Keräilylista

Laattainspiraatiota: Koti itämaisilla sävyillä ja skandinaavisella twistillä

Iskikö inspiraatio? Ammattilainen ja yksityisasiakas, autamme sinua löytämään juuri sopivat laatat suunnittelemaasi kohteeseen.

ABL-Laatat - referenssi - persoonallinen koti on moderni ja skandinaavinen pienellä itämaisella twistillä. Poimi laatoitusideat!

Millainen tulee kodista, johon päätetään yhdistää itämaiset sävyt ja skandinaavinen tunnelma? Persoonallinen ja lämmin, näillä sanoilla lähdettiin myös suunnittelemaan persoonallista kotia ripauksella luksusta.

– Kaikissa tiloissa on lämmin tunnelma. Messinki, kupari ja aito puu olivat koko ajan suunnitelmissa mukana. Asiakas on asunut nuorena Lähi-Idässä, josta lämpimät värit ja rakkaus itämaisiin mattoihin antoivat tunnelman ja ideat sisustuksen lähtökohtiin. Kertoo kodin sisustuksen suunnitellut Päivi Himanen.

Laattojen ja muiden pintamateriaalien valintaa nopeutti asiakkaan selkeä ja vahva maku. Asiakas ja suunnittelija ovat myös tunteneet toisensa jo 15 vuotta, joten molempien tyyli ja maku olivat jo tiedossa.

– Mosaiikit ja aidot kivipinnat olivat heti mielessä, mutta koska kuivapuristelaatat ovat helpompia hoitaa, päätimme heti, että lattiapintoihin ei käytetä luonnonkiveä. ABL-Laattojen valikoimista löysimme upeita laattoja, joiden ulkoasu ja tuntu on kivimäinen mutta asentaminen ja hoitaminen on huomattavasti helpompaa. Asiakkaan epäskandinaavinen värimaku vaikutti myös kalusteiden valintaan. Tiloissa näkyvät kulta- ja messinki-esineet eivät saaneet inspiraatiotaan nykytrendeistä vaan Lähi-idän värimaailmasta, Päivi mainitsee.

Mosaiikkien lisäksi tiloissa käytettiin myös keraamisia suurlaattoja. Niihin päädyttiin ulkonäöllisistä syistä vaikka projektin myötä huomattiin, että ne saivat myös asentajilta kiitosta helposta asentamisesta. Saumojen vähäisyys ja suuri yhtenäinen pinta loivat modernin ja vaikuttavan lopputuloksen. Kodissa asuu myös lapsia, joiden vuoksi piti huomioida myös lattioiden liukuesteluokitukset pesutiloissa.

Mistä saada rohkeus ja varmuus käyttää voimakkaita värejä ja pintoja kodin sisustuksessa?

– Osa vahvoista väreistä mietitytti aluksi. Esimerkiksi vihreä mosaiikki oli sellainen, mutta lopulta se olikin juuri niin mystisen kaunis kuin olla saattaa. Myös kultamosaiikki, joka on asiakkaan mielestä jumalainen, osoittautui loistovalinnaksi lopulta. Rohkeus kannatti!

Suurlaatat kylpyhuoneen seinissä ovat Stone Calacatta smooth 60x120cm, lattia Rex Ardoise Blanc, mosaiikki on Iridium mosaic Mint 4.

Mikä muu oli asiakkaan ja suunnittelijan mielestä onnistuneimpia asioita sisustuksessa?

– Tunnelma on tiloissa välillä pysäyttävän kaunis. Mosaiikit kimaltelevat yhdessä isojen mattapintojen rauhallisuuden kanssa. Säihke on hillittyä ja tunnelma taianomainen tilojen sisällä, Päivi Himanen kiteyttää.