyvässä yhteisymmärryksessä pintamateriaaliksi vaihdettiin porcellanato-laatat.

– Alueen ympyränmuotoinen design oli jo hyväksytetty asiakkaan ja suunnittelijoiden kesken, joten suurin haasteemme oli toteuttaa nuo pyöristetyt muodot. Laattaan on mahdollista saada samat muotoilut, mutta paksuus onkin vain 9 mm, kun aidot marmorilaatat ovat 15-20mm paksuja. Kun kyseessä on risteilyalus, on ymmärrettävää, että painon keventäminen mahdollisimman monissa pintamateriaaleissa on tärkeää.

Asentaminen oli tarkkaa työtä. Jokainen pala oli numeroitu ja osioitu sektoriinsa.

Kun laattaehdotus sai vihreää valoa, tekninen suunnittelu vei kaksi viikkoa ja tuotteet valmistettiin sekä leikattiin kolmessa viikossa.

– Jatkuva dialogi kaikkien projektin osapuolten välillä oli avainasemassa. Meillä oli mahdollisuus näyttää kykymme, että tällaiset harvinaisemmatkin muotoiluratkaisut ovat mahdollisia. Jos mietitään alkuperäiskonseptia, josta lähdimme liikkeelle ja katsotaan lopputulosta, minusta me kaikki onnistuimme.

Tämä oli hieno esimerkki eri toimijoiden yhteistyöstä yli maarajojen. Oli selvää alusta asti, että jokainen teki parhaansa palvelun, laadun ja lopputuloksen eteen. Kuvat valmiista lattiasta kertovat, että näissä onnistuttiin. – Arkkitehti Nicola Zuccoli, CaesarTech

Järjestelmällistä palapeliä

Alkuperäisessä määrittelyssä oli käytetty kahta marmoria, valkoista jossa oli harmaat suonet sekä ruskeansävyistä. Täydellinen korvaaja löytyi Caesar Anima -sarjan keraamisista kuivapuristelaatoista.

– Tilaus koostui 2800 kaarevasta palasta ja 400 yksilöllisesti muotoillusta palasesta kahdessa värissä: Anima Select Bianco Arabesco ja Anima Dark Emperador. Kaikki palaset numeroitiin vesileikkauksen jälkeen, jotta jokainen voitiin yksilöidä. Jokaisella laatalla oli määrätty paikkansa lattian layoutissa.

Kaikki laatat valmistettiin ja leikattiin Italiassa. CaesarTech kehitti tavan pakata laatat niin, että asentajan oli helppo ymmärtää mitkä palat latoa määriteltyihin osioihin. Budjetti ja aikataulu pitivät.

– Kehitimme myös mittatilaustyönä tehdyn pakkauslistan ja pakkaukset, sillä meidän piti jakaa tuotteet osioittain asennusprosessin vaatimassa järjestyksessä.

Costa Smeralda faktat: 

Toimitus: Lokakuu 2019. Purjehtii Italian lipun alla.
Pituus: 337m. Leveys: 42 m. Syväys max: n. 8.8 m.
Bruttovetoisuus: 183,900.
Matkustajahyttejä: 2610. Matkustajia: n. 6554