As Oy Salamankulma, Turku

Vuosi
2021
Arkkitehti
Schauman Arkkitehdit Oy
Rakennuttajakonsultti
RTC Vahanen Turku Oy
Rakennuttaja
Lumo Kodit Oy
Salamankulman korjaushankkeessa julkisivu verhottiin keraamisella Kerapanel® julkisivulevyllä.
Kerapanel® julkisivulevyt ovat teknisesti korkealaatuista sekä suunnitteluominaisuuksiltaan monipuolista keramiikkaa. Keraamisen kuivapuristeen ulkoasu on muuttumaton vuodesta toiseen, joten julkisivu säilyttää arvonsa ja ilmeensä. Turun kohteessa julkisivulevyt kiinnitettiin KEIL piilokiinnityksellä. Tutustu Kerapanel® julkisivulevyjen mahdollisuuksiin >>
ABL-Laatat julkisivuratkaisu: Kerapanel® julkisivulevyt








Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Julkisivusaneeraus: TAYS B-siipi verhotaan keraamisilla julkisivulevyillä
Tampereen yliopistollisen sairaalan B-siiven julkisivua saneerataan tavalla, jota Suomessa ei ole ennen nähty. Rapistunut, mutta ulkoasultaan suojeltu betonipinta korvataan keraamisella julkisivulevyllä – joka jäljittelee alkuperäistä betonipintaa. Keraamiset levyt on suunniteltu ja valmistettu varta vasten tätä projektia varten.
Vuonna 1961 valmistuneen TAYSin B-siiven julkisivun peruskorjaus on ollut tekeillä jo pitkään. Vanha betonipinta on pahoin likaantunut ja huonossa kunnossa. Valkobetonisen pinnan mureneminen on aiheuttanut jatkuvan riskin rakennuksen käyttäjille. Ongelmalliseksi saneerauksen on tehnyt se, että perinteiset korjausratkaisut eivät ole tulleet Tampereella kyseeseen.
"Betonielementin pinta on kaksikerroksinen, jonka valkobetoninen pintaosa murenee, kun se on tullut käyttöikänsä päähän. Pinnan alla on kevytbetonieriste, jonka poistaminen ei käytännössä ole ollut mahdollista, koska ikkunat ovat kiinni siinä kerroksessa. Ja koska sairaala on täynnä hoidettavia potilaita, ei ikkunoita voida remontin aikana poistaa", havainnollistaa projektin haasteellisuutta arkkitehti Mika Suihko arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy:stä.

ABL-Laatat toimittaa Hertsin keraamiset julkisivulankut
Lähipalvelukeskus Hertsiä varten räätälöidyt keraamiset julkisivut liittävät sen osaksi herttoniemeläistä kaupunkikuvaa. Keraamiset lankut eli KeraTwin K20 -julkisivujärjestelmän toimittaa ABL-Laatat.
Vähittäiskaupan, palvelut ja palveluasumisen yhdistävän Hertsin julkisivujen asennus alkoi keväällä 2019. Hertsiin valittiin ABL-Laattojen toimittamaa KeraTwin K20 -julkisivulankkua kaikkiaan 10 000 m2.

Hytect-pinnoite pitää julkisivulaatat puhtaana
ABL-Laattojen keraamisiin julkisivulevyihin ja julkisivulankkuihin on saatavilla itsestään puhdistuva titaanioksidipinnoite, eli Hytect-pinnoite.
Hytect-pinnoitettujen julkisivulaattojen puhtaanapito on todella helppoa. Valon, hapen ja veden synnyttämä reaktio puhdistaa seinälaatat automaattisesti. Hytect-pinnoite puhdistaa myös ilmaa, sillä se neutraloi kasvihuonekaasuja ja ympäristöpäästöjä.

ABL Sockel System – julkisivujärjestelmä joka kestää aikaa
Taustatuulettuvat rakenteet, pitkä elinkaari, kestävyys sekä näyttävä ulkoasu ovat ABL Sockel System julkisivujärjestelmän etuja. Vahvatekoiset 20mm paksuiset keraamiset julkisivulaatat ovat näyttävä ja arvoa antava julkisivuratkaisu.
ABL-Laatat on tuonut keraamisia julkisivuratkaisuja täydentämään 20 mm paksut, urakiinnityksellä asennettavat ABL Sockel System julkisivulaatat. Ne sopivat niin julkisiin rakennuksiin kuin asuntokohteisiinkin tuomaan sokkelikerrokselle – tai vaikka koko seinän mitalle – pitkäikäistä suojaa ja arvolle sopivaa näyttävyyttä.
Julkisivun sokkeleiden verhoukseen suunniteltu ABL Sockel System -järjestelmä kävi testattavana Tampereen yliopiston tutkimuslaboratoriossa iskulujuustesteissä keväällä 2021.
Teknistä suorituskykyä
Sokkeli kokee usein monenlaista rasitusta elinkaarensa aikana, mutta keramiikka kestää. Teknisessä suorituskyvyssään ABL Sockel System laatat soveltuvat hyvin käytettäväksi esimerkiksi sisäänkäynneissä ja julkisten rakennusten verhouksessa – ABL Sockel System järjestelmän 60x60cm kokoiset, 20mm vahvuiset julkisivulaatat saavuttivat korkeimman iskulujuusluokituksen.
Lataa tutkimusraportti: Julkisivujärjestelmien iskulujuustestaus – Tampereen yliopisto, rakennustekniikka, 2021