Takaisin ylös Takaisin
Tilaa uutiskirje

Me

Kolmen hengen perheyrityksestä on vuosien saatossa kasvanut usean kymmenen ihmisen yritys. Tässä olemme me.

Agrob, Buchtal ja Laticrete. ABL Finlandin nimi on lyhenne kolmen laatta- ja laastivalmistajan nimestä. Yrityksen historiassa alusta alkaen mukana olleiden tehtaiden ja niiden Suomen maahantuojan suhteesta on muodostunut enemmän kuin liikesuhde. Tehtaiden edustajat, ABL Finlandin omistava Forsmanien perhe ja pitkäaikaiset asiakkaat ovat parhaita ystäviä. Iso perhe, joka kattaa valtavan pitkän ruokapöydän Kirkonkyläntien tiloihin ja jakaa ilot, surut ja vapaa-ajan.

Oletko kiinnostunut työpaikasta ABL-Laatoilla? Katso mahdolliset avoinna olevat työpaikat tai lähetä meille avoin hakemus: meille töihin


ABL:n perhe: Erika, Maria, Ralf (ja Selma), Tiina sekä Henri

Laatta-alalla perhe aloitti vuonna 1998, jolloin yrityksellä oli omistajapariskunnan lisäksi yksi palkattu työntekijä. Forsmanien lapset Maria, Henri ja Erika kasvoivat kirjaimellisesti laattojen keskellä osana perheyritystä. Sinnikäs yrittäminen elätti perheen ja mahdollisti yrityksen laajenemisen. Nyt ABL Finlandilla on kolmisenkymmentä työntekijää, yli 50 laattatehtaan edustus ja Suomen laajin laattavalikoima. Yritys on maan johtava uima-allas- ja julkisivulaattojen välittäjä sekä arkkitehtien, rakennuttajien ja rakennusliikkeiden luottotoimittaja. Ja mikä tärkeintä, ABL-Laatat on yhä vahvasti perheyritys.


Myymälän tietopankkeina ja edustajina toimivat: Anni, Marika, Anu, Tanja ja Marika.


Projekteista vastaavat: Matti, Harri, Annina, Toni ja Ville. Projekteissa mukana myös Maria.


Toimistoamme ja yrityksemme päivittäisiä asioita pyörittävät: Sari, Ira, Tanja, Marianne ja Kerttu.


Yrityksemme vahvimmat, eli varaston: Topi, Niko, Mikos, Ville, Tero ja Teemu


ABL-Leikkaamossa: Kristian, Tapio, Tomi ja Tarmo. Leikkaamon toiminnassa mukana myös Henri.

Suomen Vahvimmat

ABL-Laatat kuuluu Suomen vahvimpiin yrityksiin, sekä on korkeimman luottoluokituksen saanut yritys. 

ABL-Laattojen Talon historia

 ABL-Laattojen myymälä, varasto ja toimisto sijaitsevat punatiilisessä, vuonna 1919 valmistuneessa rakennuksessa kirkonkyläntie 103:ssa

Helsingaa-joki tunnetaan nykyään Vantaanjokena. 1300-luvulla se oli alueensa valtasuoni ja hyvä lohijoki. Suuri Rantatie – nykyään myös Kuninkaantienä tunnettu – rakennettiin väyläksi Viipurin ja Turun välillä. Suuren Rantatien ja kalaisan Vantaanjoen risteys oli hyvä kauppapaikka. Sinne perus- tettiin Helsingin pitäjän kirkonkylä, jossa käytiin kauppaa ja käytiin järjestettiin vuosittain markkinat. Kuninkaantien yli rakennettiin kivestä ja puusta silta. Sillan toisessa päässä sijaitsevalla tontilla toimi kestikievari, jossa matkalaiset söivät, majoittuivat ja vaihtoivat hevosia.

Kun ensimmäinen rautatie Helsingistä Hämeenlinnaan rakennettiin, kievaritoiminta siirtyi Tikkurilaan. Kestikievarin tontilla aloitti nahkurinverstas,joka jalosti nahkoja ja turkiksia. Liikepaikka oli hyvä ja läheinen Vantaanjoki varmisti veden saannin tuotantoa varten. Nahkurinverstas laajeni tehtaaksi, Helsingin Turkisteollisuus Osakeyhtiöksi vuonna 1919. Samaan aikaan Kirkonkyläntien varteen kohosi komea tiilitalo. Tehdas työllisti parhaimmillaan yli 70 henkilöä. Vaikka turkistuotteiden valmistajat panostivat laatuun, ajat muuttuivat ja turkisten käyttö väheni.

Syksyllä 2004 alkoi Kirkonkyläntie 103:n uusi elämä kun vanhoihin teollisuustiloihin alettiin rakentaa myyntinäyttelyä ABL-Laatoille. Nyt samalla tontilla sijaitsevat myymälä, varasto, leikkaamo ja toimisto, joista toimitetaan laattoja ympäri Suomen.

 

 

fi en