Keräilylista

Keittiö ja pieni kylpyhuone, Helsinki

Marmoritasot ja välitila leikattu ABL Leikkaamossa.

Noin 80-vuotiaan omakotitalon keittiö sekä ensimmäisen kerroksen kylpyhuone haluttiin päivittää raikkaampaan ja valoisampaan ilmeeseen. Suunnittelijana sisustusarkkitehti Ilkka Mälkiäinen.

Uusi ilme, enemmän valoa ja toimivuutta illallisvieraita kestitsevälle perheelle – siinä uudistuksen tavoitteet. Enemmän tilaa saatiin vaihtamalla keittiön ja ruokailutilan paikkoja keskenään, iso saareke kokoaakin kaikki vieraat ympärilleen. Keittiön tasoina haluttiin säilyttää kivi, mutta vanha, tumma graniittitaso koettiin tunkkaiseksi. Tilalle valittiin vaalea kiiltäväksi hiottu Statuario Altissimo-marmori.

Kivitasot leikattiin ABL-Leikkaamossa. Keittiön lisäksi marmoritasot leikattiin myös takanreunalle ja pienen kylpyhuoneen pöytätasolle. Vaikka marmorin valinta mietitytti ensin asukkaita, on se asumisen myötä osoittautunut hyväksi valinnaksi. Pinnat täytyy tosin pitää aina puhtaana, jos haluaa säilyttää kiven tahrattomana. Elämisen jäljiltä ei kuitenkaan täysin voi luonnonkiven kanssa välttyä.

Myös vieraskäytössä toimiva kylpyhuone haluttiin uusia ilmeeltään. Samalla vaihdettiin suihkun paikka, jotta tilat toimisivat paremmin. Pienen kylpyhuoneen seinille valittiin harvinaisempi laattakoko, 60x60cm kokoinen klinkkerilaatta puskusaumoilla toi tilan tuntua huoneeseen.