Keräilylista

Framery, Tampere

ABL-Laatat - 3D keraamiset seinälaatat - Lapis - Framery referenssi

Muutoskohteena oli Frameryn henkilökunnan taukotila, jota käytetään virkistys-,  ruokailu- ja lepohetkiin. Suuren yhteisöllisen ruokapöydän taustana on näyttävä, ABL-Laattojen Lapis-laatalla laatoitettu seinä. 

Taukotila toimi aikaisemmin varastotilana. Framery toivoi henkilökunnalleen näyttävää ja persoonallista taukotilaa, jota voisi kutsua aikuisten leikkikentäksi.

– Koska tila oli aiemmin vanhaa varastotilaa, halusimme säilyttää  industrial-fiilistä sisutuksessa. Esim. katossa olevat putket jätettiin  näkyviin ja niitä korostettiin erilaisilla maalisävyillä. Lisäksi osaan  tilan seinistä maalattiin graffiti -henkinen seinämaalaus. Kaarevan sohvan taakse luotiin "urbaani viidakko" -tunnelmaa. Halusimme leikitellä tilassa yhdistelemällä erilaisia värejä ja materiaaleja, sisustusarkkitehdit Maiju Koskinen ja Tuulia Soipio kertovat muutoksesta.

Herkulliset, craquelé-lasitetut 3D-laatat sävyissä vaaleansininen Oceano Velato, vaaleanpunainen Rena Limpido, vihreä Abisso Velato ja oranssi Oasi Intenso. Keraamista makkaraa muistuttava 3D-laattaa on käytetty myös keittiön saarekkeen verhoilussa, sävy on mustanpuhuva ja hohtopintainen Nero Madreperla.